R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

İletişim gezegeni Merkür 27’sinde Terazi’de geri dönüyor. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda değişen anlaşmalar, yeni diyaloglar ve belki hemen sonunca gidemeyen kararlar içinde olabiliriz. Bugünlerde yenilik yapmaktansa, eksiklerimizi görmeye çalışalım. Haftanın ikinci yarısında Merkür ve Pluton karesi hem daha derin bir iletişime ve düşüncelere hem de düşüncelerimiz üzerinde baskı kuran koşullara işaret edebilir. Açık bir iletişim kurmakta zorlanabilir, olumsuz düşüncelere de kapılabiliriz. 30’u civarında uzun bir süredir devam eden işleri, sorumlulukları tamamlamak ya da yeni bir aşamaya getirmek daha anlamlı olacak.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim? 

26 Eylül Pazar

Hareket ve iletişim açısından güzel fırsatların olduğu bir gündeyiz. İyi kullanmaya bakalım.

27 Eylül Pazartesi

Düşüncelerimizi yaymak için uygun koşullar var. Olaylara daha yukarıdan bakabiliriz.

28 Eylül Salı

Bugün koşullar pek tutarlı olmayabilir. Akşam saatlerinde daha odaklı olabiliriz.

29 Eylül Çarşamba

Niyetlerimize oldukça dikkat edelim. Başarı ve sonuç elde etmek için daha kararlı ve akılcı bir tutum gerekiyor.

30 Eylül Perşembe

Yaratıcı konulara, hayal gücümüze zaman ayıralım. Bugün kendimizi anlatmak için motive olabiliriz.

1 Ekim Cuma

Dikkat çekici çalışmalar, yeni fikirler ve kendimizi göstermek isteği ile hareket edebiliriz.

2 Ekim Cumartesi

Biraz dengede kaldığımız sürece günü daha olumlu bir tempo ile tamamlayabiliriz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde karşıt burcunuz Terazi’deki vurgu sizi de çok yakından ilgilendiriyor. Önemli sonuçlar, muhasebeler içindesiniz. Süregelen işleri bir sonuca götürmek durumundasınız. Karşınızda duranların tepkilerine özellikle dikkat etmelisiniz. Öfke ile tepki vermemeye bakın. Bu dönemde kendinizi gösterebileceğiniz olanaklar da var. 29’u civarında evinizi, ailevi işleri ilgilendiren bir konuda elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışabilirsiniz. 1’i civarında özellikle süregelen konuşmalar, görüşmeler bazı zorluklar içerebilir.

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde çalışma ortamınızda, iş hayatında uğraştırıcı ve daha yorucu koşullar artıyor olabilir. Fiziksel enerjinizi daha verimli kullanmaya özen göstermelisiniz. Sağlık ve hizmet konuları daha uğraştırıcı olabilir. İş ortamındaki ilişkiler de daha tarafsız düşünmeyi gerektirmekte. 29’u civarında çevrenizde, kardeşlerle ilgili konularda ve iletişimde daha koruyucu ve hassas davranabilirsiniz. Sözleriniz etki yaratabilir. 1 Ekim civarında ise çalışma ortamında ve günlük işler içinde şartları aşırı zorlamamak daha yerinde olacak.

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde kendinizi ortaya arzusu ve yaratıcılığınızı ifade edebileceğiniz motivasyonlar oldukça yüksek. Aşkta ve spekülatif konularda daha iddialı olabilirsiniz. Bu nedenle abartılı tavırlardan kaçınmak yerinde olacak. Fikirlerinizi güçlü şekilde ifade edebilirsiniz. 29’u civarında bir iş konusunda ya da nakit durumunuzu ilgilendiren gelişmeler içinde biraz çaba göstermek, elinizden gelenin en iyisini yapmak için uğraşabilirsiniz. 1’i civarında spekülatif konulara çok takılı olmak ya da belirli bir düşünce üstünde ısrar etmek yorucu olabilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde Terazi burcunda ilerleyen gezegenler size yeni bir temel atma, kendi içinize dönme imkanı getirmekte. Bitişler ve yeni bir dönem için hazırlıklar söz konusu. Bu dönemde evinizi, ailenizi ilgilendiren işlerle daha çok uğraşabilirsiniz. Eve yönelik değişiklikler, uğraşılar dikkat çekebilir. 29’u civarında özellikle kişisel alanda önemli bir girişim için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışabilirsiniz. 1’i civarında özellikle karşılıklı konulara, görüşmelere ve kimi zaman size muhalif olan kişilere dikkatle yaklaşmalısınız.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde yakın çevrenizde, iletişim alanınızda hızlı adımlar ve heyecan veren koşullar olabilir. Sözlerinizle daha etkin olabilirsiniz. Ancak sizi kışkırtabilecek durumlara da özen göstermeniz gerekebilir. Bu dönemde kendi gündeminizi daha iyi yönetmek elinizde. 29’u civarında ailevi bir konu, kimi zaman sizi psikolojik açıdan meşgul eden bir durum nedeni ile daha çok uğraşmak durumunda olabilirsiniz. 1’i civarında yine iş ve çalışma koşullarına ait bir değişikliği uygulamak ve daha dikkatli yönetmek için olaylara daha geniş açıdan bakmalısınız.

