Cadde "Lezbiyen değilim, olsaydım gizlemezdim"

"Lezbiyen değilim, olsaydım gizlemezdim"

08.07.2015 - 09:57 | Son Güncellenme:

Eşcinsel yaşam ve kültür dergisi Gzone Mag 40'ıncı sanat yılını kutlayan Sezen Aksu için hazırladığı #Sezenizm sayısında Emel Müftüoğlu'yla röportaj yaptı.

Lezbiyen değilim, olsaydım gizlemezdim

Aksu'nun yakın arkadaşı Müftüoğlu, Murat Renay'ın sorularını yanıtladı. 20 yıl önce 'Hovarda' şarkısında Sezen Aksu'yla tanıştığını söyleyen Müftüoğlu, "Şansımı bir gece Şamdan Restaurant'da karşılaşmamıza borçluyum. Bütün gece öyle taciz ettim ki onu. Onunla şakalaşarak, 'Yahu Sezen Aksu bu şarkıları gerçekten senin yaptığına beni inandır' diye başlayan bir geyikle 'Hovarda' şarkısı ortaya çıktı. Her beş dakikada bir, 'Hadi gözümün önünde yap da inanayım' diye ona takılıyordum. Aradan beş dakika geçmeden, 'Eeee ne oldu olmuyor değil mi?' diye baskı yaparken birden 'Gel yaptım' dedi. Ortam inanılmaz gürültülü olduğundan kadınlar tuvaletine aşağıya indik. Orada başladı yaptığı şarkıyı söylemeye" dedi.

"Korkuyorum klibinin LGBT'lerin görünür olması tarihçesinde iki kadının yakınlaşmasını anlattığı için bambaşka bir yeri var. Bundan tam 23 sene önce böyle bir klip çekmeyi gerçekleştirdiniz" sözüne Müftüoğlu, "Büyük bir cesaretti o klibi çekmek ama insanlar gençken daha cesur oluyorlar zaten. Tamamen tesadüf gelişti. Klipte başrolde oynayacak oyuncuyu beğenmeyince benimle çekime gelen arkadaşım İlknur Bozkurt’a 'Sen oynar mısın?' dedim o da 'Tamam' dedi ve öyle oldu. Bana her röportajımda sorup beni yargılamaya çalıştılar. O zamanki cevabım çok kısa ve netti; Lezbiyen değilim ama olsaydım bunu asla kimseden gizlemezdim çünkü kimseye verilecek bir hesabim yok, Allah’tan başka" şeklinde konuştu.