Dünya ABD'li yetkili: Kabil'deki patlamada 3 ABD'li asker yaralandı

ABD'li yetkili: Kabil'deki patlamada 3 ABD'li asker yaralandı

26.08.2021 - 17:59 | Son Güncellenme:

ABD'li bir yetkili Kabil Havalimanı yakınında meydana gelen patlamada 3 ABD'li askerin yaralandığını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın konuyla ilgili hemen bilgilendirildiği açıklandı.

ABDli yetkili: Kabildeki patlamada 3 ABDli asker yaralandı

ABD'li kaynaklar patlamada ABD askerlerinin yaralandığını söyledi. İsmi açıklanmayan bir ABD yetkilisine dayandırılan Fox News haberine göre, saldırıda 'en az üç' ABD askeri yaralandı. Bir güvenlik kaynağı Reuters'e verdiği demeçte, Kabil havaalanı dışında meydana gelen patlamada hiçbir Alman askerinin yaralanmadığını veya ölmediğini söyledi.

Haberin Devamı

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, "Abbey Kapısı yakınlarındaki patlamanın, birçok ABD'li (asker) ve sivil zayiatla sonuçlanan karmaşık bir saldırının sonucu olduğunu teyit ediyoruz. Ayrıca Abbey Kapısına kısa mesafedeki Baron Hotel'in yakınında da en az bir patlama daha doğrulayabiliriz. Güncel bilgiler vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kirby daha önce de patlamaları teyit ederken, kayıpların henüz belirlenemediğine dikkati çekmişti.

ABD'DEN KABİL UYARISI

ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Seyahat Departmanı, Afganistan’ın başkenti Kabil Havalimanı’nın yakınlarında meydana gelen patlamaya ilişkin uyarı yayınladı.

Haberin Devamı

ABD Seyahat Departmanı tarafından yayınlanan uyarıda, “Havalimanında büyük bir patlama oldu ve silah sesleri duyulduğu bildirildi. ABD vatandaşları havalimanına seyahat etmekten kaçınmalı ve havalimanı kapılarından uzak durmalıdır. Havalimanı kapılarında bulunlar ise derhal oradan uzaklaşmalıdır” denildi.