Galatasaray Galatasaray golcüsünü Rusya'da buldu! Transfer için bütçe hazır

Galatasaray golcüsünü Rusya'da buldu! Transfer için bütçe hazır

21.06.2023 - 20:02 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı hedefleyen Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların bu doğrultuda gündemine Rusya'da forma giyen santrforu aldığı iddia edildi. Süper Lig devinin bu transfer için bütçesini hazırladığı belirtildi.

Galatasaray golcüsünü Rusyada buldu Transfer için bütçe hazır

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray'da çarpıcı bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların, Rusya'da forma giyen başarılı forveti kadrosuna katmak istediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Galatasaray'da kurmayların bu transfer için bütçesini hazırladığı kaydedildi. Sarı-kırmızılıların başarılı forvetin transferi konusunda ısrarcı olduğu aktarıldı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

GOMIS AYRILDI, MOSTAFA NANTES'TA KALDI

Galatasaray'da gelecek sezon adına takımdan ayrılan ilk isim Bafetimbi Gomis oldu. Sarı-kırmızılılar, yaşı ilerleyen Fransız forvetle yeni sözleşme imzalamadı. Süper Lig devinin geçtiğimiz sezon Nantes'a kiraladığı Mostafa Mohamed ise Fransa'da kaldı. Ligue 1 ekibi, Mısırlı forvetin sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunu kullandı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla’nın satın alma opsiyonu Football Club de Nantes tarafından kullanılmıştır. Football Club de Nantes kulübü şirketimize net 5.750.000 Euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray golcüsünü Rusyada buldu Transfer için bütçe hazır

ICARDI'DE HENÜZ NET KARAR BELLİ DEĞİL

Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon kiralanan Mauro Icardi'nin bonservisinin alınması için girişimler hızlandırıldı. Paris Saint Germain kurmaylarının, başarılı santrfora Suudi Arabistan'dan da teklifler gelmesi nedeniyle henüz kararını vermediği belirtildi.

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin henüz bonservisinin alınmaması, Bafetimbi Gomis'in vedası ve Mostafa Mohamed'in Fransa'da kalmasının ardından forvet hattına tek opsiyon Barış Alper Yılmaz oldu.

Galatasaray golcüsünü Rusyada buldu Transfer için bütçe hazır

CORDOBA GÜNDEME GELDİ

Forvet hattına Mauro Icardi'nin bonservisi alınsa bile takviye yapması beklenen Galatasaray'ın sürpriz bir hamlede bulunduğu öne sürüldü. Kolombiya basınından Antena 2'de yer alan habere göre; Galatasaray, Krasnodar forması giyen Jhon Cordoba'yı transfer günemine dahil etti.

Sarı-kırmızılıların başarılı forveti kadrosuna katmak konusunda ısrarcı olduğu belirtildi. Rusya'da gösterdiği başarılı performansla ligin en değerli oyuncuları arasında lanse edilen 30 yaşındaki forvet için Galatasaray idarecilerinin teklifini hazırladığı belirtildi. Sarı-kırmızılıların bu transfer için 7-8 milyon euroluk bir bütçe ayırdığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray golcüsünü Rusyada buldu Transfer için bütçe hazır

31 GOLE KATKI SAĞLADI

Jhon Cordoba geçtiğimiz sezon Krasnodar'da 37 maça çıktı. Başarılı forvet bu müsabakalarda rakip fileleri 21 kez havalandırma başarısı gösterdi. 30 yaşındaki santrfor aynı zamanda takım arkadaşlarına 10 gol pası verdi.

Krasnodar ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Jhon Cordoba'nın güncel piyasa değeri 11 milyon euro. Envigado'da futbola başlayan başarılı oyuncu daha sonra Jaguares, Espanyol, Chiapas, Granada, Mainz 05, Köln ve Hertha Berlin'de oynadı. Krasnodar, Jhon Cordoba için 2021-2022 sezonu başında 20 milyon euro bonservis bedeli ödedi. 30 yaşındaki forvet için kariyeri boyunca toplamda 60 milyon 930 bin euroluk bir bonservis harcaması yapıldı.

Yazarlar