Bilgi Rehberi Bir Küçük Gün Işığı dizisinin Elif'i Seray Kaya kimdir? Seray Kaya nereli, kaç yaşında, dizileri neler?

Bir Küçük Gün Işığı dizisinin Elif'i Seray Kaya kimdir? Seray Kaya nereli, kaç yaşında, dizileri neler?

06.09.2022 - 18:52 | Son Güncellenme:

Seray Kaya, Bir Küçük Gün Işığı dizisinde Elif karakteri ile dizi takipçilerinin karşısına çıkıyor. Genç oyuncu, Mahkum ve Kadın gibi dizilerdeki performansı ile adından söz ettirmişti. Sevenleri ise Seray Kaya dizileri ve hayatına dair detayları araştırıyor. Peki, Seray Kaya aslen nereli, boyu ve yaşı kaç?

Bir Küçük Gün Işığı dizisinin Elifi Seray Kaya kimdir Seray Kaya nereli, kaç yaşında, dizileri neler

Bir Küçük Gün Işığı dizisinin Elif'i Seray Kaya, İstanbul'da doğu ve eğitimini de Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde tamamladı. İlk tecrübesini ise Huzur Sokağı dizisiyle yaşadı.Projeleri ise peş peşe geldi. Başarılı oyuncu son olarak ATV'nin Bir Küçük Gün Işığı dizisinde Elif karakteri ile yerini alıyor. İşte, Seray Kaya hayatı, biyografisi...

Haberin Devamı

SERAY KAYA KİMDİR?

Kaya, 4 Şubat 1991 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 2012-2014 yılları arasında atv'de yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide "Rezzan" karakterini canlandıran isim, 2014-2015 yılları arasında Kocamın Ailesi adlı dizide "Miray" karakterini oynadı. 2016-2017 yılları arasında Gülümse Yeter adlı dizide "Gül Özdemir" karakteriyle sevenleri karşısına çıktı. 2017 ile 2020 yılları arasında FOX'da yayınlanan Kadın dizisinde "Şirin Sarıkadı" karakterini canlandırarak popüler hale geldi. 2019 yapımı Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filminde "Maria" karakterini canlandırarak ilk sinema deneyimini de elde etti. Kuruluş Osman dizisinde 2020-2021 yılları arasında "Lena Hatun" karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

Seray Kaya, Mahkum adlı dizide Cemre Uysal karakterine hayat verdi. Oyuncu 1,66 boyundadır.

Yazarlar