Cumartesi Denizciliğimizden güzel haberler

Denizciliğimizden güzel haberler

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ülkemizde mega yatlara yönelik hizmet sektöründe önemli başarılara imza atılıyor. Geçtiğimiz günlerde Marmaris’te bağlanan İtalyan yapımı 63 metrelik Esmeralda isimli lüks yatın tüm ihtiyaçları eksiksiz karşılandı.

Denizciliğimizden güzel haberler

Limanlarımız ve marinalarımız yabancı uyruklu teknelere sunulan kaliteli hizmetler nedeniyle Ege ve Akdeniz’in tercih edilen bağlama merkezleri haline geliyor. Bir başka deyişle şahane kıyılarımız üst gelir grubuna mensup kişileri de Türkiye’ye çekerken bu alana yönelik hizmet sektöründe önemli başarılara imza atılıyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde İtalyan yapımı 63 metrelik Esmeralda isimli lüks motor yatın tüm ihtiyaçları Aquamarine Ltd tarafından Marmaris’te karşılandı. Konuyu farklı kılan bir başka boyutu daha var. Alec Such, David Bryan, Richie Sambora, Tico Torres ve Jon Bon Jovi demem yeterli sanırım. Onlar “It’s My Life”, “Always”, “I’ll Be There For You” gibi şarkılarla dünya müzik tarihinde unutulmaz yere sahip ABD’li müzik topluluğu. Sözünü ettiğim mega yat 90’lı yıllarda Bon Jovi’yi denizlerimizde ağırlamış zarif bir kuğu. Onu sularımızda tekrar görmek elbette çok güzel. Melis ve Defne Giraud, Gökhan Başpınar, Şölen Dönmez, Serdar Şimşek’ten oluşan Aquamarine ailesinden edindiğim bilgiye göre Esmeralda önümüzdeki yıllarda ülkemize tekrar gelecek. Marmaris Limanı’ndan güzel anılarla ayrılan kaptanı bunu teyit etmiş. Yazımın başında belirttiğim gibi mega ve giga yatlara hizmet konusunda başarılı operasyonlara imza atıyoruz. Denizcilik sadece yelken yarışlarından ibaret değil. Yat ve gemi inşa sektöründen onlara hizmet sunulmasına kadar oldukça geniş bir alana sahip. Özetlemek gerekirse Türkiye lüks yatlar için de cazip bir merkez haline geliyor. Konuya bu nedenle değindim. Gelecek yazım 8 Haziran Cumartesi günü. Tüm denizcilerin pruvası neta, rüzgar kolayına olsun.

Haberin Devamı

Denizciliğimizden güzel haberler

KİTAP: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın okurlara sunduğu “Dünyanın Çehresini Değiştiren Seyahatler” başlıklı eser Peter Aughton imzasını taşıyor. Deniz Berktay’ın çevirisiyle yayımlanan kitap coğrafi keşiflerin ve teknolojinin önemini anlatıyor. Teknelerinizde keyifle okuyacağınız bir eser. Telefon: 212 252 39 91

Denizciliğimizden güzel haberler

YENİLİK: 20. Göcek İlkbahar Yarışları geçtiğimiz hafta nefis bir havada yapıldı. D-Marin Göcek, Enka, Serenity Yacht, Ergo, Power FM ve D-Resort Göcek’in katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik 5 gün sürdü. 23’ü Rus toplam 44 yelkenlinin katıldığı uluslararası yarışın derecelerini www.gocekyachtclub.org sitesinden öğrenebilirsiniz. Benim değinmek istediğim konu başka. Marinaları sadece tekne bağlanan tesisler olmaktan çıkarıp farklı bir ruh kazandırmak mümkün. D-Marin Göcek bunu başarmış. Bu nedenle 380 tekne kapasiteli marinadaki doluluk oranı yüzde 102. Üstelik sezon tam olarak başlamadı. D Marin Türkiye Operasyon Direktörü Onur Ugan, tekne sahiplerine hobi bahçeleri tahsis edince ortaya insana huzur veren görüntüler çıkmış. Kendi sebzelerini yetiştirenler olduğu gibi kümeslerinden her sabah taze ve doğal yumurta alanlar da var. Kısacası hem denizin hem de toprağın huzurunu birlikte yaşıyorlar. Marina sektörümüz böylesine güzel farklılıklar yaratarak uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olabilir. D-Marin Göcek ailesini kutluyorum.

Denizciliğimizden güzel haberler

BAŞARI: 18 Mayıs 2019 tarihinde Atina’da düzenlenen 2019 Finn Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere’den Giles Scott birincilik kürsüsüne çıktı. Olimpik Milli Sporcumuz Alican Kaynar ise dördüncülüğü elde ederek yeni bir başarıya imza attı. Sonuçtan ziyade o deneyimi yaşamak önemli. Kendisini tebrik ediyorum.

Denizciliğimizden güzel haberler

Yazarlar