R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta 21’inde Balık burcunun son derecelerinde gerçekleşecek olan dolunay bizi psikolojik açıdan daha hassas ve fedakar kılabilecek bazı sonuçlara, değerlendirmeler yapmaya itiyor. Duygusal açıdan daha fazla desteğe ihtiyacımız olabilir. 22’sinde Güneş Terazi burcuna ilerleyerek sonbaharı başlatmakta. Bu yeni dönemde Mars da Terazi’de olduğu için, ilişkilerden kaynaklanabilecek çatışmaların, bizi kışkırtabilecek durumların daha fazla farkında olmalıyız. Soğukkanlı ve dengeli bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu hafta aşkta ve ilişkilerimizde ani durumlar ve keşifler içinde olabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

19 Eylül Pazar

Bugün sevdiklerimizle daha yakın bağlar kurabilir ve fedakarlıkta bulunabiliriz.

20 Eylül Pazartesi

Dolunay yaklaşırken, duygusal açıdan muhasebe etmemiz gereken koşullar var.

21 Eylül Salı

Özellikle öğle saatlerinde çok dikkatli ve dengeli olmaya bakalım. Kolayca tartışabiliriz.

22 Eylül Çarşamba

Değişikliklere gitmek istiyoruz. Ancak bir yandan da ilişkileri ve ortaklı koşulları ihmal edemeyiz.

23 Eylül Perşembe

Günün ilk yarısında dengesiz koşullar var. Öğle sonrasında daha kararlı bir tavır içinde olabiliriz.

24 Eylül Ağustos Cuma

Bugün aşkta ve ilişkilerde ani keşifler, farkındalıklar gündeme gelebilir. Ani harcamalar da öne çıkabilir.

