Siyaset Yalçın Topçu: FETÖ’ye uygulanan sistem PKK’ya da uygulanacak

Yalçın Topçu: FETÖ’ye uygulanan sistem PKK’ya da uygulanacak

04.12.2016 - 10:18 | Son Güncellenme:

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde yurdun dört bir yanından gelen down sendromlu vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ‘Ülkemizi Böldürmeyeceğiz’ sloganıyla alanlara inen CHP’yi ‘akıl tutulması yaşıyorlar’ sözleriyle eleştirdi. Topçu, FETÖ’ye uygulanan operasyonların aynı şekilde PKK’ya da düzenleneceğini; terörün özellikle üniversite yapılanmasına büyük darbe vurulacağını da sözlerine ekledi.

Yalçın Topçu: FETÖ’ye uygulanan sistem PKK’ya da uygulanacak

Ankara’da, yurdun çeşitli illerinden gelen down sendromlular yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, devlet ve toplum olarak; bireysel farklılıkları olan vatandaşlara eşit şartları sağlamak zorunda olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

‘AYNI SİSTEM PKK’YA DA UYGULANACAK’

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Topçu, ilk olarak terörle mücadele konusunu yorumladı. Terörle mücadelede daha çok yol kat edeceklerini dile getiren Topçu, Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele yönteminin aynısını bölücü terör örgütü PKK’ya da uygulanacağının altını çizdi.

“Terörle mücadele daha çok adım atılacaktır. FETÖ ile sürdürülen aktif mücadele aynı kararlılıkla ve aynı sistemle BTÖ için de uygulanacaktır. Yapılanlar henüz yeterli gelmemektedir ama bu konuya devletin ve milletin yaklaşımı kökünün kazınmasını sağlayacaktır. Özgürlük kisvesi altında üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında hala bunların ağzından konuşanlar var, yardım ve yataklık edenler var. Özgürlük bir devletin bekasına kastetmek değildir.

Haberin Devamı

‘SLOGAN TALİHSİZ, CHP AKIL TUTULMASI YAŞIYOR’

CHP’nin mitinglerini de gündemine alan Topçu, “BTÖ’yü meclise taşıyan zihniyet düzenlediği mitinglere “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz” sloganıyla çıkması millet nezdinde karşılık bulmayacaktır ve bu slogan talihsiz bir seçimdir. Ülkenin cumhurbaşkanı sabah akşam “tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet” diyorken, başkanlık gelince ülke bölünecek söylemleri siyasi akıl tutulmasından başka bir şeyi işaret etmemektedir” dedi.

Yazarlar