Dünya İhanet etmeyen askerlere idam! Cesetler minibüsten çıktı, korkunç son

İhanet etmeyen askerlere idam! Cesetler minibüsten çıktı, korkunç son

19.07.2023 - 14:51 | Son Güncellenme:

Haziran ayının son haftasında hükümete tepki göstererek Moskova'ya yürüyen Wagner grubunun kendilerine katılmak istemeyen askerlere korkunç bir son hazırladığı ortaya çıktı.

İhanet etmeyen askerlere idam Cesetler minibüsten çıktı, korkunç son

23 Haziran'da Rus ordusu tarafından bombalandıklarını öne sürerek Moskova'ya yürüyen Yevgeny Prigojin ve Wagner grubu, Belarus lideri Lukaşenko'nun araya girmesiyle birlikte masaya oturdu. Rus yetkililerle anlaşan Prigozhin'in Belarus'ta kalacağı basına yansırken yetkililer Wagner liderinin Rusya'da olduğunu bildirdi. Kremlin sözcüsü Peskov ise Putin ile Prigojin'in 29 Haziran tarihinde görüştüğünü ve hatta görüşmeye Wagner komutanlarının bile katıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yanı sıra Prigojin ile hükümet arasındaki sorunlar aslında aylar öncesine dayanıyor. Prigojin bakanlığın kendilerine yeterli mühimmat ve silah desteğini vermediğini öne sürerek hem Savunma Bakanı Şoygu'yu hem de Genelkurmay Başkanı Geramismov'u vatan hainliği ile suçladı.

İLK FOTOĞRAF 'SIZDI'

Şimdilerde Wagner grubunun Belarus'ta orduya askeri eğitim verdikleri biliniyor. Uydu görüntüleri ise Wagner üslerinin Belarus'ta sayısının çoğaldığını gözler önüne seriyor. Hafta başında ise Prigojin'in günler sonra ilk fotoğrafı sızdı. Bir çadırda yarı çıplak olan Prigojin, objektife el salladı.

'BÜYÜK BİR İŞ'

Gün içerisinde BBC'nin yaptığı bir haberde ise Wagner üyesi bir askerin ifadeleri gündem oldu. Moskova'ya yönelik yürüyüş sırasında emir aldıklarını ve kimsenin olan bitenden haberi olmadığını öne süren şahıs, askerlerin ağustos ayına kadar izinli olduğunu ve izinden sonra 'Büyük bir iş' için tekrar göreve başlayacaklarını bildirdi. 'Büyük bir iş' denilen tanınım ise ne konuda yapıldığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

İhanet etmeyen askerlere idam Cesetler minibüsten çıktı, korkunç son

DESTEKLEMEYENLER İDAM EDİLMİŞ

Öte yandan The Sun'da yer alan ayrı bir haberde Wagner'in Moskova'ya yürüyüşünü desteklemeyen askerlerin idam edildiği yazıldı. Cesetler Haziran ayı sonlarında Moskova'yı geçmeye çalışırken Wagner'in kullandığı rota üzerinde, Voronej-Luhansk otoyolunun yakınında bulundu. Bir minibüsün içinden çıkan cesetlerin vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Ölenlerin üzerinden ise herhangi bir kimlik çıkmadı.

Bir Rus medya kuruluşu, suikastçı olduğu iddia edilen Yaroslav Shekhovtsov'un gözaltına alındığını yazdı. Haberin devamında ise savaşın başında Ukrayna tarafında savaşmak isteyen askerlerin Wagner tarafından balyozlarla öldürüldüğü hatırlatıldı.

İhanet etmeyen askerlere idam Cesetler minibüsten çıktı, korkunç son

SEYYAR SATICILIKTAN KOMUTANLIĞA

Yıllar önce sokakta seyyar olarak yemek satan Prigojin, 1990'lı yılların ortalarında Putin ile tanıştı. Prigojin, zamanla Kremlin'in yemek işlerini üstlendi ve 'Putin'in Şefi' olarak anılmaya başlandı. İlerleyen senelerde ikisi de St. Petersburglu olan iki isim daha da yakınlaştı ve Prigojin 2014 yılında paralı askerlerin yer aldığı Wagner Grubu'nu kurdu. Wagner sadece Ukrayna değil, Suriye, Libya ve Afrika ülkeleri dahil olmak üzere birçok ülkede faaliyete başladı.

Haberin Devamı

İhanet etmeyen askerlere idam Cesetler minibüsten çıktı, korkunç son