Advertorial Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiye'nin yanında!
Sponsorlu

Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiye'nin yanında!

16.03.2024 - 09:16 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Paris’te 100 yıl aradan sonra 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Kota yarışmaları devam ederken, ülkemizi temsil edecek milli sporcularımızın antrenman programları yoğunlaştı. 2022 yılında Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi ile güç birliğine giden İş Bankası ise Team Türkiye’ye destek çalışmalarını sürdürüyor.

Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiyenin yanında

100 YILLIK SERÜVEN

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları hem Türkiye hem de İş Bankası için ayrı bir öneme sahip. İş Bankası’nın kuruluş tarihinin yanı sıra Türkiye’nin olimpiyat serüveninin başlangıcı da aynı yıla yani 1924’e denk geliyor. Bu yıl düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin olimpiyat yolculuğu 100 yılı geride bırakırken, İş Bankası’nın kuruluşunun da 100. yıl dönümü olacak.

Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiyenin yanında

MİLLİ GÜREŞÇİ EVİN DEMİRHAN YAVUZ

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na geri sayım başladı. Senin için hazırlıklar nasıl gidiyor?

Kamplar ve uluslararası turnuvalarla hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yorucu ve zorlu bir yolculuk hepimiz için. Olimpiyatlara kadar birçok iniş çıkışlar olacak ancak orada en iyi halimi göstermek için çok istekli ve heyecanlıyım.

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları senin için çok iyi geçmemişti, ama bir tecrübe oldu. Senin adına bizi Paris'te neler bekliyor?

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’nda benim için asıl başarı olimpiyatlara katılabilmek ve olimpik sporcu olabilmekti. Aslında Tokyo’da, orada olmanın ötesinde kürsüde yer almanın hiç de zor olmadığını gördüm. İlk olmak ve tarihe geçmek için Türk kadın güreşinde eksik olan altın madalyayı almayı hedef koydum. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na da bu motivasyonla hazırlanıyorum. Daha tecrübeli ve kararlıyım. Hayallerim umarım gerçek olur.

Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandın. Organizasyon senin için nasıl geçti?

Her yıl kürsünün farklı basamaklarında da olsa ülkeme madalya getirmek ve bu istikrarı sağlamak gerçekten zor. Hazırlık sürecim Olimpiyat olduğu için en iyi performansımda değildim ama bu müsabakaların bana faydası çok oluyor. En formda olacağım zamanın Olimpiyatlara denk gelmesini istiyorum.

Kadın Güreş Milli Takımımız Avrupa ikincisi oldu. Bu konuda neler söylemek istersin?

2022 yılında ilk defa başardığımız takım şampiyonluğundan sonra zaten Avrupa’da en iyisi olduğumuzu göstermiştik. İddialı gidiyoruz artık ve kürsünün de ilk 2 basamadığında şampiyonlukları 3-5 sayı ile kaybediyoruz. Geldiğimiz nokta çok iyi. Başarılı bir ekibiz.

Dünya ve Avrupa şampiyonlukların var. Tek eksik olimpiyat madalyası diyebilir miyiz? Bu seni heyecanlandırıyor mu?

Çok heyecanlanıyorum ve kendimi yakın görüyorum. Sonuçta Avrupa ve Dünya şampiyonalarında karşılaştığım sporcular Olimpiyatlara katılıyor. Psikolojisi gerçekten bambaşka. İyi hazırlanabilirsem ki diliyorum olacak, eksik olan madalyamı tamamlayacağıma inanıyorum.

Madalya kazanmak mutluluğun, gururun yanında baskıyı da getiriyor. Baskı ile nasıl başa çıkıyorsun?

Kendime ait bazı yöntemlerim var. Aldığım madalyaların sevinci ve gururunu yaşadıktan sonra hemen yeni bir hedef belirliyorum ve sıfırdan başlıyormuşum gibi işe koyuluyorum. Fakat ruh durumumuz dönem dönem değişiyor ve kendi başıma üstesinden gelemediğim zamanlar oluyor. Bu durumlarda yakınlarımdan destek alıyorum.

Başarı sponsor desteğinin artmasını da sağlıyor. İş Bankası Olimpiyatlardaki en büyük destekçilerinizden biri. Bunun için neler söylemek istersin?

Sponsor desteği biz sporcular için çok önemli gerçekten. Kendi başımıza bu yolculuğu sürdürmek zor. Bu süreçte İş Bankası’nın desteklediği sporculardan biri olduğum için şanslıyım. İlk defa bir araya geldiğimiz bir kahvaltıda aile sıcaklığını hemen hissettim. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Bey’in ve diğer tüm yöneticilerimizin desteği güç oluşturdu bizde. Benim hayalim, bizim hayalimiz oldu. Umarım hep birlikte başaracağız.

