Cadde MasterChef'te gergin anlar! Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

MasterChef'te gergin anlar! Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

10.07.2023 - 00:41 | Son Güncellenme:

Acun Ilıcalı'nın yapımcısı olduğu 'MasterChef Türkiye All Star' TV8 ekranlarında tüm hızıyla sürüyor. MasterChef'in ekrana gelen yeni bölümünde, yedek kadroya giren son isim belli olurken, Mehmet Şef tüm uyarılarına rağmen yarışmacılara tarif vermeye devam eden balkondaki dört isme sinirlendi ve kulise gönderdi.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

'All Star' formatı ile ekranlara geri dönen ve jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ile Danilo Zanna'nın oturduğu MasterChef Türkiye'de kıyasıya mücadelelerin ardından ana kadro tamamlandı. MasterChef'in yeni bölümünde ise All Star'ın ana kadrosuna giden son yedek yarışmacı belli oldu.

Haberin Devamı

''YARIN ANA KADRONUN İLK GÜNÜ''

Mehmet Şef, programın başında yaptığı açıklamada ''Arkadaşlar yarın ana kadronun ilk günü. Bu geceki yarışmayı kazanıp yedeklerden birinci olan arkadaşımız, ana kadrodan elenen yarışmacının yerine girecek'' dedi.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

ANA KADROYA GİREN 20 İSİM

MasterChef'in ana kadrosunda; Güzide Mertcan, Suna Aydın, Eda Karabulut, Batuhan Bayır, Rıfat Yurttaş, Sefa Okyay Kılıç, Tanya Kilitkayalı, Esra Tokelli, Eray Aksungur, Berker Başmanav, Sergen Özen, Burcu Önal, Tahsin Küçük, Dilara Başaran, Mert Yılmaz, Çağatay Akgül, Büşra Zambak, Ayaz Geçer, Gamze Tosun ve Tolga Şener'den oluşuyor.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

YEDEK KADROYA GİREBİLMEK İÇİN 14 İSİM YARIŞTI

MasterChef'te ana kadroya giremeyen isimler, yedeklere giren son isim olabilmek için mücadele verdi. Duygu Acarson Atun, Kaan Noyanalpan, Hakan Kanık, Azize Polat, Ebru Has, Mustafa Aydın, Görkem Demiral, Faruk Batuhan Öner, Emre Büber, Celal Sarıgül, Vural Burnaz, Tayfun Genç, Melih Berkay Gündüz ve Araz Aknam'dan oluşan 14 isim, yedek kadroya giren son kişi olabilmek için canla başla mücadele etti.

Haberin Devamı

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

YARIŞMACILAR ÖRDEK PASTİLLA VE MARAKEŞ SALATASI HAZIRLADI

Şefler, yarışmacılardan ilk olarak, ördek pastilla ve yanında da Marakeş salatası hazırlamalarını istediler. Yarışmacılardan istedikleri yemeği açıklayan Somer Şef, ''Bugünkü yemeğimiz ördek pastilla. Evet arkadaşlar ördek pastillanın yanında sizlerden birde Marakeş salatası istiyoruz'' dedi. Yarışmacılar 50 dakika içinde istenen yemeği hazırladı.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

MEHMET ŞEF YARIŞMACILARI UYARDI

İlk etap devam ederken, yarışmacılar yemeklerini hazırlamaya çalıştıkları sırada, ana kadroda yer alan balkondaki isimlerden bazıları, yarışmacılara tarif verince Mehmet Şef sinirlerine hakim olamadı. Balkondaki yarışmacıları, mutfaktaki yarışmacılara tüyo vermemeleri konusunda uyaran Mehmet Şef, daha sonra ise uyarılarına uymayan dört kişiyi kulise gönderdi.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

''TARİF VEREN KULİSE GİDER''

Tüm uyarılarına rağmen aynı şeyi yapmaya devam eden yarışmacılara, Mehmet Şef şu sözlerle tepki gösterdi:

Oğlum ne tarif ediyorsunuz ya? Elli sefer yaptı. Biz anlayanı almaya çalışıyoruz ya yukarıya. Anlatılacak her şey anlatıldı arkadaşlar. Burcu aşağıya Emre'nin yanına gel bence beraber yapın. Tarif veremezsiniz, veren kulise gider. Hadi tarif verin de göreyim. Çık çık çık, karışma. Çıkın! Tahsin sen de çık kulise. Az önce karıştın. Var mı başka babayiğit? Var mı başka karışacak olan? Yeter! Çok biliyorsunuz kendiniz.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

