ZAYIFLAMA HAPLARI

Zayıflama hapları sağlık bakanlığından onaylı ve tarım bakanlığından onaylı olmak üzere ikiye ayrılır. Sağlık bakanlığından onaylı ancak doktor gözetiminde kullandırılan 2-3 zayıflama ilacı dışında piyasada yer alan, internette satılan ve insanların kolayca ulaşabildikleri ilaçlar ise tarım bakanlığından onaylı olup insanlar üzerinde denenmeden piyasaya sürülmüş ürünlerdir. Özellikle bitkisel oldukları vurgulandığı için insanlara zararsız olduğunu düşündürmektedir ancak ölümlere kadar uzanabilen çok ciddi yan etkiler oluşturabilmektedir. Bitkisel kaynaklı beslenmeye destek, sağlık koruyucu ve iyileşme sağlayabilen birçok preparat vardır ancak bilinçli bir şekilde kullanılmaları ve tercih edilmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Zayıflama haplarından farklı olarak bitkisel ürünler kullanılmadan önce insanlar üzerinde test edilmezler ve dolayısıyla güvenli değillerdir. Bu ürünlerden bazıları toksik maddeler ve polen içerir ki; bu durum bazı kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Bazılarının içersinde üzerindeki etikette belirtilmeyen steroid ve östrojen gibi maddeler bulunabilmektedir. Bir kısmının içersinde ise arsenik, civa, kurşun ve pestisid gibi zehirli maddeler bulunabilmektedir.

Bitkisel Ürünlerde Dikkat Edilmesi gereken Durumlar;

Bir bitkisel ürünün üzerinde doğal olduğunu belirten bir etiketin bulunması onun güvenli olduğunu göstermez. Bitkisel ürünler bir ilaç gibi düşünülerek, doğru kullanılmadığında veya büyük miktarlarda alındığında ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Hamile kadınlar veya emziren anneler özellikle dikkatli olmalıdırlar. Çünkü bu ürünler ilaç gibi etki gösterebilirler. Bazı bitkisel ürünler ilaç gibi etki gösterdiğinden, kullanılan ilaçlarla etkileşerek, zararlı olabilmektedirler. Birçok bitkisel kaynaklı ürünlerin içerisindeki aktif madde bilinmemektedir. Bu ürünlerin içerisinde onlarca, yüzlerce madde veya bileşik bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucu bitkisel ürünlerin etiketleri üzerinde belirtilen bileşiklerin haricinde daha birçok maddeler tespit edilmiştir. Bazı bitkisel ürünlerin içerisinde metaller, etiketsiz ürünler, mikroorganizmalar ve diğer maddeler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

En çok tercih edilen Bitkisel Ürünler;

Sinameki, bitkisel çaylar, papatya türleri, yosun hapları, kondriotin sülfat, ekinezya, efedra, garlik, ginkgo biloba, ginseng, kava, glukozamin, melatonin ve fitoöstrojenlerdir. Sık kullanılan ilaçlardan biri olan sinameki, vücuttaki suyun atılmasını hızlandırıcı etkiler içermektedir. Kullanılan diüretik çaylar bağırsaklarda bulunan “mikrovillus” adı verilen tüycüklerin kısalmasına ve düzleşmesine, dolayısıyla kabızlığa yol açmaktadır. Sinameki kullanıldığı durumlarda besin öğelerinin emilimlerinde sıkıntılar yaşanabilir. Mesela potasyum emilimi azalınca kalp kaslarına olumsuz yönde etki eder. Özellikle en yaygın kullanılan yosun haplarına bakacak olursak; bu hapların içersinde “sibutramin” adlı iştah azaltıcı bir madde bulunmaktadır. Yani aslında yosunla değil de kimyasal bir maddeyle zayıflama etkisi yaratılmaktadır. Bilinçsiz kullanımla ölüme kadar uzana yan etkiler oluşabilmektedir.

Haberin Devamı

Zayıflama hapları ve bitkisel ürünleri, güvenilir olduğundan emin olsanız bile, aşağıdaki sağlık problemi olanlar kullanmamalıdır.

Kanama problemi olanlar

Kanserli hastalar

Şeker hastalığı olanlar

Prostat rahatsızlığı olanlar

Sarası (epilepsi) olanlar

Göz tansiyonu (glokom) olanlar

Kalp hastalığı olanlar

Hipertansiyonu olanlar

Psikiyatrik hastalığı olanlar

Parkinson hastalığı olanlar

Karaciğer hastalığı olanlar

Felçli hastalar

Tiroid hastalığı olanlar

Bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar.

Sonuç olarak, sağlıklı ve güvenilir bir şekilde zayıflamak istiyorsak uzman kontrolünde doğru ve dengeli bir beslenme programı ile egzersiz yardımıyla bunu gerçekleştirmeliyiz. Bizi daha çabuk sonuca ulaştırması için sağlığımızı tehdit eden zayıflama haplarından yardım almak yerine kalıcı bir çözüm olan hayat tarzımızı değiştirmeliyiz. Sağlık için kullanılması gereken ilaçları gerektiğinde doktorunuz veya diyetisyeniniz size önerecektir. Bunun dışında kulaktan dolma denenmemiş ürünleri kesinlikle kullanmamalısınız. Kolay yola değil doğru yola sapmak gerekmektedir.

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

info@slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş