R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dün gerçekleşen dolunay daha esnek ve iletişim içinde olmamız gereken koşullara işaret ediyor. Bu dönemde çevremizde çok daha hareketli olabileceğimiz koşullar var. Mücadele gezegeni Mars 4’ünden itibaren İkizler burcuna ilerlemekte. Kafaca bazı çift durumlar ve huzursuzluklar artıyor olacak. Neyse ki 5’i civarında daha olumlu bir iletişim ve yeniliklere açık olabileceğimiz fırsatlar bulabiliriz. Bu dönemde fikirlerimizde biraz daha esnek davranmak olası sürtüşmeleri engelleyebilir. Sözlerimizin önemli sonuçlar getirebileceğinin farkında olmalıyız.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

28 Şubat Pazar

Dolunayın getirdiği hassasiyet ve değerlendirmeler devam ediyor.

1 Mart Pazartesi

Karşılıklı bir konuda müzakere edilecek işler olabilir. Denge gerekiyor.

2 Mart Salı

Ay bugün yanan yolda ilerlerken kendimizi daha tartışmalı durumlar içinde bulabiliriz.

3 Mart Çarşamba

Duygusal hayatımızın, ihtiyaçlarımızın öne çıktığı bir gündeyiz. Belki daha objektif olmaya ihtiyacımız da var.

4 Mart Perşembe

Sezgilerimize güven duyuyor olsak bile bugün aşırı duygulardan kaçınmak ve daha dengeli kalmak gerekiyor.

5 Mart Cuma

Yeni insanlar ve yeni düşünceler ilham verebilir. Ancak tartışmalı koşullar da var.

6 Mart Cumartesi

Özgürlük isteğimiz bizi hareketli kılıyor ancak oldukça dağınık da davranabiliriz.

  

