Stil Taraz İstanbul Koleksiyonu

Taraz İstanbul Koleksiyonu

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Taraz'ın İznik Çinilerinden ilham alan koleksiyonu, The Sofa Hotel'de tanıtıldı!..

Taraz İstanbul Koleksiyonu

Tülay Araz’ın hayat verdiği Taraz İstanbul, geleneksel çini sanatımızın en parlak örneklerini oluşturan İznik çinilerinin motiflerini yastık ve örtülerde kullanarak, gelenekseli modernle buluşturan zamansız bir koleksiyonla basın ve davetlilere tanıtıldı.

Haberin Devamı

Taraz İstanbul Koleksiyonu


İznik çinilerinden ilham alan Taraz İstanbul’un basın lansmanı, dün The Sofa Hotel İstanbul’da davetlilerin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Katılımcıların, Osmanlı çinilerinin benzersiz motiflerinin işlendiği yastık ve örtülerden oluşan koleksiyona büyük ilgi gösterdiği akşamda geleneksel sanatımıza getirdiği modern dokunuşla Taraz’ı yaratan Tülay Araz çalışmalarının detaylarını ve her ürünün hikayesini katılımcılara aktarma fırsatı buldu.

Taraz, Tülay Araz’ın geleneksel Türk el sanatları ve Türk kültürüne tutkusunun “haute couture” vizyonuyla birleşmesinin ürünü olarak ortaya çıktı. İznik çinilerinin motiflerinden ilham alan Taraz’ın 2011-2012 Sonbahar/Kış koleksiyonundaki el işlemesi parçaların her biri Osmanlı padişahlarının zevce ve kızlarının adlarını taşıyor. Hekimoğlu Ağa Paşa Camii, Nurbanu Camii, Muradiye Camii gibi çinileriyle meşhur Osmanlı camilerinin yanı sıra, Kahire İslam Müzesi, Paris Louvre Müzesi ve İstanbul Sadberk Hanım Müzesi gibi müzelerde sergilenen özel çinilerden de esinlenen parçalar, hikaye ve motiflerinin kökeni hakkında bilgi içeren özel bir pasaportla birlikte satılıyor.

Haberin Devamı

Taraz İstanbul Koleksiyonu

Nadide çini motiflerinin, Orta Anadolu’da küçük bir kumaş fabrikasında ve Güneydoğu Anadolu’da eski el tezgahlarında üretilen kumaşlara işlenmesiyle hazırlanan yastık ve örtülerde cam ya da metal boncuklar, metal plakalar ve boncuk oyaları haricinde Swarovski kristallari de kullanılarak, “haute couture” ruhu evlere taşınıyor. Taraz, bordo, lacivert, siyah, yeşil ve krem renginin baskın olduğu kış koleksiyonunun yanında, müşterilerinden gelecek talepler doğrultusunda, seçilen kumaş ve ipliklerle kişiye özel tasarımlar da yaratıyor.

Yazarlar