25 Eylül Cumartesi

Parasal konularda beklenmedik koşullar nedeni ile daha önlemci davranmak durumundayız.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde karşılıklı konular, ilişkilerde beklentiler ve hassasiyetler önem kazanmakta. Vites yükseltiyorsunuz. Evlilikte ve denge gerektiren konularda daha sabırlı olmaya bakın 21’indeki dolunay, sağlık, şifa ve kabullenme içeren konulara bir farkındalık getirmekte. Bu dönemde kendi istek ve arzularınızı daha fazla ifade etmek isteyebilirsiniz. 22’si civarında görüşmelerde, pazarlıklarda sağlam davranmak gereği var. Ortaklı konular, yatırımlar yeni koşullar getirmekte. 25’i civarında parasal işlerinizi yeniden ayarlamanız gerekebilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde çalışma hayatınızı, iş ortamınızdaki ilişkileri ve dengeleri daha iyi yönetmek bazı hassasiyetleri de gündeme getirmekte. Daha fazla çaba ve kölelik gerektiren durumlar gündeme gelebilir. Sağlık, düzen ve enerji gerektiren uğraşlarınızı daha iyi organize etmeye bakın. 21’indeki dolunay gelecek ümit ve beklentileriniz üzerinde dalgalanmalar getirmekte. Gruplar, arkadaşlıklar fedakarlık içerebilir. 22’si civarında çalışma ortamında biraz daha sebatkar davranmak gerekebilir. 25’i civarında özellikle şahsi işlerinizde, ailevi konularda yeniden gözden geçirmeniz, değişikliklere gitmeniz gereken koşullar olabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde kendinizi ortaya koyabileceğiniz, dikkat çekebileceğiniz yaratıcı uğraşlara, aşk ve keyif veren konulara güçlü vurgular var. Hayatın güzel yönlerine odaklanabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili olan konular da sizi meşgul edebilir. 21’indeki dolunay özellikle iş hayatınızı, sorumlulukları içeren bazı sonuçlar ve değerlendirmeler getirmekte. Yakın çevrenizdeki değişikliklere de odaklısınız. 22’si civarında düşüncelerinizi daha usta şekilde ortaya koymaya bakın. 25’i civarında parasal konular ve güven üzerinde hassas olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde ev ve aile cephesindeki konular hız ve hararet kazanmaya başlamakta. Yeni bir yerleşim, evde yapılması gereken ya da evde sizi meşgul eden konularla yakından ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Bitişler ve kendi içinize dönüş getiren koşullar var. 21’i civarında uzakları, yabancıları, eğitimi içine alan bir konuda pek çok şeyi gözden geçirebilirsiniz. Maddi konular üzerinde durmak gerekiyor. 23’ü civarında aşkta ve yaratıcı konularda heyecan söz konusu. 25’i civarında da gelecek beklentilerinize odaklanabilirsiniz.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde yakın çevrenizde görüşmeler, artan bir iletişim ve değişiklikler dikkat çekmekte. Zihinsel açıdan daha girişken ve aktif olabileceğiniz günlerdesiniz. Görüşmeler, kardeşleri de içine alabilecek durumlar dikkat çekebilir. Sözlerinizde daha dengeli olmaya bakın. 21’indeki dolunay ortaklı bir iş ve para durumu üzerinde bir sonuç verebilir. Ayrıca kendi kişisel isteklerinize daha çok zaman ayırmaya başlayabilirsiniz. 22’si civarında görüşmelerde ve iletişimde daha dikkatli olun. 25’i civarında iş ve para konularında esneklik gösterebilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde birikimlerinizi, maddi durumunuzu öne çıkaran yeni durumlar dikkat çekmeye başlıyor. İş konusunda, özellikle ortaklıkları da söz konusu eden durumlar içinde daha fazla çaba ve girişim gereği var. Yeteneklerinize odaklanmalısınız. 21’indeki dolunay eşinizi ya da karşılıklı konuları gözden geçirmeye ve belirli fedakarlıkları gerektirebilir. 22’si civarında iş konusunda görüşmelerde daha uyanık davranmaya bakmalısınız. 25’i civarında kendinizi daha iyi anlatabileceğiniz ve geliştirebileceğiniz konulara odaklanabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde Güneş ve Mars burcunuzda ilerlerken oldukça hareketli, motive ve girişimci bir duruma geçebilirsiniz. Kişisel alanda atılımlar, başlangıçlar dikkat çekiyor. Ancak burcunuza ilerleyen Mars aynı zamanda sakin ve soğukkanlı davranmayı da gerekli kılmakta. 21’indeki dolunay iş, sağlık ve hizmet konularına bazı hassasiyetler, fedakarlıklar getirebilir. 22’si civarında konuşmalarınızda daha uyanık kalmaya bakın. Bu yeni dönemde istekleriniz artmakta. 25’i civarında da ortaklı bir maddi konuda farklılıklara gitmek mümkün.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde Terazi burcunda ilerleyen Mars ve 22’sinden sonra Güneş, tam olarak kontrol etmekte zorlanabileceğiniz durumlara, yeni koşullara işaret etmekte. Sizi kışkırtabilecek ilişkiler, gizli kalan durumlar ya da evlilik hayatınızı ilgilendirebilecek koşullar içinde daha akılcı bir tavır geliştirmeye bakmalısınız. Aşkta da sürprizler ve ani durumlar mümkün. 21’indeki dolunay aşk hayatınıza, çocuklarınızla ilgili gelişmelere ve duygusal ihtiyaçlarınıza önemli bir farkındalık getirmekte. 23’ü civarında da bu konularda yeni koşullar mümkün. 25’i civarında yine evliliğiniz, karşılıklı görüşmeler ve güven arayışınız açısından önemli olabilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde Terazi burcunda ilerleyen Mars ve 22’sinden sonra da Güneş özellikle yeni hedefler ve isteklere odaklanma getirmekte. Bu konular özellikle sosyal alanda, gruplar içinde gündeme gelebilir. Örgütler, topluluklar içinde daha aktif ve heyecanlı olabilirsiniz. 21’indeki dolunay kendi eviniz ve özel hayatınızla ilgili konulara da bir muhasebe ve sonuçlar getirebilir. Bu yeni dönemde kendi fikirlerinizi daha güçlü sergileme ihtiyacı içindesiniz. 22’si civarında konuşmalarınızda daha dengeli olun. 25’i civarında uğraştıran nedenler var. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Özellikle mesleki konularda ve hırs yaptığınız alanlarda son derece mücadeleci olabileceğiniz günlerdesiniz. Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi işte ilerleme ve değişikliklerin işaretçisi. Ancak ortaklı işlerde ve evlilik hayatınızda da daha dengeli ve diplomatik kalmaya çalışın. 21’indeki dolunay yakın çevrenizle görüşmelere, kardeşlere ve konuşmalara bir hassasiyet taşımakta. Bu dönemde gururunuzu ilgilendiren bazı stresler ortaya çıkabilir. 25’i civarında sevdiklerinizle bir arada olmak ve hayata olumlu bakmak için fırsatlar bulabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi ve 22’sinden sonra Güneş’inde bu alana ilerlemesi sizi fikirler ve inançlar alanında daha girişken ve cesur kılmakta. Eğitim, medya, yabancılar ya da uluslararası olabilecek durumlarda daha planlı ve yenilikçi olabilirsiniz. 21’i civarında yeteneklerinizi ve birikimlerinizi daha dikkatli kullanmaya bakın. Bu dönemde bazı ilişkiler, karşıtlık içeren durumlar da test edici olabilir. 23’ü civarında işte farklı tavırlarla karşılaşabilirsiniz. 25’i civarında özellikle evinizi, özelinizi ilgilendiren konulara odaklısınız. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu yeni dönemde, Terazi burcuna ilerleyen Güneş ve Mars özellikle bazı riskli ya da endişe yaratabilecek koşulları tetikleyebilir. Finans konularında, yatırımlar, harcamalar alanında daha dikkatli ve diplomatik olmaya bakın. Eşinizin ya da ortağınızın mali konuları, miras ya da paylaşım içeren konularda harekete geçmeniz söz konusu olabilir. 21’inde burcunuzdaki dolunay kişisel fedakarlıklara ve değerlendirmelere işaret etmekte. Bu dönem iş, sağlık ve çalışma konuları da önemli sayılır. 21’i civarında düşüncelerinizi toparlamaya bakmalısınız.