Dünya Devlet başkanı açıkladı, ordu yalanladı! Umut Operasyonu'nda 17 gün sonra bir iz bulundu

Devlet başkanı açıkladı, ordu yalanladı! Umut Operasyonu'nda 17 gün sonra bir iz bulundu

18.05.2023 - 10:42 | Son Güncellenme:

17 gün önce düşen uçaktan sağ çıktığı düşünülen 11 aylık bebek, 4, 9 ve 14 yaşındaki çocukların Amazon Ormanı'nda hayatta kaldığına dair izler bulundu. Devlet Başkanı tarafından yapılan bir açıklamayı ise ordu yalanladı.

Devlet başkanı açıkladı, ordu yalanladı Umut Operasyonunda 17 gün sonra bir iz bulundu

Kolombiya'da 1 Mayıs tarihinde Araracuara – San José del Guaviare seferini yapan küçük bir uçak Amazon ormanına düştü. Uçakta dördü çocuk biri pilot olmak üzere toplamda yedi kişi bulunuyordu. Uçağın düşme sebebi ise şimdilik 'mekanik arıza' olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Uçaktan haber alamayan ekipler hemen harekete geçti. Sinyalin son alındığı bölgede kurtarma ekipler, askerler ve gönüllüler geniş çaplı bir arama gerçekleştirdi. Pazartesi günü askerler 3 kişinin cesedine ulaştı. On bir aylık, dört, dokuz ve 14 yaşındaki dört çocuğu arama çalışmaları ise sürüyordu.

ORDU DEVLET BAŞKANINI YALANLADI

Günler sonra Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro çocukların bulunduğunu iddia ederek, "Ülkemiz için bir sevinç" paylaşımında bulundu.

Kolombiya basınına göre ise ordu yetkililerinden tam tersi bir açıklama geldi. Ordu yetkilileri çocukların yaşadıklarına dair güçlü kanıtların olduğunu ve orman içerisinde bulundukları alanın tespit edildiğini söyledi.
100'den fazla asker eğitimli köpeklerle birlikte günlerce ormanda yürüdü.

Haberin Devamı

Umutların tükenmeye başladığı anda bir mucize gerçekleşti. Askerler 'sopalar ve dallarla doğaçlama bir şekilde inşa edilmiş bir sığınak' bulduklarını açıkladı ve çocukların hayatta kaldıklarına inandığını belirtti. Sığınakta bebeklere ait biberon ve birkaç makas bulundu.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

DİKKAT ÇEKEN TAKTİK

'Umut Operasyonu' verilen çalışmalarda çocukların yaşadığı tahmin edilerek helikopterler havalandı ve yukarıdan binlerce 'Olduğunuz yerde kalın, hareket etmeyin' yazılı kartvizitler bırakıldı.

17 GÜNDÜR NASIL HAYATTA KALDILAR?

17 gündür devam eden çalışmalarda çocukların yakında bulunması bekleniyor. Yüksek ağaçlar ve sık çalılıklardan oluşan Amazon yağmur ormanlarında arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırırken yetkililer mucizenin her an gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Yerel basında çıkan haberlerde ise birçok kişinin küçük çocukların 17 gündür nasıl hayatta kaldığını sorguladığı yazıldı.