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde iş ve para cephesinde daha hırslı olabileceğiniz durumlar var. Para durumunuzu ve kaynaklarınızı daha etkin yönetmeye dikkat etmelisiniz. Kimi zaman tam göremediğiniz ya da dışsal etkiler altında kaldığınız durumlar psikolojik açıdan yorucu olabilir. Ortaklaşa işleri daha iyi yönetmeye özen göstermelisiniz. 29’u civarında gelecek yönünde bir proje, ailevi bir iş konusunda hareketlilik yaşanabilir. Ortak hareket etmek de söz konusu olabilir. 1’i civarında ise iş ve ortaklı konularda bazı zorlamalar, spekülatif alanda riskler var.

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde burcunuzda ilerleyen Güneş ve Mars sizi çok daha girişken, iddialı ve odaklı kılmakta. Pek çok şeyi harekete geçirebilir ve yeni adımlar atabilirsiniz. Ancak sizi öfkelendirebilecek durumlar, haksızlıklar yüzünden de gerginlikler gündeme gelebilir. Gelecek yönündeki heveslerinize zaman ayırmalısınız. 29’u civarında hem işinizi, hem de ailevi konuları ilgilendirebilecek bir durum var. Bu aşamada daha fazla çaba göstermek gerekiyor. 1’i civarında da yine ailevi konular, toprakla ilgili görüşmelerde zorlanmalar mümkün.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde sizi daha hassas kılan koşullar, kimi zaman gizli ya da tam olarak anlayamadığınız durumlar yüzünden bazı hatalı değerlendirmeler gündeme gelebilir. Özellikle evlilikte, anlaşma gerektiren durumlarda daha gerçekçi davranmalısınız. Bu dönemde işinizi, statünüzü, mesleki konuları içeren adımlar, istekler dikkat çekiyor. 29’u civarında kendinizi, duygularınızı daha iyi anlatabileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz. Katı davranmamalısınız. 1’i civarında ise manipülasyon yaratabilecek görüşmeler söz konusu.

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde Terazi burcundaki hareketlilik sizi gelecek yönünde daha hevesli ve girişken kılmakta. Gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal alanda yapabileceğiniz işlerde büyük bir canlılık var. Ancak arkadaşlıklar içinde dengeye de ihtiyacınız olabilir. Tartışmalar, kopmalar gündeme gelebilir. 29’u civarında sizi duygusal açıdan ya da ailevi konularda meşgul edebilecek bir durum için çaba sarfedebilirsiniz. Finansal işler meşgul edebilir. 1’i civarında ise parasal bir konuda anlaşma gereği var ise, şartları aşırı zorlamamalısınız.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Mesleki konularda, ünvanınızı ilgilendiren alanda ve sorumluluklarınızda kritik olabilecek bir dönemden geçmektesiniz. Bu dönemde önemli adımlar, girişimler ama aynı zamanda rekabet ve çatışma yaratabilecek durumlar da var. Egonuzu test eden koşullarla karşılaşabilirsiniz. 29’u civarında eşinizi ya da ailevi işleri ilgilendiren bir durum dikkat çekebilir. Önemli bir çaba içine girebilirsiniz. 1’i civarında mesleki bir konuda süren görüşmelerde değişikliklere gitmek söz konusu olabilir. Daha dengeli kalmalısınız.

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde Terazi burcunda ilerleyen gezegenler size daha fazla şey öğrenme, yeni insanlara ulaşma imkanı getirmekte. Sosyal alanda ve eğitim konularında daha cesur adımlar atabilirsiniz. Uzaklar ve yabancılarla ilgili konular da dikkat çekebilir. Ancak 27’sinden sonra Merkür’ün geri gidecek olması fikirlerinizi uygulama konusunda aceleci olmamanız gerektiğini açıklıyor. 29’u civarında özellikle işle ilgili uğraştırıcı olabilecek değişiklikler olabilir. 1’inde de karşılıklı bir konuda daha az ısrarcı olmaya bakmalısınız.

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Ortaklı işler, finansal konular ya da kimi zaman sizi huzursuz eden endişeler bu dönemde dikkat çekebilir. Olaylara bakış açınızı yenilemeniz iyi olacak. Eşinizin ya da işle ilgili ortaklı konular, miras, vergi, borç, alacak konularında riskli durumlar, daha gerçekçi davranmayı gerektiren olaylar mümkün. Sağlığınıza da özen göstermelisiniz. 29’u civarında sevdiklerinizle ilgili konularda daha mutlu olabileceğiniz imkanlar var. Bu dönemde aşkta heyecana açıksınız. 1’i civarında olumsuz düşüncelerden uzak kalmaya bakmalısınız.