Dünya Dünyanın en zengin ismi! Çalışanlara mail atınca ortaya çıktı

Dünyanın en zengin ismi! Çalışanlara mail atınca ortaya çıktı

03.02.2021 - 00:55 | Son Güncellenme:

Amazon'u kuran ve bir çevrimiçi alışveriş devine dönüştüren Jeff Bezos'un çalışanlara attığı mailde, yaklaşık 30 yıldır sahibi olduğu şirketin CEO'luk görevinden ayrılacağı ortaya çıktı.

Dünyanın en zengin ismi Çalışanlara mail atınca ortaya çıktı

Dünyanın en zengin ismi Bezos'un yerini sonbaharda Amazon'un bulut bilişim işini yürüten Andy Jassy alacak. 57 yaşındaki Bezos daha sonra şirketin yönetim kurulu başkanı olacak.

Haberin Devamı

Çalışanlara yazdığı bir blog gönderisinde Bezos, Amazon'da geliştirilmekte olan yeni ürünlere ve erken girişimlere odaklanmayı planladığını söyledi.

Bezos, yan projeler, için daha fazla zamanı olacağını kaydetti. Bu projeler: Uzay araştırma şirketi Blue Origin; sahibi olduğu gazete The Washington Post; ve hayır kurumları.

JEFF BEZOS KİMDİR?

Jeffrey Preston "Jeff" Bezos (d. 12 Ocak 1964) Amazon.com'un kurucusu olan Amerikan girişimci ve iş insanı. E-ticaretin gelişmesine büyük katkı sağladı. Amazon.com onun yönetiminde dünyanın en büyük ve örnek alınan internet satışı şirketi oldu. Bu öncü hareketi nedeniyle Time Dergisi tarafından 1999'da Yılın Kişisi seçildi.

Amazon.com haricinde havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin'in de kurucusu ve sahibi olan Bezos, 2013 yılında The Washington Post gazetesini satın aldı. 27 Temmuz 2017'de, toplam serveti 90 milyar $'ı geçince yaşayan en zengin insan unvanını aldı. Serveti, 24 kasımda ilk kez 100 milyar doları aştı. Forbes, 6 Mart 2018'de, 112 milyar dolarlık servetiyle Bezos'u dünyanın en zengin insanı olarak belirledi. Temmuz 2018'de net serveti 150 milyar dolara yükseldikten sonra “modern tarihin en zengin insanı” olarak belirlendi.

Haberin Devamı

SERVETİ NE KADAR?

27 Temmuz 2017'de, toplam serveti 90 milyar $'ı geçince yaşayan en zengin insan unvanını aldı. Serveti, 24 kasımda ilk kez 100 milyar doları aştı.

2021 yılında Forbes, 196 milyar dolarlık servetiyle Bezos'u dünyanın en zengin insanı olarak belirledi.

REKOR TAZMİNATLA EŞİNDEN BOŞANDI

Dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Amazon'un sahibi Jeff Bezos boşanma tazminatı olarak MacKenzie Bezos'a 38 milyar dolar değerinde Amazon hissesi verdi ve dava sonucunda Mackenzie Bezos, Amazon'un yüzde 4'ünü almaya hak kazandı.

MacKenzie şu anda dünyanın en zengin 22'nci insanı konumunda bulunuyor.