R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın ilk yarısında daha fazla hareket ve dışa dönük çabalar dikkat çekiyor. Böylece süre gelen işlerimizi sonuca götürebiliriz. 3-5 Mart günleri arasında başarı odaklıyız. Aynı zamanda düşüncelerimizi yaratıcı şekilde değerlendirebiliriz. 7 Mart’tan itibaren daha çok kapanma ve eski şeyleri geride bırakma süreci başlıyor. Bugünlerde bazı dikkatsizlikler ya da ihmaller yüzünden sıkıntılar gündeme gelebilir. Özellikle iletişim, ulaşım ve teknolojik konularda engeller ya da eksiklikler söz konusu olabilir. 8 Mart civarında daha uyanık ve gerçekçi olmaya bakalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

3 Mart Pazar

Yeni şeyler keşfetmek konusunda daha istekliyiz. Dışa dönük uğraşlar içinde olabiliriz.

4 Mart Pazartesi

Bugün detaylara biraz daha fazla dikkat edelim. Kimi zaman aşırı güvenin kurbanı olabiliriz.

5 Mart Salı

Daha gerçekçi ve uzun vadeli düşünmemiz gerekebilir. Sorumluluk alıyoruz.

6 Mart Çarşamba

Bugün duygusal açıdan bizi karar aşamasına götüren koşullar var. Olumsuzlukları aşabiliriz.

7 Mart Perşembe

Oldukça kararlıyız. Ancak aniden öfke yaratabilecek durumlara karşı da dikkatli olalım.

8 Mart Cuma

Tamamlanmakta ve bitmekte olan koşullar var. Bugün daha sabırlı olmaya çalışalım.

