Dünyayı örümcek adamın gözünden birebir göstererek sinemaseverleri muhteşem bir maceraya çıkaran 'The Amazing Spider-Man' acıklı yetim hikâyesiyle Küçük Emrah filmlerini aratmıyor...

The Amazing Spider-Man

Küçük bir çocukken annesi ve babası tarafından terk edilen Peter Parker (Andrew Garfield), Ben Amca (Martin Sheen) ve May Teyze (Sally Field) tarafından büyütülür. Öğrenim gördüğü okulunda ve çevresinde pek de sevilmeyen Parker'ın hayatındaki tek aşkı Gwen Stacy(Emma Stone)'dir. İki genç birbirlerini deliler gibi sevmektedir. Ancak Peter Parker'ın aklını sürekli anne ve babasının neden ortadan kaybolduğu kurcalamaktadır. Ailesinin izini sürmeye çalışan Parker, bir anda kendisini Oscorp'ta bulur. Babasının eski ortağı Dr. Curt Connors'la tanışarak(Rhys Ifans) kendisi ve ailesi hakkında sorular sormaya başlar. Ancak, Parker'ı kötü bir sürpriz beklemektedir. Dr. Conners bir kertenkeledir...

Haberin Devamı

Sahneler hayran bırakıyor

Son yıllarda girdiği senaryo krizinden bir türlü çıkamayan Hollywood, daha üzerinden 10 yıl geçmeden üç serilik 'Örümcek Adam'ı yeniden çekerek, yine günü kurtarıyor. Bu kez yeni bir oyuncu ve yeni bir hikâyeyle yola çıkan 'İnanılmaz Örümcek Adam' acıklı hikâyesiyle Küçük Emrah filmlerini aratmıyor. (O bir süper kahraman da olsa aynı zamanda yetim. Bütün sorunlar ve kötü adamlar onu buluyor!)

Filmin en başarı anlarını Örümcek Adam'ın gözünden verilen çekimler oluşturuyor. Böylece yaşanan maceranın içine rahatlıkla girebiliyorsunuz. Bir de üç boyutlu izlerseniz, keyfiniz ikiye katlanıyor.

Filmden ilginç ayrıntılar

- 'The Amazing Spider-Man' için 56 Örümcek-Adam kostümü yaratıldı. Bunlardan 17'si Andrew Garfield, diğerleri ise dublörleri içindi. Kostümler hikâyenin gidişatına göre kimi zaman yepyeni kimi zamanda yıpranmıştı.

- Kostüm tasarımcısı Barrett kostümün kumaşında gölgeler yaratan özel bir baskı tekniği kullandı. Bu sayede, baskının 3 boyutlu yapısı öne çıktı ve kostümü giyen kişinin görünümü derinlik ve yoğunluk kazandı.

- Tek kollu Dr. Curt Connors rolü için, Rhys Ifans bir kolu arkaya bağlıyken çeşitli işleri yapabilmeyi öğrendi. Aktör tek koluyla kravat bağlama, kahve yapma gibi birçok işte ustalaştı.

- OsCorp Laboratuarı'nda görülen fareler aslında birer kedi oyuncağıydı. Bunlardan yaklaşık 200 adet vardı. Set ekibi her bir farenin kulaklarını çıkardı çünkü bu kulaklar hiç de gerçekçi olmayan pembe renkteydi.

Haberin Devamı