Dünya Denizde başladı, karada bitti! İspanya'da film gibi operasyon

Denizde başladı, karada bitti! İspanya'da film gibi operasyon

25.04.2023 - 09:50 | Son Güncellenme:

İspanya'nın popüler tatil bölgesi Mallorca'da yapılan uyuşturucu operasyonu nefes kesti. Yetkililer tarafından paylaşılan görüntüler film sahnelerini aratmadı.

İspanya'nın Mallorca bölgesinde meydana gelen olay dünya basınında gündem oldu. Söz konusu olayda İspanyol yetkililerin uyuşturucu kaçakçılarına müdahalesi yer aldı. Ülkenin en büyük sorunlarından biri Kuzey Afrika tarafından gelen kaçak göçmenler ve uyuşturucu sevkiyatı.

Haberin Devamı

Mallorca Sahil Güvenlik ekipleri Kuzey Afrika yönünden İspanya'ya bağlı bir adaya yüksek hızla yaklaşan şişme botun videosunu paylaştı. Görüntülerde kaçakçılar, polis tarafından fark edildiklerini anlayınca kaçmaya başladı. 

Denize atlayıp kaçmaya çalışan şahısları ise polis büyük bir rahatlıkla takip etti çünkü şüphelilerin yeterli yakıtlarının olmadığını biliyorlardı.

Denizde başladı, karada bitti İspanyada film gibi operasyon

TURİSTLER GÖZLERİNE İNANAMADI

Kısa bir süre sonra olay tam da ekiplerin beklediği gibi oldu. Çaresiz şüpheliler tekneleriyle bir plaja çıktı ve Mallorca tatil beldesinde güneşlenen turistlerin arasında kaçmaya başladı.

Karaya çıkan uyuşturucu kaçakçılarına bir sürpriz de burada yapıldı. İspanyol polisi çoktan pozisyonunu almış ve şahısların gelmesini bekliyordu.

Haberin Devamı

Söz konusu operasyonun en büyük desteği ise havadaki helikopterden geldi. Pilot tarafından adım adım takip edilen kaçakçılar kısa sürede yakalandı.

Denizde başladı, karada bitti İspanyada film gibi operasyon

1200 KİLO DETAYI

Polis daha sonra kaçakçıların teknesinde yaptığı aramada 1.200 kilogram ağırlığında uyuşturucu buldu, 3 şüpheli ise tutuklandı.
Öte yandan İspanyol polisi tarafından yapılan açıklamada konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

'Kuzey Afrika'dan Mallorca kıyılarına yüksek hızla giden bir 'narcolancha' uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılan sürat teknesi yakalandı'

İspanyol polisi geçtiğimiz ay İspanya kıyılarında bulunan terk edilmiş bir narkotik denizaltısı keşfetti. 15 metrelik yarı dalgıç tekne, batı İspanya kıyılarındaki Vilagarcia de Arousa'da batarken görüldü.

Denizde başladı, karada bitti İspanyada film gibi operasyon