Cumartesi8 çeşit otla tatlandırılmış, “peri-peri” sosuna bulanmış tavuklar

8 çeşit otla tatlandırılmış, “peri-peri” sosuna bulanmış tavuklar

28.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Tavuk üzerine uzmanlaşmış restoranlar giderek yaygınlaşıyor, restoran zincirlerine her gün bir yeni şube daha ekleniyor. Şu sıralar yeni mekanlarıyla dikkat çeken restoranlar arasında ise en köklüleri Wienerwald ile Nando’s

8 çeşit otla tatlandırılmış, “peri-peri” sosuna bulanmış tavuklar

İlk restoranını 1955 yılında Almanya’nın Münih kentinde açan Wienerwald, bugün dünya çapında, Almanya’dan Japonya’ya kadar toplam 96 noktada hizmet veriyor. Dünya’nın en köklü piliç çevirme markası Wienerwald Türkiye’de de şube üzerine şube açıyor. Göktürk/Kemerburgaz, Kavacık, Ataşehir, Levent, Bursa Korupark, Nişantaşı, Ataköy, Bakırköy ve Bahçelievler’den sonra şimdi bir de Maslak’ta “tavuk meraklılarının” karşısına çıkıyor.
26 ülkede 850’den fazla restoranı olan Nando’s da şubelerini artırıyor. İlk şubesini Cevahir alışveriş merkezinde açan restoran aralık ayında Bağdat Caddesi’nde de ünlü “peri-peri” soslu, alevde pişen Portekiz usulü tavuklarıyla hizmet verecek...

Haberin Devamı

Wienerwald’ın 8 otlu pilici
Kaan Bilbay (Wienerwald Türkiye ortaklarından)
* Kebap ve pizza bolluğundan dolayı insanlar diğer seçeneklere de şans vermeye başladılar. Bunu evlere balık servisi yapan ve piliç ağırlıklı çalışan restoranların artması ile gözlemleyebiliyoruz.
* Wienerwald ekimde Türkiye’ye yerleşme kararı aldı. Bu kararı takip eden ay içinde de her hafta bir mağaza açarak bugünkü hale geldik. Aralık ayı içinde de Halkalı, Zekeriyaköy, Göztepe, Çengelköy ve Kadıköy semtlerinde restoran açacağız.
* Piliçler hem özel olarak yetiştiriliyor hem de kesim sonrası özel reçetelerle marinasyon işlemine tabi tutuluyorlar. Daha sonra da özel makinelerde, hiç yağ kullanılmadan çeviriliyorlar.
* Piliçlerimiz piştikten sonra 40 dakika içinde servise çıkarılmamış ise, satıştan geri çekilir. Bu da misafirlerimize sürekli taze pişmiş ürünler sunmamızı sağlıyor.
* Wienerwald’da müşteriler en fazla bir bütün ve yarım tavuk sipariş ediyor. En özel ve en çok tercih edilen yemek ise sekiz taze ot ve sarmısaklı tereyağı sürerek sunulan 8 otlu piliç. Bu pilici de piliç kanatları, özellikle de parmesan/sarmısak soslu kanatlar takip ediyor. Fiyatlarımız ise kişi başı 9,5-16 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Nando’s’ta tavuklar kelebek şeklinde kesiliyor, alevler arasında pişiriliyor
Afrika’nın peri-peri sosuyla ateşte Portekiz usulü pişen tavukları ile ünlü tavuk restoranı Nando’s da İstanbul’da şubelerini artırıyor. 1987 yılında Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde hizmet vermeye başlayan Nando’s İstanbul’daki ilk restoranını Cevahir alışveriş merkezinde açtı; ikincisi ise aralık ayında Bağdat Caddesi’nde hizmete girecek. Nando’s’ta tavuklar kelebek şeklinde kesilerek, peri-peri ile hazırlanan bir sos içerisinde en az 24 saat marine edildikten sonra, özel bir ızgarada alevler arasında pişiriliyor. Peri-peri’nin tarifi ise gizli. Sadece Afrika kuş gözü biberi ile özel şifalı otların, çeşitli baharatların, limonun ve sarmısağın bileşiminden oluştuğu biliniyor. Soslar, tavuklara ızgara sırasında sürülüyor. Bu soslar ise yüzde 100 doğal. Mönülerin fiyatları 14-20 TL arasında.
26 ülkede 850’den fazla restoranı bulunan Nando’s’un hayran kitlesi de büyük. David Beckham, Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Amy Winehouse ve Justin Timberlake gibi ünlüler müdavimleri arasında.

KEŞFETYENİ
Survivor sonrası çarpıcı açıklamalar! 'Volkan bana yemin etti'
Survivor sonrası çarpıcı açıklamalar! 'Volkan bana yemin etti'

Cadde | 06.05.2025 - 09:10

Survivor All Star 2025'ten Volkan- Poyraz düellosu tartışmalara sebep olmuş, Yiğit Poyraz adaya veda etmişti.

Yazarlar