Yüz ifadenizi koruyan sonuçlar için

Eskiden estetik cerrahi sıklıkla TV ünlülerinin, ses sanatçılarının yardım aldığı bir tıp dalıydı. Hatırlayın lütfen, nice sanatçımızın yüz germe estetiğine şahit olduk. Belirgin mimik çizgileri, sarkmış gıdı bölgesi, hacmi kaybolmuş dudak ve yanakları, birden bire değişirdi.

Değişirdi kelimesi gerçek anlamda eski yüz germe estetiklerinde kullanabileceğimiz bir sözcük. Zira bu sanatçılar bambaşka biri haline dönüşürler, her defasında belki de sadece jestlerinden veya ses tonlarından kim olduklarını anlamamıza neden olurlardı. Sanki çok hızlı bir rüzgar çıkmış da, yüzleri rüzgar tünelinden geçmiş, geriye doğru gerilmiş gibi dururdu. Bu denli gerginlikten göz kapaklarının kapanmadığını düşünürdük.

Haberin Devamı

Evet, bunun adı bir dönüşümdü. Yüzlerini gerdirdiler ve ruhları da kayboldu gibi bir his belirirdi. Lütfen hatırlayın o zamanları ve sizde nasıl bir his uyandırdığını anımsamaya çalışın.

İşte bakın bugün estetik cerrahiden korkuluyor olmasının tek sebebi bu aslında.

Dönüşmek, başkalaşmak, bambaşka birisi olmak

Gerçi o zamanlarda çalışan estetik cerrahlara ve sanatçılarımıza da kızmamak lazım. Çünkü teknoloji oydu. Çünkü sanatçı sürekli göz önündeydi ve iyi gözükmek istiyordu ve yapılabilecek en doğru şey, o zaman için buydu.

Fakat artık bu tabunun yok olması, kalkması gerekiyor. Bizler bugünün teknolojisi ile son derece güzel bir planlama oluşturabiliyoruz. Yüzler artık başkalaşmıyor, eski haline geri dönüyor.

Peki, neler değişti de şimdi yüz germe operasyonları bu doğallığı sağlayabiliyor?

Artık elimizde yağ transferi diye muazzam biz koz var. Bu yağın içinde artık hayatın şifresini barındıran kök hücreler var. Artık yüz germe cerrahisi yapmadan, zamanında önlemlerle herkesin çok çok iyi yaş almasını sağlayabiliyoruz.

FATS ve Cihantimur Yağ Transferi

Geçtiğimiz hafta Malezya’daydım ve çoğunluğu Uzakdoğu Asyalı olan meslektaşlarıma geliştirdiğim Cihantimur Yağ Transferi tekniğini anlattım. Uygulamalı olarak 2 kişiye Vajina Güzelleştirme yaptım ve bu uygulamanın temelini Cihantimur Yağ Transferi oluşturuyor. Çok yoğun bir ilgi vardı çünkü yağ transferinin ne denli önemli olduğunu meslektaşlarım çok iyi biliyorlar ve öğrenmek, hastalarında deneyimlemek istiyorlar.

Haberin Devamı

Yüz ifadenizi koruyan sonuçlar için

Yağ transferi işte bu başkalaşmadan, bambaşka birisi olmadan, eskiye dönmenizi sağlıyor. Yüz ifadenizi koruyor. Yaşlanma sadece yer çekimine bağlı gelişen bir süreç değildir. Yaşla birlikte ki bu 25 yaşından sonra başlar, yavaş yavaş kemik, yağ ve kas dokusunda erime başlar. Bu erime özellikle 40’a doğru çok dramatik bir şekilde seyreder. Özellikle yüz bölgesindeki deformasyon, kas, yağ ve kemiğin erimesi, mimik hareketlerinin artık ciltte iz yapması, kolajenin azalması gibi etkenlerden oluşur.

İşte bizler son birkaç yıldır bu eksilenlerin yerine, kök hücreden zengin yağ transferi yaparak, yine hastanın kendi yağını kullanıp, zamanı geriye sarıyoruz. Eksilenlerin yerine, yine kendi bedenlerinden elde edilen yağ ile bir nevi dolgu yapıyoruz. İçi dolan cilt kırışıklıklardan arınıyor. Biraz daha arınması için yine izsiz, kesisiz Örümcek Ağı estetiği yapıyoruz. Kesmeden, iz bırakmadan tüm bu sorunları hallediyoruz.

Haberin Devamı

Kısaca yüz germe ameliyatlarının tarih olacağı görüşündeyim. Lütfen zamanında mantıklı ve bilimsel önlemler alın. 2017 senesinde geldik sayılır. 1980’lerin teknolojisi geride kaldı.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com