MALZEMELER
1000 gr  taze barbunya
5 yemek kaşığı İle zeytinyağı
2 adet  kuru soğan
1 yemek kaşığı ile domates salçası
1 orta boy  t havuç
5 diş kadar sarımsak
2 su bardağı ile sıcak su
1 tatlı kaşığı ile toz şeker
1 çay kaşığı ile tuz
 
Servisi için:
1/4 taze demet maydanoz
1 Limonun yarısı
 
NASIL YAPILIR?
Taze barbunyaları tek tek ayıkladıktan sonra bol suda duruladıktan sonra kararmış suyunu bırakması için üzerini geçecek şekilde su ilave ederek orta ateşte 15 dakika kadar haşlamaya devam edin.
Kuru soğanları ve sarımsakları küçük küpler halinde  doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz havuçları halkalar halinde dilimleyin.
Haşladığınız barbunyaların suyunu süzdükten sonra ayrı  bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını tabanı geniş bir tencerede kızdırın.
Kuru soğan ve sarımsakları ilave ederek rengini alana kadar sote leyin.
Havuç dilimlerini ekleyip, soteleşme işlemine devam edin.
Domates salçasını ilave edin ve karıştırın.
Sıcak su, tuz ve toz şekerini tencereye ilave edin Salçalı su kaynadıktan sonra haşlanmış barbunyayı ilave edin
Barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık ortalama 30 dakika, orta ateşte pişirme işlemine devam edin.
Pişen zeytinyağlı barbunyayı, cam bir servis kabına aldıktan sonra limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra, ılık ya da soğuk olarak servis edin.