9 Mart Cumartesi

Sezgilerimize güvenebiliriz. Ancak duygusal açıdan bağlayan ve kimi zaman çaresizlik hissi yaratabilen durumlar da olabilir.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde sizi bağlayan ya da duygusal açıdan meşgul eden konular ve belirsizlikler dikkat çekebilir. Kimi zaman kendi içinize daha fazla dönme gereği hissedebilirsiniz. Ancak yine de gruplar içinde ve arkadaşlarla size motivasyon sağlayan fırsatlar bulabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde yeni çevreler ya da yabancılar size daha fazla hareket ve iyimserlik taşımakta. Hedeflerinize daha çok odaklısınız. Ancak 7 Mart’tan itibaren süregelen işleri tamamlamak gerekecek. Gruplar, arkadaşlarla ilgili bitmekte olan  durumlar gündeme gelebilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde içinde bulunduğunuz gruplar ya da arkadaşlar içinde daha fazla sorumluluk, çaba ve hassasiyetler dikkat çekiyor. Sosyal alanda fedakarca davranabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde iş hayatında da aktif koşullar var. Ancak ilişkilerinizi dengeli götürmeye bakmalısınız. Haftanın ilk günlerinde finansal işlerde ya da eşinizin, ortağınızın para durumu konusunda daha fazla şey yapma çabası içindesiniz. 7 Mart’tan itibaren iş hayatında bitirmekte olduğunuz işler dikkat çekmeye başlıyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde dikkatinizi özellikle işle ilgili konulara, sorumluluklara verebilirsiniz. Mesleki alanda daha gerçekçi ve meşgul olabileceğiniz günlerdesiniz. Uzun zamandır çaba sarf ettiğiniz hedefler yönünde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler görebileceksiniz. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı konuları daha bilinçli şekilde yönetmeye çalışmalısınız. Bu görüşmeler iş açısından da önemli olabilir. 7 Mart sonrasında içinde uzakların ya da yabancıların olduğu konularda eksik kalan şeyleri tamamlama imkânı bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde Balık burcunda ilerleyen gezegenler sizi öğrenme, yeni bilgilere açık olma ve eğitim alanında daha aktif ve meraklı kılıyor. Uzaklar, yabancılar ve medyayla ilgili konular da gündeminizi zenginleştirilebilir. Sezgilerinizi daha iyi kullanabilirsiniz. Özellikle haftanın ilk günlerinde çalışma ortamında hareketli ve hevesli olabilirsiniz. Ancak 7 Mart civarında sizi meşgul eden endişelerinizi gözden geçirmeye çalışacaksınız. Bugünlerde olaylara daha gerçekçi bakmak gerekebilir.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde ilişkiler ve başkalarından kaynaklanan konular sizi daha fazla meşgul ediyor. Finansal işlerinizde sorumluluklar dikkat çekmekte. Aynı zamanda psikolojik açıdan sizi bağlayan ya da endişeli kılan bazı hassasiyetler de olabilir. Bu dönemde evlilikte ve yakın ilişkilerde oldukça hareketlisiniz. Haftanın ilk günlerinde yeni şeyler öğrenmek ve hedefe ilerlemek zor olmayacak. İyimserliğinizi yaratıcı yönde kullanabilirsiniz. 7 Mart civarında ise eşinizle yada ortaklı konularda tamamlanması ve bitirilmesi gereken durumlar olabilir. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde eşinizle ilgili konular ya da ortaklıklar gündeminizi daha sorumlu kılıyor. İş hayatında ise karşıtlık içeren konuları ve dengeleri daha iyi yönetmeye çalışıyorsunuz. Yılın bu döneminde pek çok konuda önemli sonuç ve muhasebeler gündeme geliyor. Özellikle haftanın ilk günlerinde iş ve ev arasındaki dengeleri daha dikkatli yönetmek isteyebilirsiniz. Bu dönemde çalışma ortamında ilişkilere ayrıca hassasiyet gösteriyor olabilirsiniz. 7 Mart civarında hizmet, sağlık ve düzen konularında çaba sarf etmeniz gerekebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde Balık burcundaki gezegenler özellikle iş hayatınız, hizmet ve çaba gerektiren konulara önemli bir vurgu yapıyor. Bu konularda fedakârlık ve kimi zaman uğraştırıcı nedenler gündeme gelebilir. Yine de bu dönemde aşk hayatınızda hareketlilik devam etmekte. Enerjinizi yaratıcı konulara verebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde yakın çevrenizde daha fazla hareket ve ziyaret söz konusu. Bu çabanızı iş açısından daha iyi değerlendirebilirsiniz. 7 Mart civarında ise aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda bazı hassasiyetler olabilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde evde ya da ailenizle ilgili konularda bazı hassasiyetler söz konusu olsa da işte ve yaratıcı alanda kendinizi başarılı şekilde ifade edebilirsiniz. Şimdiye kadar kazanmış olduğunuz tecrübeler sonuç vermeye başlıyor. Yeteneklerinizi daha iyi değerlendirebileceğiniz bir dönemdesiniz. Sezgilerinize daha fazla güvenebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde parasal konularda kazançlı çıkabileceğiniz fırsatlar olabilir. Ancak 7 Mart civarında ev ve ailenizi ilgilendiren konularda bitmekte olan durumlar söz konusu olabilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde evde ya da ailede sorumluluklar ve sizi bağlayan işler daha fazla dikkat çekiyor. Anne, babanıza yönelik görevler ve toprakla ilgili konular nedeniyle daha fazla çaba sarf etmek durumunda olabilirsiniz. Yine de bu dönemde yakın çevrenizde sizi hareketli kılan görüşmeler de var. Özellikle haftanın ilk günlerinde şahsi konularda hızlı değişiklikler yapabileceksiniz. Yeni adımlar dikkat çekiyor. 7 Mart civarında ise iletişim, görüşmeler ve belgelerle ilgili konular sizi biraz daha fazla ulaştırabilir.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde yakın çevrenizde sizi sorumlu kılan konular, belgeler, yazışmalar ve öğrenci iseniz eğitimle ilgili konular daha fazla hareket ve sorumluluk getirmekte. Düşüncelerinizi somutlaştırmaya çalışabilirsiniz. Aynı zamanda para kazanma yönünde yeni girişimler ve değişiklikler de var. Haftanın ilk günlerinde olaylara bakış açınızı gözden geçirmeniz yararlı olabilir. 7 Mart civarında ise maddi konularda eksik kalan şeyleri toparlanmamız gerekiyor. Bugünlerde iş konusunda daha sabırlı olmaya çalışmalısınız.

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde Balık burcunda ilerleyen gezegenler özellikle yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme konusunda sizi harekete geçmeye ve sorumluluk almaya davet ediyor. Maddi durumunuzu gerçekçi şekilde düşünmeniz mümkün. Ayrıca bu dönemde kişisel konularda ve aşkta oldukça hareketli olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde gelecek yönünde arkadaşlar içinde ve grup çalışmalarında sizi aktif kılan istekler var. 7 Mart civarında ise şahsi konularda kişisel hedeflerinizi yeniden ele alabilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen Güneş ve diğer gezegenler sizi pek çok alanda daha istekli, sorumlu ve kararlı kılmakta. Kişisel açıdan yeni adımlar atmak olumlu sonuçlar getirebilir. Ancak bu dönemde aşkta ve arkadaşlıklarda daha akılcı ve dengeli olmaya çalışmalısınız. Kimi zaman gizli kalan konular huzursuzluk çıkarabilir. Haftanın ilk günlerinde özellikle iş hayatınızda önemli bir hareketlilik söz konusu olabilir. Hedeflerinize daha yakın olabilirsiniz. 7 Mart civarında ise duygusal alanda bazı karmaşalar yaşamanız mümkün.