R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta 11 Mayıs’ta Boğa burcundaki yeniay ile birlikte hayatımız yeniden daha esnek ve yenilenen bir yapı kazanıyor. Venüs İkizler burcuna ilerleyerek görüşmelere, iletişime hareket ve genç ruhlu bir enerji getirmekte. Zihinsel alanda daha mutlu ve verimli olabiliriz. 12’si civarında sistemli ve planlı olmak mümkün. Bu hafta enerjimizi olumlu yönlere yöneltmemiz zor olmayacak. 14’ünde Jüpiter Balık burcuna ilerleyerek psikolojik açıdan rahatlama ve güçlü bir anlayış getirebilecek koşullar hazırlamakta. Hareketin ve yeni şeyler öğrenmenin, merakın öne çıktığı günlerdeyiz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

 

9 Mayıs Pazar

Bugün kendimizi daha sabırsız hissedebiliriz. Beraberliklerde canlı kılan yenilikler de var.

10 Mayıs Pazartesi

Yeniay öncesinde işler yavaşlayabilir ve sıkışıklık hissi yaşayabiliriz. Sürprizlere açık olalım.

11 Mayıs Salı

Özellikle sabah saatlerinde oldukça sıkışık ve kendimizi kısıtlanmış hissedebileceğimiz zamanlar var.

12 Mayıs Çarşamba

Yeniay ile birlikte daha pozitif düşünebileceğimiz olanaklar var. Bir süredir bizi bağlayan koşullardan kurtulabiliriz.

13 Mayıs Perşembe

Bugün iletişim, hareket ve eğitsel açıdan sonra derece faydalı olabilir. Yeni fırsatlardan kazanç elde edebiliriz.

14 Mayıs Cuma

Zekamızı ve yeteneklerimizi daha hızlı kullanabileceğimiz fırsatlar bulabiliriz. Ticari konularda da ilerleme mümkün.

15 Mayıs Cumartesi

Duygusal alanda, ailevi alanda daha fazla meşgul olabileceğimiz bir gündeyiz. Sinirlerimizi kontrol edelim.

 


KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde yakın çevrenizde ve zihinsel planda daha canlı ve pozitif bir atmosfer bulabilirsiniz. Pek çok haber, görüşme ve değişiklik içindesiniz. 11’indeki yeniay ile birlikte parasal konulara, iş hayatına yeni gözlerle bakabileceksiniz. Bu dönemde yeni insanlar, yeni çevreler ve yolculuklar gündeme gelebilir. 12’si civarında ticari işler ve sorumluluklar açısından olumlu adımlar mümkün. 14’ü ile birlikte hayatınıza daha fazla akışta kalma, kabullenme ve sizi ruhsal yönden destekleyebilecek fırsatlar çekebileceksiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde kazançlarınızı ve yeteneklerinizi öne çıkarabileceğiniz yeni olanaklar bulabileceksiniz. Parasal alanda yeni fırsatlar doğmakta. 11’inde burcunuzda gerçekleşecek olan yeniay kişisel alanda uyanış, yeni başlangıçlar yapma motivasyonunuzu yükseltmekte. Bu dönemde ortaklı işlere, sizi karşılıklı konularda bağlayan durumlara da bir vurgu var. 12’si civarında işte ve para kazanma yönünde daha disiplinli davranabilirsiniz. 14’ü ile birlikte, gelecek yönünde yeni imkanlar ve yeni ümitlerin gündeme gelebileceği görülüyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde bazı beklemeler, elde olmayan nedenler olmakla birlikte kişisel yeteneklerinizi daha iyi kullanabileceğiniz günlerdesiniz. Bazı gizli durumlar, kontrol edilmesi zor durumlar aydınlanmaya başlayabilir. Bu dönemde karşılıklı konulara, sizi bağlayan ya da muhalefet eden koşullara dikkat etmelisiniz. Arkadaşlıklarda ve aşk hayatınızda daha pozitif adımlar atabilirsiniz. 11’i civarında endişelerden uzak kalmaya bakın. 12’i civarında işle ilgili ya da teknik konularda ilerleme var. 14’ü sonrasında mesleki alanda fırsatlar artıyor olabilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde gelecek yönünde ümit ve düşüncelere daha duyarlısınız. Maddi durumunuz ve istikrar arayışınız yönünde daha çok durabilirsiniz. Gruplara ve sosyal konulara da açıksınız. Ancak ağırlıklı olarak işle ilgili koşullar, bazı projeler ve zaman alabilecek durumlar var. Enerjinizi daha iyi yönetmeye çalışın. Aşkta ve ilişkilerde havada ya da gizli kalan durumlar, istekler var. 11’i sonrasında meşguliyetleriniz artabilir. 14’ü sonrasında ufuklarınızı genişletecek yeni ilgi alanları ve daha olumlu bir bakış açısı elde etmeye başlayabilirsiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Bugünlerde işinizi, maddi durumunuzu ilgilendiren konularda daha kararlı değişiklikler ve adımlar içine girebilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi ortaya koyabileceğiniz, daha yaratıcı olabileceğiniz gelişmeler de var. Çocuklar ve aşk hayatınızı ilgilendiren konularda daha dışadönük ve mutlu olabilirsiniz. 11’i sonrasında işte ve yaratıcı alanda odaklanmanız artıyor olacak. Gruplar ve arkadaşlıklar da hayatınızı canlandırmakta. 14’ü sonrasında miras, ortaklı işler ve mali konularda farklı alternatiflerin ortaya çıkması mümkün. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta Boğa burcunda gerçekleşecek olan yeniay size kendinizi daha iyi anlatma ve anlaşılma fırsatı getirmekte. Özellikle iş hayatında ve hedeflerinizde yeteneklerinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz. Bu dönemde işte görüşmeler, artan iletişim ve ilişkilerden yararlanma imkanı var. 11’i sonrasında evinizi, ailenizi ilgilendiren konularla da yakından ilgilenebilirsiniz. Yeni fikirler ve yeni bağlantılar, anlaşmalar yapabilecek günlerdesiniz. 14’ü sonrasında evlilik, karşılıklı işler ve görüşmeler alanında yeni fırsatlar doğmakta. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde 11’inde Boğa burcunda gerçekleşecek yeniay ortaklı işlere, mali açıdan önemli olabilecek durumlara işaret ediyor. Eşinizden ya da ortağınızdan gelebilecek durumlara daha açık durumdasınız. Ayrıca bu dönemde yeni insanlar, yeni çevreler de ufkunuzu geliştirebilir. Medya ve eğitim alanında daha aktif olabilirsiniz. 11’inden itibaren görüşmeler, yolculuklar ve çevresel değişiklikler açısından olumlu durumlar söz konusu. 14’ünden sonra çalışma ortamızda yabancılar ve yeni koşullar sizi daha meşgul kılıyor olabilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Yılın bu döneminde karşılıklı konular, başkalarının, ilişkilerin etkin olduğu koşullar öne çıkmakta. Pek çok alanda sonuçlar ve değerlendirmeler içindesiniz. Tek başına karar vermek, hareket etmek pek mümkün değil. 11’indeki yeniay ile birlikte parasal imkanlar ve iş konularına daha fazla odaklanabilirsiniz. Ancak bu dönemde sizi bağlayan ve ortaklı olan çok şey de var. Bazı çift durumlar işte ya da aşk hayatınızda karışıklık ya da endişe nedeni olabilir. 14’ü sonrasında aşkta ve yaratıcı alanda yeni tutumlar ve gelişme olanakları var. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde zaman alan işler, iş ve çalışma konularında sizi daha meşgul eden durumlar, sağlık ve hizmet alanına odaklanabileceğiniz durumlar var. 11’i sonrasında şahsi alanda daha kararlı ve istekli adımlar atabilirsiniz. Bu dönemde karşılıklı görüşmeler ve başkaları ile iletişimin hızlandığı ve belirli sonuçlarla ilgilendiğiniz bir dönemdesiniz. 11’i ile birlikte yeni koşullar belirginleşmekte. İlişkilerinizi daha iyi değerlendirmeye bakın. 14’ü sonrasında ev ve aile cephesinde daha olumlu ve destekleyici gelişmeler bulmaya başlayabilirsiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta Boğa burcunda gerçekleşen yeniay size kendinizi ortaya koyma ve daha çok şey yapabilme motivasyonu kazandırmakta. Zaman alan işler ve özellikle mesleki açıdan uğraşı getiren koşullar, değişiklikler de söz konusu. Hizmet, düzen, organizasyon ve sağlık konularında daha  meşgul olabilirsiniz. 11’i sonrasında tam olarak göremediğiniz, kontrol edemediğiniz koşullara dikkat etmelisiniz. Bu dönemde uğraştırıcı durumlar da ortaya çıkmakta. 14’ü sonrasında yakın çevrenizde kendiniz daha iyi anlatabileceğiniz imkanlar artıyor olacak. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde pek çok alanda daha kararlı ve iddialı şekilde kendinizi ortaya koyabilirsiniz. Tamamlanması gereken işler, eve yönelik konular, bitişler ve yenilikler içindesiniz. Bu gelişmeler 11’indeki yeniay sonrasında daha netleşebilir. Bu yeni dönemde eğitimde, gruplar içinde ve gelecek yönündeki beklentilerinizde daha pozitif olabileceğiniz fırsatlar elde edebilirsiniz. Sosyal alanda da yapabileceğiniz şeyler var. 14’ü sonrasında birikimlerinizi, para çevirebileceğiniz imkan ve yeteneklerinizi daha iyi seferber edebileceksiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde hem yakın çevrenizde görüşmeler yolu ile, hem de evinizi, ailenizi ilgilendiren konularda daha olumlu değişiklikler yaşayabilirsiniz. Pratik düşünmek ve düşüncelerinizi somuta aktarmak için yapabileceğiniz çok şey var. Ayrıca evde ve ailevi alanda da hareketlilik, canlılık devam etmekte. 11’i sonrasında işle ilgili hedeflerinizde, sorumlu olduğunuz alanlarda daha çok şey yapabileceğinizi görebilirsiniz. 14’ünden sonra burcunuza yerleşen Jüpiter de size daha fazla iyimserlik, güven ve yenilik yapma isteği getirmekte.