Dünya Annenin lisanları bebeğe de faydalı

Annenin lisanları bebeğe de faydalı

25.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Araştırmaya göre, birden fazla lisan konuşan annelerin bebeklerinin beyinleri sesleri farklı işliyor. Bu olumlu etki, bebekte tüm seslere karşı duyarlılığı artırıyor.

Annenin lisanları bebeğe de faydalı

Biliyoruz ki bir lisan bir insandır. Günümüzde başta İngilizce olmak üzere çok lisan bilmek de hayata tutunmakta büyük avantaj sağlıyor. Yeni bir araştırma ise birden fazla lisan konuşan annelerin karınlarındaki bebeklerin bundan biyolojik olarak çok olumlu etkilendiğini gösterdi. Barselona Üniversitesi Sinir Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, birden fazla lisan konuşabilen annelerin bebeklerinin beyinleri sesleri farklı bir şekilde işliyor.

Haberin Devamı

Algısı yükseliyor

Bu farklılık da dünyaya gelen bebeklerin çok daha geniş bir ses aralığına karşı duyarlılığının yüksek olmasını sağlıyor. “Vokal aralığı” olarak da bilinen “ses aralığı”, sesin çıkarabildiği en yüksek notayla en düşük nota arasındaki ton mesafesi demek. Araştırmayı yapan akademisyenlere göre, çok lisanlı annelerin bebekleri geniş yelpazedeki tüm seslere karşı çok daha duyarlı olabiliyor. Tek lisanlı annelerin bebekleriyse sadece bir lisana uyum sağlıyor.