Galatasaray Ukrayna'da Tete isyanı! 'İnsani açıdan saygılı değil'

Ukrayna'da Tete isyanı! 'İnsani açıdan saygılı değil'

22.02.2024 - 18:18 | Son Güncellenme:

Shakhtar Donetsk Sportif Direktörü Darijo Srna, Brezilyalı futbolcu Tete'nin Ukrayna - Rusya savaşının başlamasının ardından takımdan ayrılması ile ilgili konuştu.

Ukraynada Tete isyanı İnsani açıdan saygılı değil

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in eski futbolcusu Tete ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Shakhtar Donetsk Sportif Direktörü Darijo Srna, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın başlamasının ardından Tete'nin takımdan bedelsiz olarak ayrılmasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Tete'yi kadrosuna katan Olimpik Lyon'a sert çıkan Darijo Srna, "Lyon gibi oyuncularımızdan para kazanan kulüpler hakkında ne mi düşünüyorum? Bu onların kararı. Durum tersine dönseydi, Shakhtar'ın bu oyuncuları alacağını sanmıyorum. Bir fırsat yakaladılar ve değerlendirdiler ama bu insani açıdan saygılı bir davranış değil" diye konuştu.

FIFA'nın Ukrayna ile Rusya'da forma giyen futbolculara tanıdığı sözleşme feshetme hakkını Tete'nin kullanmaması dikkat çekti.

Olimpik Lyon, Mart 2022'de renklerine bağladığı Tete'yi Ocak 2023'te "alt kiralama" yönetimiyle Leicester City'e 1 milyon euro karşılığında kiralık olarak göndermişti. 24 yaşındaki hücumcu, 2022-2023 sezonunun ikinci yarısını Leicester City'de geçirmişti.

Haberin Devamı

Tete, 2023-2024 sezonu başında Olimpik Lyon'dan ayrılmış ve bonservisinin bulunduğu Shakhtar Donetsk'e geri dönmüştü.

Shakhtar Donetsk, Tete'nin Leicester City'e kiralanmasından para kazanan Olimpik Lyon'a dava açmıştı. Ukrayna temsilcisinin açtığı dava henüz sonuçlanmadı. Tete sezon başında bedelsiz olarak Galatasaray'a imza atmıştı.

24 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon Galatasaray'da 33 maça çıktı. Brezilyalı yıldız bu karşılşamalarda 3 gol ve 4 asist üretti.

Tete'nin Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. 24 yaşındaki kanat oyuncusunun güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Gremio altyapısında yetişen Tete, daha sonra Shakhtar Donetsk'e 15 milyon euro bedelle imza atmıştı.

Yazarlar