R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeniay yeni fırsatlara ve çok hızlı değişikliklere işaret ediyor

Koç, burçlar kuşağının ilk burcu olarak yenilenen döngüleri, ilkbaharı ve yükselen enerjileri temsil eder. Bu burç her zaman başlangıçlarla, atılan adımlarla, cesaret ve mücadele ile ilişkilidir. Yeniay da benzer şekilde tema olarak Koç burcunu andırır. Dolayısı ile 12 Nisan’daki yeniay sırasında çifte Koç enerjisi ile karşı karşıyayız. Yenilenmeye ve harekete geçmeye çok ihtiyacımız var. Bu yeniay oldukça enerjik, heyecanlı ama aynı zamanda tartışma çıkaran tutumları da öne çıkarıyor. Olumlu yönleri ile Saka burcundaki Jüpiter ile uyumlu açısı yenilikçi düşünme, daha sosyal ve özgürlükçü bir tavır getirmekte. Geleceğe bakma yönünde ümitlerimizi tazelemekte. Yeniayın Mars ile ilişkisi de fazla heyecan, kimi zaman sözel tartışmalar, fikirlerde mücadele ve kimi zaman öfkemizi öne çıkarabilir. Bu süreçte sözlerimizi, düşüncelerimizi daha dengeli şekilde kullanmalıyız. Yeniayın iki iyicil (benefik) gezegenle teması belirli fırsatları, kolaylıkları anlatıyor ancak Pluton’un da baskısı dikkat çekmekte. Böyle bir dönemde belirli kurallar, yönetsel konular, devlete ya da kurumsal konulara ait gelişmeler üstümüzde daha fazla ağırlık ve baskı getiriyor olabilir. Kurallar, baskılar nedeni ile kendimizi sıkışmış da hissediyoruz. Doğal olarak Koç’un hareket ihtiyacı ile Oğlak’ın uzun vadeli kuralları, otorite figürleri ile daha zor bir ilişki içinde olacağımızı anlatmakta.

Haberin Devamı

Yeniay haritasında Ankara’ya göre Koç burcu yükselirken, İstanbul’a göre Balık yükselmekte. Bu durumda, yönetsel alanda, siyasette ve özellikle komşularla ilgili konularda daha fazla sürtüşme ve aciliyet ifade eden koşullar var. Istanbul’da ve Türkiye’nin batı kesimlerinde yaşayanlar için ise, belirsizlikler, net olmayan durumlar, kabullenmeler ve havada, daha soyut düzeyde olan koşullar görmekteyiz.

Yükselen burcunuza göre

27 Nisan’a kadar etkilerini gösterecek bu dönemde, yükselen burcunuz Koç ise belirli yenilikler, hareket isteği ve öne çıkma arzusu dikkat çekmekte. Şahsi konulara eğilme, adım atma isteği var ancak koşullar aynı zamanda belirsizlikler, kontrol edilmesi zor durumlar ve kimi zaman kayıp getiren durumlara, risklere de işaret edebilir. Boğa ise bugünlerde gizli şeyler ortaya çıkabilir ya da attığınız bazı riskli adımlar nedeni ile kontrolü zor koşullar içinde olabilirsiniz. Alışılmışın dışına çıkma eğilimi var. Ayrıca gruplar, arkadaşlıklar ve gelecek ümitleriniz üzerinde de durabilirsiniz. İkizler için bu dönemde yeni ümitler, beklentilere kavuşma ve sosyal açıdan daha canlı koşullar söz konusu. Olumlu düşünceler hakim. Ayrıca mesleki alandaki koşulları ve sorumlulukları da önemsemek gerekiyor. Yengeç’ler için iş alanında, toplum önünde daha fazla dikkat çekme, ünvanınızı, tanınırlığınızı etkileyen yenilikler var. Toplum önünde yeni fırsatlar yakalabilir, ayrıca yeni insanlar, yeni çevreler, yabancılar, medya ve eğitim konuları da hareketlendirici olabilir. Aslan’lar açısından yeni ve yabancı insanlarla bağlantılar, fikirlerini, inançlarını etkileyen konular, ufuklarınızı yenileyebilecek gelişmeler var. Ancak psikolojik açıdan bağlayıcı olabilecek, belirli dönüşümler ve hassasiyetler de söz konusu. Başak’lar için bu dönemde belirli krizleri, korkuları aşmak ve risk almak söz konusu. Özellikle ilişkilerden ve başkalarından kaynaklanan konular, parasal durumu etkileyen, dışsal gelişmeler üzerinde durmak gerekiyor olabilir.

Haberin Devamı

Yükselen Terazi’ler için bu dönemde evlilikte, ortaklıklarda yenilik, hareketlilik ve fırsatlar söz konusu. Karşılıklı konulara özen gösterilmeli. Ayrıca zaman alan işler, hizmet ve çalışma alanına ait konular da meşgul edebilir. Akrep’ler için bu dönemde çalışma ortamında yenilikler, zaman alan işler, hizmet ve sağlık konuları dikkat çekmekte. Enerjiyi daha planlı kullanmak gerekiyor. Ayrıca sevdikleri ile ilgili konular, keyif ve zevk veren imkanlar, bazı ödül ve kutlamalar da dikkat çekebilir. Yay’lar için bu dönemde aşkta, yaratıcı alanda daha dışadönük temalar ve istekler öne çıkmakta. Sahnesi olan konularda başarı olabilir. Ancak bir yandan da evi, aileyi ve yerleşimi içine alan meşguliyetler gündeme gelebilir. Oğlak’lar açısından bu dönemde evde, ailevi konularda olumlu değişiklikler, başlangıçlar dikkat çekebilir. Evde oldukça yenilik var. Aynı zamanda yakın çevrelerinde daha fazla görüşme ve iletişim de gündeme gelebilir. Saka’lar bu dönemde yakın çevrelerinde, zihinsel alanda oldukça aktif olabilir. Yeni haberlerle harekete geçebilirler. Sözleri ile daha etkin olabilir. Ayrıca sahip oldukları desteklere, parasal konulara özellikle daha fazla zaman ayırabilirler. Balık’lar için bu dönemde maddi konularda, iş alanında yenilikler, yeni girişimler var. Yeteneklerini daha iyi kullanabilirler. Bu dönemde şahsi alanda yeni adımlar atmaları da zor olmayacak.