Galatasaray Galatasaray'ın sol bek transferinde geri sayım! Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

Galatasaray'ın sol bek transferinde geri sayım! Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

19.06.2023 - 15:55 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray'da transfer çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmelerini Skorer TV canlı yayınında aktardı.

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray'da gözler transfere çevrildi. Sarı-kırmızılılar, 8 Temmuz'da başlaması planlanan Avusturya kampına transferlerin bir böümünü yetiştirmek istiyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, You Tube canlı yayınında sarı-kırmızılıların transfer gündemini Nergis Aşkın'a değerlendirdi. Dindar, Galatasaray'ın sol bek transferindeki liste başı oyuncusunu açıkladı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"DOĞAN ALEMDAR VE GÜNAY GÜVENÇ GÜNDEMDE"

"Uğurcan Çakır konusu doğru hem Trabzonspor'un satmaya sıcak bakmaması hem Avrupa'nın çeşitli kulüplerinden teklif olması transferi zorlaştırdı. Kulüpler arasında bu tarz takasları konuşabilmeliyiz. Ozan Tufan'ın bambaşka bir kariyeri olabilirdi. Galatasaray alternatif kaleci arayışlarına başladı. Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaştı. Batuhan Şen'in birinci kaleci olarak kariyerini sürdürmek istediği bilgisi var. Avrupa'dan bazı teklifler var. Yerli kaleci olarak Doğan Alemdar ve Günay Güvenç isimleri gündeme geldi. Dün Günay Güvenç ismi daha olasıydı. Bana gelen bilgi Galatasaray'ın iki kaleciyi de bitirme noktasında olduğu. Burada Okan hocanın tercihi belirleyici olacak. Okan Buruk kimi isterse Galatasaray Doğan Alemdar ve Günay Güvenç arasında tercih yapacak. Günay Güvenç'i üç büyüklerin kalesine koy hiç sırıtmaz. Hak ettiğinden daha az değer görüyor. Kalecilik sonrasında belli bir olgunluğa ulaştığınızda geliştirilebilir bir pozisyon. Kamp 8 Temmuz'da başlayacak ama Galatasaray 27 Haziran'da top başı yapacak."

Haberin Devamı

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"TRANSFER YASAĞI TEHLİKESİ YOK"

"Galatasaray'ın transfer yasağı gibi bir sıkıntısı yok. Mohamed'den gelen paranın gitmesi gibi bir durum yok. Galatasaray'da para var ve olmaya devam edecek. Galatasaray'ın para edecek oyuncuları da var parayı verecek yöneticileri de var. Bu yüzden herkes rahat olsun. Geçen sene cüzdan dolu demiştim şimdi bavul dolu diyorum."

"ICARDI'DE OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

"Dün akşam itibariyle telefon görüşmelerim oldu. Bir iki günlük acil kodul bir şey olup olmadığını sordum. Şu an için acil bir durum yok. Güzel şeyler olacak. Galatasaray taraftarının endişe edeceği bir konu yok. Bazen yanıldığımız noktalar oluyor ama iyi niyetimden şüpheniz yoktur. Dursun Özbek'e kimsenin cesaret edip söyleyemediği noktada en doğru isim demiştim. Galatasaray çok iyi bir kadro kuracak. Rakipler de iyi kadro kuracak ama Galatasaray daha farklı bir seviyede olacak. Güçlü insanlar yönetime geldi. Bu da Galatasaraylıları çok umutlandıracak. Taraftar Icardi'yi görmek istiyor. Zor bir süreç ama Galatasaray transfer politikasında tamamen Icardi'ye odaklanmış bir şekilde devam ediyor. Asla karamsar bir durum yok. Ben olumsuz bir durum olduğunu sezseydim bunu yazardım. Ben Icardi konusunda mümkün olduğunca olumlu konuştum. Bakıldığı zaman hassas bir konu."

Haberin Devamı

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"ERDEN TİMUR, İLKAY GÜNDOĞAN'I ZORLAYABİLİR"

"Yerli bir oyuncunun çok yakını İstanbul'a geldi. Bana mesaj attı. Yerli bir ismin yakını. Bu karşılıklı güven ama isim vermek doğru değil. İlkay ile alakalı Erden Timur normal biri değil. İlkay'ı alabilme imkanı varsa bunu zorlar. Galatasaray'ın istediği güç, akıl, zeka her şey var bu yönetimde. Metin Öztürk ve İsmail Sarıkaya gibi güçlü isimler de var.

