Şampiyonlar Ligi İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali depremzedelerin yaralarını sarsın!

İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali depremzedelerin yaralarını sarsın!

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali, depremzede ailelerimiz ve çocuklarımız için bir nebze olsun yaraları sarma imkanı olabilir. Böyle bir tarihi fırsat futbol ailesini bekliyor.

İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali depremzedelerin yaralarını sarsın

Dünya futbolunun en büyük organizasyonlarından bir olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final bu yıl İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Haberin Devamı

10 Haziran Cumartesi günü yapılacak dev final, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi nedeniyle ayrı bir anlam taşıyacak. Ancak tüm bunların ötesinde, herkes için tarihi bir fırsat kapıda bekliyor.

Depremin ilk gününden itibaren Avrupa’da spor kulüpleri, futbolcular ve ünlü yıldızlar, yaptıkları yardımlarla çok özel bir destek ağı kurdu. Şampiyonlar Ligi finali de bu destek ağını genişletmek için tarihi bir fırsat yaratabilir. Ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketinde 11 ilimizde etkilenen aileler, çocuklar, spor kulüpleri ile sporcular için de acıları sarma ve bir nebze olsun üzüntülerini unutma şansı olabilir.

Hem Türkiye Futbol Federasyonu hem ülkemizin önde gelen kulüpleri hem de UEFA’nın katkılarıyla depremzede çocuklar için birçok etkinlik, unutulmayacak ve hayatlarına ilham verebilecek imkanlar kurulabilir.

Haberin Devamı

MİLLİYET olarak Şampiyonlar Ligi’nde 2023 İstanbul finalinin getirebileceği fırsatları sizler için derledik:

-) Özellikle depremzede çocuklar için dünyanın en büyük kulüplerini dev bir finalde izleme şansı doğabilir. Aynı zamanda UEFA ve TFF tarafından yapılacak koordinasyonla çocukların ünlü yıldızlarla tanışma şansı ve bu eşsiz final ortamının parçası olma imkanı yakalanabilir.

-) Final için Atatürk Olimpiyat Stadı ve çevresindeki etkinliklerle hem depremzede ailelere bağış kampanyaları yapılabilir hem de kurulacak alanlarda bilhassa çocukların sosyalleşmeleri sağlanabilir.

-) TFF’nin Riva tesislerinde yapılacak organizasyonlarla çocukların futbolla ve sporla moral bulmasının yanında yeni arkadaşlıklar kurma imkanları tanınabilir.

-) Finalin şehri İstanbul’da yapılacak aktivitelerle çocuklarla beraber ailelerin de İstanbul’un tarihi yerlerini görüp burada bir nebze olsun güzel zaman geçirme şansı doğabilir.

-) Ülkemizin ve özellikle İstanbul’un önde gelen spor kulüplerinin kuracağı organizasyonlarla çocuklar ve ailelerinin statları dolaşma, aktivitelere katılma olanakları sağlanabilir. Hatta bu aktivitilerle depremezede aileler için bir bağış kampanyası düzenlenebilir.

Haberin Devamı

UEFA İÇİN ÇOCUKLAR ÖNEMLİ

Avrupa futbolunun patronu UEFA’nın çocukların gelişimi ve eğitimi için bir çalışması bulunuyor. Bu projede çocukların sağlıkları, eğitimleri, spora başlamaları, gelişimleri, haklarının korunması öne çıkıyor. Ülkemizde depremden etkilenen bölgelerde çocuklarımız için de önemli bir fırsat doğabilir. Özellikle futboldan ve spordan kopmak istemeyen, yetenekli, ileriye dönük hedefleri olan çocuklarımız için İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde olmak da büyük değer taşıyacaktır.

FİNAL TOPU BEĞENİLDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2023 İstanbul finalinin futbol topu da tanıtıldı. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki dev final öncesi yayınlanan fotoğraflar büyük beğeni topladı. Atatürk Olimpiyat Stadı, İstanbul manzarası ve çay detaylarıyla futbol topu çok beğenildi. Futbol topunun dizaynında İstanbul’un sembolü olan 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri öne çıktı. Son 16 turundan itibaren de finale kadar bu futbol topu kullanacak.