Dünya 'Dünyanın en kirli insanı' 94 yaşında banyo yapınca öldü

'Dünyanın en kirli insanı' 94 yaşında banyo yapınca öldü

25.10.2022 - 15:08 | Son Güncellenme:

'Hacı Amca' lakaplı adam neredeyse bütün hayatı boyunca sudan uzak durdu, köyündeki bir barakada yaşadı. Dokuz yıl önce hayatı bir belgesele konu olan erkek, muhtemel bir dünya rekorunun sahibiydi.

Takvimler 2013 yılını gösterirken, 'Hacı Amca'nın Tuhaf Hayatı' (The Strange Life of Amou Haji) adlı belgesel çekildi. Kısa belgesel film, yeryüzünde en uzun süre banyo yapmayan insanlardan birinin yaşamını anlatıyordu.

Haberin Devamı

Dünya rekorunun kime ait olduğu tartışmalı olsa da, İranlı yaşlı adam belki de bu alanda modern tarihte ilk sıradaydı.

Hacı Amca'dan önce 67 yaşındaki Hindistan vatandaşı Kailash Singh, en uzun süre banyo yapmayan insanlardan biri olarak biliniyordu. Singh, 39 yıl boyunca sudan uzak durduğunu söylüyordu.

94 yaşındaki Hacı Amca, İran'ın güneyindeki Fars eyaletinde tüm hayatını geçirdi. Feraşbend şehrine bağlı Dejgah köyünde doğup büyüdü.

Dünyanın en kirli insanı 94 yaşında banyo yapınca öldü

İran resmi medyası tarafından adı verilmeyen 'Hacı Amca' lakaplı adam, 60 yılı aşkın süre hiç banyo yapmadı. Duşa girmenin kendisini hasta edeceğine inanıyordu.

Gençliğinden itibaren 'sıra dışı' izole bir hayat yaşadı, evlenmedi. Toprakta açılmış bir delikte yaşadığını gören köylüler, onun için açık bir tuğla kulübe inşa etti.

Haberin Devamı

Dünyanın en kirli insanı 94 yaşında banyo yapınca öldü

Taze yiyecek ve içeceklerden de hoşlanmıyordu. En sevdiği yiyecek, çürümüş kirpiydi. Paslı bir yağ bidonundan su içmeyi tercih ediyordu.

Dahası, sigara yerine eski bir pipoya doldurduğu hayvan dışkılarını içiyordu.

Dünya onu dokuz yıl önce yayımlanan kısa belgeselle tanıdı. 'Dünyanın en kirli insanı', artık yalnızca İran'da değil her yerde biliniyordu.

Dünyanın en kirli insanı 94 yaşında banyo yapınca öldü

Dejgah köyünde yaşayan gençler, birkaç sene önce 'Hacı Amca'ya yaptırmak istedi ancak yaşlı adam durumu fark ettiğinde kaçtı.

En sonunda, 94 yaşında uzun çabalar sonucu banyo yapmaya ikna edildi. İlk banyodan birkaç ay sonra ise, Hacı Amca hastalanarak öldü.