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"SACHA BOEY İÇİN BEKLENTİ 22 MİLYON EURO"

Haberin Devamı

"Sacha Boey, İngiltere'ye gidiyor. Öyle 14 milyon eurolar doğru değil en az 20 milyon euro olması bekleniyor. Galatasaray 22 milyon euro talep ediyor. Brighton'un rakam olarak Arsenal'den daha yüksek bir teklifte bulundu. Şu anda 18 milyon euro civarında bir teklif geldi. Galatasaray, Boey giderse yerine iyi bir sağ bek alacak. Leo Dubois, Boey'in yerine düşünülen isimlerden biri değil."

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"NELSSON'UN KALMA İHTİMALİ ARTIYOR"

"Nelsson ile ilgili yine gündem belirlediğimi düşünüyorum. Herkes Nelsson gidiyor derken ben bekleyin dedim. Okan hocanın Nelsson'un satışına onay vermediğini söyledik. İrfan Kurtulmuş da Danimarka'da Nelsson'a 'Teklifleri değerlendirecek misin? Galatasaray taraftarı seni seviyor?" şeklinde bir soru sormuş. Nelsson ise "Erden Timur ve Dursun Özbek'e sorun" yanıtı vermişti. Bunu demesi güzel. Nelsson yüzde yüz gidiyor demeyelim. Her geçen gün Galatasaray'da kalma ihtimali artıyor. 25 milyon euroluk serbest kalma bedeli var. Bu parayı yatıran Nelsson'u alabilir. Yönetim şu anda çok geniş bir liste üzerinde çalışıyor. Bu listedeki isimlerin bazıları doğru bazıları hiç gündeme gelmedi. Erden Timur burada iyi bir politika izliyor. Günün sonunda sürpriz gelişmeleri göreceğiz."

Haberin Devamı

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"ZANIOLO'NUN EN YAKIN OLDUĞU TAKIM TOTTENHAM"

"Zaniolo gider. Fenerbahçe maçına kadar 'Bu paraları eder mi?' diyordu ama öyle bir maç oynadı ki taraftar bu rüyanın bitmesini istemiyor. Zaniolo'uy Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray formasıyla izlemek isterdim. Galatasaray cidden çok özel bir oyuncu getirmiş. Icardi'ye çok odaklandık ama Zaniolo da bir dünya starına evriliyor. İngiliz kulüpleri Zaniolo için 30-35 milyon eurolara çıkıyor. Galatasaray bu noktada Juventus'un tekliflerini ciddiye almıyor. Zaniolo'yu bitirmeye en yakın kulüp Tottenham."

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"KAMPA KADAR 3 TRANSFER BİTER"

"Kampa kadar en az 3 transferin noktalanacağını düşünüyorum. Divock Origi, Galatasaray'ın gündeminde yok. Sergio Oliveira'nın takımdan ayrılması gibi bir durum söz konusu değil."

"GALATASARAY'IN SOL BEK ÖNCELİĞİ ANGELİNO"

"Galatasaray'ın sol bek transferindeki önceliği Angelino. Listede birçok isim var. Angelino çok öneml bir oyuncu Buındesliga'da Leipzig ve Hoffenheim formaları giydi. Okan Buruk, Angelino'yu istiyor. Okan Buruk'un tercih ettiği tarza, hücumcu bek olarak çok uyuyor Angelino. Galatasaray'ın gündeminde Aubameyang yok bunu net söyleyelim. Dembele'de strateji değişmiş diye algıladım. Mauro Icardi ve Dembele ile yola çıkılacağı yönünde bilgilerim vardı ama ikinci forvet olarak Dembele'nin dışında başka bir isim olacak. Yarın şartlar değişebilir. Icardi dışındaki hamle sürpriz olacak. Icardi'den bağımsız okumuyoruz forvet konusunu."

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

"SPONSORLAR SIRAYA GİRER"

"Stat isim sponsorluğu için şu an müjde veremiyorum ama bu kadroyu gördükten sonra sponsorlar sıraya girer. Uluslararası bazı firmalarla görüşmeler sürüyor. Hassas konu. Gizli yürütülmesi gereken bir süreç. İki tarafında kazançlı çıkacağı bir anlaşma olacaktır."

"PAREDES VE ZİYECH GÜNDEMDE"

"Orta sahada en net isim Paredes. Bu bölge için başka isimleri de göreceğiz yakında. Hakim Ziyech, Galatasaray'ın ilgilendiği isimlerden biri. Erden Timur ilişiğini kesmedi. Hakim Ziyech için uygun şartlar oluşursa bu dönem transfer etmek istiyor. Zaniolo'nun gitme ihtimali arttı. Zaniolo giderse o bölgeye önemli bir transfer yapılacak. Galatasaray bu bölgeye Hakim Ziyech'i düşünüyor."

Galatasarayın sol bek transferinde geri sayım Canlı yayında duyurdu: Okan Buruk istiyor

Yazarlar