Dünya 6 kişiyi bıçaklayıp diri diri yaktı! Savaştan özgür döndü şimdi tekrar hapis

6 kişiyi bıçaklayıp diri diri yaktı! Savaştan özgür döndü şimdi tekrar hapis

06.08.2023 - 10:12 | Son Güncellenme:

Cephe hattında 6 ay hayatta kaldığı için anlaşma gereği Rusya'ya dönen eski mahkum döner dönmez bir katliama imza attı.

6 kişiyi bıçaklayıp diri diri yaktı Savaştan özgür döndü şimdi tekrar hapis

520 günden fazladır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali cephe hattında bütün kaosuyla sürüyor. Siper savaşlarının yanı sıra Ukrayna, sabotaj saldırıları ile Rus ordusunu hedef alıyor. Ukrayna son olarak dün Kerç köprüsünün hemen yanında bulunan ve Rus ordusu tarafından korunan bir tankeri insansız deniz aracıyla vurmayı başardı.

Haberin Devamı

ABD basınına göre tankerde Rus askerleri için lojistik malzemeler vardı. Ruslar ise bu saldırı sonrası Ukrayna topraklarını her zaman olduğu gibi bombardımana tuttu.

KAN MERKEZİNİ VURDULAR

Zelenskiy'nin açıklamalarına göre Ruslar Ukraynalı askerler için kan toplama ve bağışlama merkezini yerle bir etti. Dün akşam saatlerinde ayrıca savaşın başından beri bir şekilde olaya dahil olmamayı başaran Belarus'tan Ukrayna'ya füze saldırısı gerçekleşti.

6 kişiyi bıçaklayıp diri diri yaktı Savaştan özgür döndü şimdi tekrar hapis

ESKİ 'ASKER'DEN DEHŞET

Öte yandan savaşın başında Ukrayna askerlerine destek için cephe hattına getirilen ve ağırlıklı olarak mahkumlardan oluşan Wagner grubunun eski bir üyesi dehşete karıştı. Anlaşma gereği cephede ölmediği için Rusya'ya dönen Igor Sofonov ölümcül bir saldırı gerçekleştirdi ve 6 kişiyi öldürdü.

Haberin Devamı

6 kişiyi bıçaklayıp diri diri yaktı Savaştan özgür döndü şimdi tekrar hapis

ÖLDÜRÜP YAKTI

Söz konusu saldırıyı gece saatlerinde gerçekleştiren İgor, öldürdüğü kişilerin evini bir de yaktı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangını söndürürken yanmış cesetlerin bıçaklanarak öldüğünü belirledi. Polis ayrıca cesetlerin ölmeden önce diri diri yanma olasılığının olduğunu da basınla paylaştı.

Yerel basında çıkan haberlerde İgor ve olaya karışan bir arkadaşının aşırı sarhoş olduğu belirtildi ve ikilinin tecavüz ve cinayetten hapse girdiği aktarıldı.

6 kişiyi bıçaklayıp diri diri yaktı Savaştan özgür döndü şimdi tekrar hapis

ÖZGÜRLÜK ANLAŞMASI

Cephe hattına getirilen mahkumlar 6 ay boyunca hayatta kalmaları durumunda özgürlüklerine kavuşup Rusya'ya dönebiliyor.

Wagner ise dağıtılmadan önce özgür kalan askerlere suça karışmamaları ve normal bir hayat sürmeleri için uyarılarda bulunuyordu. Hatta bu görüntülerin videoları bile bir dönem Telegram gruplarında sık sık paylaşılıyordu.