Dünya 798 kiloluk canavar! Ekipler içini açtıklarında şaşkına döndü

798 kiloluk canavar! Ekipler içini açtıklarında şaşkına döndü

19.06.2023 - 15:03 | Son Güncellenme:

Yakalanması imkansız olarak kabul edilen ve okyanusların diplerinde yaşayan 'Şeytan köpekbalığı' yıllar sonra tekrar ağa takıldı. Balığın içini açan ekipler ise üzücü manzarayla karşı karşıya geldi.

798 kiloluk canavar Ekipler içini açtıklarında şaşkına döndü

Tayvan'da yakalanan ve bir Facebook grubunda fotoğrafları paylaşılan 'Canavar köpekbalığı' dünya basınında ses getirdi. Söz konusu gönderiyi bizzat Tayvan Okyanus Sanat Müzesi paylaştı. 'Şeytan Köpekbalığı' olarak da bilinen goblin köpekbalığının yapılan ölçümlerde kilosu tam 798 olarak belirlendi. Söz konusu bu kiloyla birlikte yakalanan goblin balığı Tayvan tarihinde kayıtlara geçmiş en büyük köpekbalığı türü oldu.

Haberin Devamı

İÇİNDEN 6 YAVRU ÇIKTI

Normal şartlarda Avustralyalı balıkçılar tarafından yakalanan 'canavar' bir balıkçı pazarında satılacaktı ancak yetkililer hemen harekete geçti ve balığın müzede sergilenmesi için çalışma başlattı. Öte yandan söz konusu balığın doğum yapmak üzere olduğu da belirlendi. Karnı açılan 'canavar'ın içinden tam 6 tane yavru çıktı.

Ekipler yavruların her birinin 3.5 kilo ağırlığında olduğunu açıkladı. Bazı kullanıcılar ise sosyal medyada anne köpekbalığının öldürülmesine tepki gösterdi.

798 kiloluk canavar Ekipler içini açtıklarında şaşkına döndü

125 MİLYON YILLIK TÜRÜN SON HALKASI

Goblin köpek balıkları, 'yaşayan fosiller' olarak bilinir çünkü onlar, 125 milyon yıllık antik deniz hayvanları soyunun var olan son türleridir. Derileri pembe renklidir ve yaklaşık 4 metreye kadar büyüyebilirler. Goblin köpekbalıkları, zamanlarının çoğunu derin sularda geçirdikleri için çok nadir bulunurlar.

Haberin Devamı

798 kiloluk canavar Ekipler içini açtıklarında şaşkına döndü