İKİNCİ TURA GEÇEN İSİMLER

Haberin Devamı

İstenen tabağı başarılı bir şekilde hazırlayan ve bir sonraki tura geçen isimler böylelikle belli oldu. En beğenilen tabağı hazırlayarak yaratıcılık etabına geçen beş isim Celal Sarıgül, Ebru Has, Azize Polat, Hakan Kanık ve Duygu Acarsoy Atun oldu. Mehmet Şef, ikinci tura geçen isimlerin belli olmasının ardından ''Arkadaşlar, beş yarışmacımız bizimle bir üst tura geçecek. Diğer arkadaşlarımıza veda edeceğiz. Bizim için bu durum hiçte kolay değil. Hepinizle geçirdiğimiz harika günler var'' dedi.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

''BURAYA BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİM AMA OLMADI''

Yaratıcılık etabına geçemeyen ve MasterChef hayaline veda eden isimlerden Melih Berkay Gündüz, ''Tabağım ocağın üstünde kaldı ama aslında kalmadı. Ben koydum araya. Çünkü tezgah çok pisti. Hem tezgahı temizleyeyim hem de tezgah temizlenirken de ortaya koyayım dedim'' açıklamasında bulundu.

Vural Burnaz ''Bu benim için çok zor olacak. Buraya büyük umutlarla gelmiştim ama olmadı. Elimden gelen her şeyi yaptım. Şimdiden bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum'' dedi.

Haberin Devamı

Görkem Demiral da ''Yolculuğun sonuna geldik. Gerçekten inanıyordum dereceli kazanarak kadroya gireceğime. Olmadı. Yolumuza devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Kaan Noyanalpan da ''En başından beri çok hırslı ve güzel gidiyordum. Son ana kadar mücadelem hep devam etti. Fakat olmayınca da olmuyor yani. Elimden gelenin fazlasını yaptım. Ama hayat devam ediyor. Sıkıntı yok. Bir yol kapanır bir yol açılır'' dedi.

Mustafa Aydın ''MasterChef All Star macerası burada bitti. Ama bir kapı açılır bir kapı kapanır. Ben buna inanırım her zaman. Her şey güzellikle olsun. Buradan da herkese Mustafa’dan da bir veda olsun'' dedi.

Faruk Batuhan Öner de ''MasterChef All Star artık benim için bitti. Bundan sonra burada kalan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Umarım hak eden kazanacaktır'' açıklamasında bulundu.

Tayfun Genç ''Olmadı, önlüğü alamadık. Elimizden gelen her şeyi verdik ama nasip değilmiş. Bundan sonraki yarışmacılara başarılar diliyorum. Bizde artık dışarıdaki hayatımızda savaşmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Araz Aknam da ''Biraz duygusal bir veda oldu benim açımdan. İçimde herhangi bir pişmanlık olmadan gidiyordum buradan. Çünkü elimden gelen her şeyi yaptığımı düşünüyorum'' dedi.

Emre Büber de ''Buraya kadarmış. Sonuçta her şey hayatın sonu değil. Bu benim için aslında yeni bir başlangıç. Ben her şey için teşekkür ederim'' ifadelerini kullandı.

EN İYİ 'YARATICI TABAK' İÇİN YARIŞTILAR

Şeflerin yaratıcılık tabağı için verdiği iki ürün leblebi ve tavuk oldu. Mehmet Şef, yaratıcılık etabıyla ilgili ''Evet arkadaşlar biraz sonra artık MasterChef Türkiye All Star’ın ana kadrosuna girecek son yarışmacıyı belirleyeceğiz. Leblebi ve tavuk verdik size. Bu leblebiden hamur yapın. Kaplama olarak kullanabilirsiniz. Evet sizden 45 dakika içerisinde arkadaşlar bu iki ürünü ön plana çıkararak yemek yapmanızı istiyoruz. Özellikle ve özellikle leblebiyi kullanabileceğiniz birçok alan var. Ben tavuk göğsü yapardım direkt'' dedi.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi

Beş ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen iki tabak Azize ve Ebru'nun tabağı oldu. Gecenin en iyi tabağını hazırlayarak MasterChef Türkiye'nin 'All Star' kadrosuna giren yarışmacının ismini Mehmet Şef açıkladı.

EN YARATICI TABAĞI HAZIRLAYAN İSİM AZİZE OLDU

Beş ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen ve yedek kadroya giren son isim Azize Polat oldu. Azize, ismi açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Elimden ne geliyorsa en iyisini çıkarmaya çalıştım. Bunu başardım. Çok mutluyum. Yedeklerden girmemin hiçbir önemi yok. Fark etmez benim için. Ben kendimi başarılı olarak görüyor ve kendime teşekkür ediyorum'' dedi.

MasterChefte gergin anlar Mehmet Şef yarışmacıları kulise gönderdi