Gündem YSK seçmen sorgulama nereden yapılır?

YSK seçmen sorgulama nereden yapılır?

28.10.2015 - 22:07 | Son Güncellenme:

YSK seçmen sorgulama işlemi internet üzerinden online işlemler aracılığıyla yapılan işlemlerden biridir. Bu işlem sayesinde nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Detayları haberimizde.

YSK seçmen sorgulama nereden yapılır

7 Haziran 2015 günü yapılan genel seçimde çoğunluğu yeterli bir iktidar partisi çıkmamıştır. Bu yüzden de tek başına iktidarda kalabilecek bir parti oluşamamıştır. Tek başına iktidar partisinin 7 Haziran genel seçiminden çıkmaması sonucu Cumhurbaşkanı’nı en çok oy alan parti liderine koalisyon kurma görevi vermiş ve koalisyon kurulma süreci başlamıştır. Koalisyon kurma görevi alan parti lideri koalisyon kurabileceği diğer parti liderleriyle görüşmüş ve koalisyon kurma çabası içine girmiştir. Ancak yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Yapılan görüşmeler bir sonuç vermeyince, demokrasi gereği Cumhurbaşkanı’nın bir başka parti liderine koalisyon kurma yetkisi vermesi bekleniyordu.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SEÇMEN SORGULAMA İLE İLGİLİ BÜTÜN DETAYLAR!

Ancak Cumhurbaşkanı bu yetkiyi bir başka parti liderine vermeyince ve Anayasa’da belirtildiği gibi 45 gün içinde hükümet kurulamadığı için son seçimi takiben geçen 90 günlük zamandan sonraki ilk Pazar günü yeni bir seçime gidilmesi kararı verilmiştir. Anayasaya uygun olarak bu tarih 1 Kasım 2015’tir. Ve bu tarihte ülkemiz yeni bir genel seçime gidecektir.

Vatandaşların oy kullanacakları yerler seçimden bir süre önce belirlenir ve muhtarlıklara pusula olarak gönderilir. Aynı zamanda vatandaşlar oy kullanacakları yerleri internet üzerinden de online olarak öğrenebilmektedirler. Seçmen Sorgulama sistemini kullanarak sizde nerede oy kullanacağınıza dair bilgileri internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. TC vatandaşı olan, 18 yaşını doldurmuş ve askeri ve polis okullarında okumuyorsanız oy kullanma işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Haberin Devamı

Eğer bu sıralanan şartları sağlıyor ve oy kullanma işlemini gerçekleştirecekseniz sizde haberimizi okuyarak internet üzerinden nasıl seçmen sorgulama işlemini gerçekleştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Gelişen teknolojik yeniliklerle interaktif ortamlardaki uygulamaların sayısı artmıştır. Bu uygulamalardan biri de Seçmen Sorgulama uygulamasıdır. Bu haberimizde nasıl seçmen sorgulaması yapılır ona değineceğiz. Sizde internet üzerinden kolayca Seçmen Sorgulaması yapmak istiyorsanız, haberimizdeki aşamaları takip edebilir ve işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Seçmen Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle; secmen.ysk.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu adres Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oluşturulmuş bir uygulamadır ve Seçmen Sorgulama işleminizi gerçekleştirmenizi sağlar. Ana sayfaya giriş yaptıktan sonra karşınıza ‘Nerede Oy Kullanacağım’ seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneği seçtikten sonra tarayıcınız sizi yeni bir sayfaya yönlendirir. Bu sayfada sizden bazı kişisel bilgiler talep edilecektir. Bu bilgiler, Nüfusa Kayıtlı Olduğunuz İl, T.C. Kimlik Numaranız, Nüfusa Kayıtlı Olduğunuz Sıra No’dur. Bu bilgileri tam olarak girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek Sorgula seçeneğine tıklamalısınız. Bu bilgilerin tam olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde Seçmen Sorgulama işleminiz tamamlayamazsınız. Bilgileri tam olarak girdikten sonra sorgulamanızı yapabilir ve nerede oy kullanacağınıza dair bilgilere ulaşabilirsiniz.