Dünya Göbek eritme formülü: 7/7

Göbek eritme formülü: 7/7

05.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, göbek yağını yakmak için beslenme formülünü, güne sabah 6’da başlayıp 7’de kahvaltı yapmak, akşam yemeğini de 19.00’da yiyecek şekilde 7/7 diye tanımlıyor.

Göbek eritme formülü: 7/7

Göbekteki yağlanma, sağlığa en fazla zarar veren unsurlardan biri. Dünyada 1 milyardan fazla insanın obez olması nedeniyle göbekteki yağlanmayı önlemek daha da önem taşıyor. Birçok uzman, yemek yemenin belirli saatlerle sınırlandırılmasının göbek yağını, dolayısıyla iç organların yağını azalttığını söylüyor. Bu uzmanlar arasında bulunan ABD, Florida’dan Dr. Naheed Ali de sirkadiyen saate (vücut saati) göre yemek yemenin göbek yağını eritmede etkili olduğunu söylerken formülü 7/7 olarak ifade ediyor.

Haberin Devamı

METABOLİZMA HIZLANIR

Dr. Naheed Ali, 7/7 formülüyle ilgili GB News’e şunları söyledi: “Güne sabah 6’da başlamak ve aktiviteyi akşam 22.00’de bitirmek vücudun doğal sirkadiyen ritmine uygundur. Bu yaklaşımı kahvaltı ve akşam yemeğine uyarlamak, vücudun göbek yağını yakma yeteneğini artırır. Kahvaltı uyandıktan sonra bir saat içinde yani sabah 7’de yapılmalı, böylece metabolizma hızlanır. Akşam yemeği de metabolizma yavaşlamadan önce sindirime zaman bırakmak için yatmadan 2-3 saat önce yani akşam 7’de yenilmeli. Bu diyabete karşı da önemli bir tedbir.”

METABOLİZMA GECE YAVAŞLIYOR

Metabolizmanın besinleri enerjiye dönüştürme süreci olduğunu belirten uzmanlar şunları söyledi: “Hızlı metabolizmaya sahip olanlar dinlenirken bile daha fazla kalori yakarlar. Vücut en az kaloriyi gece, en fazla kaloriyi ise öğleden sonra yakıyor. Günün son yemeğini saat 15.00 - 16.00 arası yemek, 12 - 16 saat oruç tutmak da kalori yakmada çok faydalı.

Haberin Devamı

HASTALIKLARI DAVET EDİYOR

*Karnın derinliklerinde depolanan, mideyi, karaciğeri ve bağırsakları çevreleyen göbek yağı, vücut için en tehlikeli yağ türü. Çünkü kan basıncını artırıyor, iltihaba neden olan toksik maddeler salgılıyor.

*İnsülin, pankreas tarafından üretilen ve kan şekerini düzenleyen bir hormondur. Göbek yağı ve hareketsiz bir yaşam tarzı, insülin direncine neden olabilir, bu da prediyabet ve tip 2 diyabete yol açabilir.