Güreş bizim ata sporumuz olmasının yanında açık ara olimpiyatlarda en fazla madalya kazandığımız branş. Şu anda da iyi bir jenerasyon ile büyük başarılar elde ediyoruz. Gelecek adına bizleri neler bekliyor?

Bu jenerasyondaki sporcular ilkleri başaran ve kapıyı açanlar oldu. Güçlü ve en iyisi olduğumuzu bence genç kardeşlerimize aşıladık. Çünkü başlamak isteyen kadın sporcumuz hızla artıyor. Bu sporu yapan genç kardeşlerimle bir araya geldiğimiz zamanlarda ne kadar inançlı olduklarını görüyorum. Gelecek adına çok umutluyum.

Son olarak destekçilerinize Paris öncesi bir mesajın var mı?

Paris, 100 yıl aradan sonra gittiğimiz olimpiyatlar için ev sahipliği yapacak. Bu nedenle anlamı benim için de büyük. Çok kıymetli hislerle kendimi hazırlıyorum. Çok zor oluyor, çünkü büyük hayaller için büyük bedeller ödemek gerekiyor. O yüzden her destek çok değerli. Olmazsanız olmaz diyorum. Birlikte olmanın verdiği güce inanıyorum ve yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Olimpiyat heyecanında Türkiye İş Bankası Team Türkiyenin yanında

MİLLİ TAEKWONDOCU EMRE KUTALMIŞ ATEŞLİ

Şu anda taekwondoda kota almış 5 sporcumuzdan birisisin. Paris hazırlıkları nasıl gidiyor?

Öncelikle bu 5 sporcu arasında yer aldığım için çok gururluyum. Tüm takım; hocalarımız ve partner sporcu arkadaşlarımız, olimpiyatlara odaklandık ve hız kesmeden performansımızı en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elbette yorucu geçiyor fakat altın madalya için tüm bunlara değer…

Bu senin ilk olimpiyatın olacak. Paris'i tecrübe edineceğin bir organizasyon olarak mı görüyorsun? Madalya şansın nedir?

Öncelikle her sporcu gibi olimpiyatlarda mücadele etmek benim de en büyük hayalimdi. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı son saniye yaptığım bir hata nedeniyle kaçırdığım için Paris 2024 Yaz Olimpiyat’ları benim için çok önemli. Tüm takım olarak Paris 2024’e en iddialı şekilde gidecek ve altın madalya için mücadele edeceğiz.

Olimpiyat tarihinde taekwondoda sadece bir altın madalyamız var. Paris'te sence yenisi gelir mi?

Türkiye’ye altın madalyayı kazandıran Servet Tazegül, taekwondo tarihimizin bence gelmiş geçmiş en iyi ismi. Onun şampiyonluğunu televizyondan izlemek benim için inanılmaz bir andı. O kadar şanslıyız ki kendisi şu anda erkek milli takım teknik direktörümüz ve bize bilgi ve tecrübelerini en güzel şekilde aktarıyor. Eminim ki sayesinde O ve taekwondo camiası yeni altın madalyalara şahit olacak.

Çok genç bir sporcusun. Gelecekte birçok organizasyonda madalya mücadelesi vereceksin. Gelecek adına neler söylemek istersin?

Çok küçük yaştan itibaren bu spor ile ilgileniyorum. Her zaman kendimden küçük sporcu arkadaşlara “Bu işte başarılı olmak hayal ile başlar azim ve çalışma ile elde edilir. Başarılı olmak ve madalya kazanmak belki de sporun insana kattığı en basit şeydir” diyorum. Gelecek nesillere tavsiyem; mücadele kimi zaman zor olsa da kesinlikle bıkmadan devam etmeleri.

Son dönemde ülkemizde tesisleşme ve altyapı adına büyük adımlar atılıyor. Sence taekwondoya ilgi artıyor mu? Bu branşta altyapıda ne gibi adımlar atılmalı?

Taekwondo camiası büyük bir camia ve devletimizin imkânları her geçen gün artıyor. Fakat amatör branşlarla ilgilenen sporcular olarak medyada yeteri kadar yer bulmamak bizleri üzüyor. Umarım en kısa zamanda bu konuda da çalışmalar başlar.

Başarı sponsor desteğinin artmasını da sağlıyor. İş Bankası olimpiyatlardaki en büyük destekçilerinizden biri. Bunun için neler söylemek istersin?

Bu işi her ne kadar gönülden yapsak da sporcu olmak gerçekten oldukça masraflı. Bu noktada bizlere sponsorluk sağlayan büyük firmalar olması bizim için çok önemli. Desteklerinden dolayı başta İş Bankası’na ve diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Son olarak destekçilerine Paris öncesi bir mesajın var mı?

Ay yıldızlı bayrağımızı en üst seviyeye taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Daha fazla bilgi için tıklayınız!

İlandır