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde yakın çevrenizde hareketlilik artmakta. Ziyaretler, görüşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir. Kardeşlere ve eğitsel konulara da vurgu söz konusu. Çalışma hayatınız ve iş ortamınızla ilgili sonuçlar ve değerlendirmeler var. 2’si civarında ortaklı işlerde yeni bir yön arayışı olabilir. 4’ünden itibaren konuşmalarda, yazışmalarda daha sakin kalmaya bakmalısınız. 5’i civarında sosyal alanda, grup çalışmaları içinde daha üretken olmanız mümkün. 6’sı civarında fikirlerinizi ortaya koyma yönünde oldukça iddialı olabilirsiniz 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde para durumunuz, iş ve kazançlarınız üzerinde daha fazla durabilirsiniz. Gerçekleşen dolunayın ardından sevdikleriniz, çocuklarınızla ilgili konularda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler de var. 2’si civarında iş ve çalışma konuları, emek gerektiren konular yönünde bazı değişiklikler gündeme gelebilir. 4’ü sonrasında harcamalarınızda daha dengeli olmaya bakın. Fazladan harcamalar çıkabilir. 5’i civarında işinizle ilgili daha olumlu kararlar olabilir. 6’sı civarında para konularına fazlası ile takılıyor da olabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Dolunayın ardından kişisel alanda daha hızlı adımlar atabilirsiniz. Kişisel isteklerinizi öne alabileceğiniz, kararlı olabileceğiniz günlerdesiniz. Aynı zamanda iş ve ev arasında düşünmek ve eve, özelinize yönelik konularda bir değerlendirme yapmanız mümkün. 2’si civarında çocuklarınız, sevdiklerinizle ilgili işlerde daha aktif olabilirsiniz. 4’ünden itibaren Mars burcunuza ilerleyerek sizi daha hırslı ve girişimci kılmakta. Yine de sakin olmaya özen gösterin. 6’sı civarında eşinizle ya da karşılıklı konularda daha duyarlı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde düşüncelerinizi kurcalayan konular, kimi zaman perde arkasında olan durumlar var. Çevresel açıdan, finansal konular, borç, alacak ya da miras gibi konulara daha çok takılı olabilirsiniz. Ayrıca düşüncelerinizde, yakın çevrenizde muhasebe edilmesi gereken konular da var. 2’si civarında evinizi, ailenizi ilgilendiren bir alanda başka bir tutum gündeme gelebilir. 4’ünden itibaren gereksiz risklere girmemek, dedikodulara ya da gizli kalan koşullara dikkat etmek gerekebilir. 6’sı civarında da uğraştırıcı işleriniz olabilir.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde gelecek yönünde beklentileriniz üzerinde daha fazla durabilirsiniz. Özellikle ilişkiler ve evlilik alanında, ortaklı konular üzerinde daha fazla düşünmeniz gerekiyor olabilir. Aynı zamanda parasal bir konu ve kaynaklarınız üzerinde bir muhasebe de söz konusu. 2’si civarında görüşmeler ve anlaşmalar yolu ile değişikliklere gidebilirsiniz. 4’ü ile birlikte gruplar içinde daha aktif olmanız mümkün ancak beklentilerinizi de yenilemeniz gerekebilir. 6’sı civarında kendinizi ortaya koyma ve sevdiklerinizle ilgili en iyisini yapmaya çalışabilirsiniz. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta işinizi ve sorumluluklarınızı öne çıkaran konular ağır basıyor. Mesleki alanda daha fazla şey yapma isteği içindesiniz. Ancak burcunuzdaki dolunay ailevi konular, duygusal hassasiyetleri de öne çıkarmakta. Kişisel alanda değerlendirmeler var. 2’si civarında maddi konular ve ortaklı kazançlarda bazı farklılıklar gündeme gelebilir. 4’ünden itibaren mesleki alanda, üstlerinizle ilgili işlerde ya da sizi hırslı olmaya zorlayan alanlarda yeni koşullar gelişebilir. 6’sı civarında kendi ev ve özelinizle ilgili sorumluluklar söz konusu olabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde kendinizi daha açık ve olumlu hissedebileceğiniz çevresel koşullar var. Yaratıcı alanda, spekülatif konularda çok şey yapabilirsiniz. Ancak bir yandan iş, hizmet ve fedakarlık edilmesi gereken konular da vurgulanıyor. 2’si civarında kişisel alanda, ailevi konularda daha hızlı hareket etmek mümkün. Hassasiyetler ağır basıyor. 4’ünden itibaren düşüncelerinizde, olaylara bakış açınızda ya da yabancılarla ilgili alanda daha aktif hatta mücadeleci davranabilirsiniz. 6’sı civarında görüşlerinizi ortaya koyarken daha iddialısınız.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde zihinsel açıdan daha sakin ve dengeli kalmaya özen göstermelisiniz. Kimi zaman çift durumlar, endişeler daha çok öne çıkıyor olabilir. Yine bu dönemde niyetleriniz ve hedeflerinizle ilgili değerlendirmeler de önemli sayılır. 2’si civarında sizi bağlayan ya da huzursuz eden bir konuda bazı farklılıklar söz konusu olabilir. 4’ünden itibaren kimi zaman kriz çıkaran, endişe yaratan konularda harekete geçmeniz mümkün olacak. Parasal işlerde daha dikkatli olmalısınız. Borçlar, alacaklar, vergi gibi konular öne çıkabilir. 6’sı civarında maddi durumunuz ve yapmanız gerekenler yönünde daha mücadeleci olabilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu hafta karşılıklı konulara, evlilik ya da karşıtlık içeren konulara zaman ayırmak gerekebilir. Yakın çevrenizden, kardeşlerden gelen konular, daha fazla iletişim ve görüşme gerektirmekte. Bu dönemde işiniz ve hedefleriniz yönünde pek çok şeyi gözden geçirebilirsiniz. 2’si civarında arkadaşlar ve gruplar içinde daha çok şey yapabildiğinizi görebilirsiniz. Ancak 4’ü sonrasında evlilikte ve karşıtlık içeren durumlarda daha özenli olmalısınız. 6’sı civarında istekleriniz yönünde çok daha atılgan bir tavır içinde olabilirsiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta belirli ödevlere, görevlere ve iş ortamında sizi meşgul eden konulara daha çok yönelebilirsiniz. Zihinsel açıdan daha yorucu koşullar var. Ancak yine de uzaklarla, eğitimle ilgili değerlendirmeler, sonuçlar da önemli. Detayları ihmal etmemelisiniz. 2’si civarında mesleki alanda bazı engelleri aşmak gerekebilir. Ortak işler, sorumluluklar öne çıkıyor. 4’ü sonrasında özellikle düzen, sağlık ve çalışma ortamınızı ilgilendiren konularda daha fazla gayret içinde olabilirsiniz. 6’sı civarında olaylara daha geniş bir açıdan bakmaya çalışın.

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz, kendinizi daha canlı ve meraklı hissedebileceğiniz olanaklar var. Aşkta ve çocuklarınızla ilgili konularda daha mutlu olabilirsiniz. Şahsi girişimlerde de şans sizden yana. Ancak ortaklı bir durum üzerinde de düşünmek gerek. 2’si civarında yeni insanlarla daha çok temas edebilirsiniz. 4’ünden itibaren düşüncelerinizde daha sakin ve dengeli olmaya bakın. Aşırı tavırlara dikkat etmek gerekiyor. 6’sı civarında sosyal konularda elinizden gelenin en iyisini yapabileceksiniz.

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde işiniz ve özel hayatınız arasında yeni bir denge oluşuyor. Evinizi, yerleşiminizi ilgilendiren değişiklikler gündeme gelebileceği gibi, eşinizle ya da ortaklı durumlar içinde de yapmanız gereken değerlendirmeler söz konusu. 2’si civarında ortaklı bir iş ya da kimi zaman bağlayıcı olabilecek bir durumla daha fazla uğraşabilirsiniz. 4’ü sonrasında eviniz, güvenliğiniz ve toprağı, babanızı ilgilendiren konular öne çıkabilir ve bu konularda daha fazla çaba sarfedebilirsiniz. 6’sı civarında kendinizi daha sorumlu hissettiğiniz durumlar olabilir.