The Others atv'ye çirkin saldırı

atv'ye çirkin saldırı

21.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

atv'ye çirkin saldırı

atvye çirkin saldırı

FLASH TV ve Hürriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıların ardından dün de geçen hafta Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılan Atv 2000 binasıyla Sabah Gazetesi'nin de bulunduğu Medya Plaza silahlı saldırıya uğradı.
İkitelli Dereboyu Caddesi'ndeki Medya Plaza'yla bitişiğindeki atv 2000 binasına dün saat 01.15 sıralarında yaya olarak yaklaşan üç kişi, dört el ateş açtıktan sonra kaçtı. Görgü tanıkları, saldırıyı siyah montlu ve siyah bereli üç kişinin gerçekleştirdiğini anlattı.
Polisin saat 04.30 sıralarındaki incelemesinde atv 2000 binasının üst katlarında iki kurşun deliğine rastlandı. Bulunan bir mermi çekirdeği ise balistik incelemeye gönderildi.
İstanbul Emniyet Müdürü Ramazan Er, saldırganların arandığını belirterek, basın kuruluşlarına yönelik saldırılara karşı TEM Otoyolu'nda özel güvenlik ekipleri oluşturulacağını söyledi.
Başbakan Necmettin Erbakan, dünkü RP grup toplantısında saldırıyı kınayarak "Kim tarafından yapılırsa yapılsın, hangi sebeple olursa olsun şiddet eylemlerinin karşısındayız. Bunu her zaman kınarız. Basın organlarına varit bütün saldırıları kınıyorum. Atv ve Sabah'a geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.
CHP Lideri Deniz Baykal da basın kuruluşlarına yönelik saldırıların artık olağan kabul edildiğini belirterek şunları kaydetti:
"Bu gelişmeleri kuşkuyla karşılamaktan öte etkili önlemlerin daha fazla zaman yitirilmeden alınması gerekmektedir."
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, birbirini izleyen saldırıların artık işin çığırından çıktığını gösterdiğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
"Gazete ve televizyonların güvenliğinin sağlanamaması, devlet güçlerinin konumu hakkında vahim kuşkular uyandırmaktadır. Daha bir hafta önce tüm basın olarak İstanbul Valisi'nden gazete ve televizyonlara saldırıları caydırıcı önlemler alınmasını istedik. Basın ve yayın kuruluşlarının yoğun olduğu bölgede ciddi bir polis devriyesinin konulması dahi caydırıcı bir rol oynayabilirdi. Böylesine bir sorumsuzluk kabul edilemez."
Sabah Gazetesi ve Atv'ye saldırıya diğer tepkiler şöyle:
* Basın Konseyi: "İktidardakilerin kendilerini eleştiren ve doğruları yazan medya mensuplarına karşı açtığı topyekün savaş meyvelerini vermeye başlamış, şiddetle beslenen birtakım tetikçileri piyasaya çıkarmıştır."
* Namık Kemal Zeybek (Devlet Bakanı): "Bu saldırı da göstermektedir ki, bir süreden beri basın yayın kuruluşlarına saldırı düzenlemeyi adet edinen bir zihniyet ortaya çıkmıştır ve bu şekilde basını sindireceğine inanmaktadır."
* Hüsamettin Cindoruk (DTP Genel Başkanı): "Basının belli odakları rahatsız etmeye başladığı günlerde böyle saldırılar oluyorsa, bunun bir tertipçisi vardır. Tertip edenler, bugün hükümette olanlardır, hükümet partilerinden birinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bulanan kişilerdir."
* Ziya Sonay (Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı): "Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerine yönelik saldırıları günlük politika haline getiren iktidar partileri, suçlarını gizlemek için uzunca bir süredir basını hedef haline getirdiler. Suçluların ivedilikle yakalanmasını istiyoruz."
* Kemal Daysal (DİSK Genel Sekreteri): "Bu iktidar kaldığı sürece tahrik ettiği fanatiklerin saldırıları kesilmeyecektir."