Dünya Diri diri yaktılar! Ülke kabusu yaşıyor, insan avı başladı

Diri diri yaktılar! Ülke kabusu yaşıyor, insan avı başladı

30.12.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Şubat ayında gerçekleştirilen askeri darbe sonrası kaosa sürüklenen Asya ülkesi Myanmar'da, sivilleri 'avlamaya' çıkan askerler, bir köyü basarak onlarca insanı diri diri yaktı.

Diri diri yaktılar Ülke kabusu yaşıyor, insan avı başladı

Genç çiftlik işçisi Myanmar'daki köyüne döndüğünde, yanmış bir kulübenin içinde hala yanmakta olan cesetler buldu. Bazılarının uzuvları bağlanmıştı.

Haberin Devamı

Genç işçi AP'ye verdiği demeçte, Myanmar ordusunun 7 Aralık'ta saat 11'de Done Taw'a saldırdığını ve yaklaşık 50 askerin yürüyerek insanları avladığını anlattı.

Arkadaşı tarafından çekilen bir fotoğrafta, diri diri yakıldığını düşündüren, yüz üstü yatan ve başını dik tutan bir kurbanın kömürleşmiş kalıntıları görüldü.

Pray Meh, 24 Aralık sabahı saat ikide Myanmar'ın güneydoğusundaki Kayah Eyaletindeki köyünde, uçan insansız hava araçlarının sesiyle uyandı.

Darbe karşıtı güçler ile ordu arasındaki çatışmalar Mayıs ayında patlak verdiğinden beri, insansız hava araçlarının vızıltıları tanıdık bir ses haline geldi.

KIYAFETLERİNİ TOPLAYIP KAÇTI

Çoğunluğu Budist olan bir ülkede, Hıristiyan Karenni etnik grubundan olan Pray Meh, genellikle toplulukla birlikte Noel'in tadını çıkarıyordu ancak bu yıl, barış için dua etmeye yakındaki bir kiliseye gitmeyi planlamıştı.

Haberin Devamı

Diri diri yaktılar Ülke kabusu yaşıyor, insan avı başladı

Ama Noel arifesinde kahvaltı bile edemeden bu planı da iptal etmek zorunda kaldı.

“Askerlerin köye geldiğine dair bir telefon aldım” diyen, yemek yapmayı bırakarak kaçmak için kıyafetlerini toplamaya başladığını anlattı.

Öğleye doğru dumanlar yükseldi ve askerlerin bölgedeki sivilleri öldürdüğüne dair söylentiler dolaşmaya başladı. Yakındaki bir köye sığınan Pray Meh, endişeyle gelişmeleri bekledi. 

En kötü korkuları ertesi sabah Noel Günü'nde doğrulandı: Ordu, araçlarında 30'dan fazla sivili ateşe vermiş ve cesetleri tanınmayacak şekilde yakmıştı.

Pray Meh, “Haberi duyduğumda, enerjimin kalmadığını ve tüm vücudumun düştüğünü hissettim. Kemiklerim zayıflamıştı” diye konuştu.

30 KİŞİ GÖMÜLDÜ

Darbe karşıtıKaren Toplulukları Savunma Birliği (KNDF), 24 Aralık'ta Kayah eyaletinde yakılan 30 kişinin gömüldüğünü bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen KNDF sözcüsü, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 37 kayıp ihbarı daha alındığını, 37 kişinin de yakılıp yakılmadığıyla ilgili bilginin henüz doğrulanmadığını kaydetti.