Genel Sağlık Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu

Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu

17.07.2023 - 14:04 | Son Güncellenme:

Kilo vermek isteyen birçok kişi metabolizmasının yavaş olduğundan yakınıyor. Ancak sanıldığının aksine insan vücudu bu hıza mahkum olmak zorunda değil. Metabolizmayı hızlandırmak için uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucunu uygulamak ise çok kolay.

Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu

Metabolizmanın hormonlar, iklim ve yaş ile ilişkisi azımsanmayacak derecede. Uzmanlara göre kişi ne kadar gençse metabolizma o kadar hızlı çalışıyor. Metabolizma hızını vücut aktifken harcadığı enerji miktarı olarak tanımlayan beslenme uzmanları, kilo vermek isteyenlere de önerilerde bulunuyor. İşte uzmanların hemfikir olduğu metabolizmayı kolayca hızlandıracak 5 yöntem.

Haberin Devamı

Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu

HIZLI METABOLİZMA İÇİN 5 ETKİLİ YÖNTEM

1- Uzmanlar hızlı bir metabolizma için öncelikle su tüketimine dikkat çekiyor. Günde en az 8 bardak su içilmesi daha hızlı enerji harcamak için öneriliyor.

2- Gün içinde kuvvetli bir kahvaltı ve akşama kadar hafifleyen bir beslenme de metabolizma için önemli. Günlük besin ihtiyacının yarıdan çoğunu kahvaltıda tüketmek metabolizmanın hızına hız katacak ipuçları arasında.

3- C vitamini yüksek sebze ve meyveler tüketmek uzmanların tavsiyeleri arasında. Sebze ve meyve tüketimi için en önemli nokta ise her şeyi mevsiminde tüketmek.

4- Yoğurt başta olmak üzere süt ürünlerinin tüketimi de hızlı metabolizma için atılacak en büyük adımlardan biri. 

5- Son ipucu ise aktif bir vücuttan geçiyor. Hareketli bir yaşam tüketilen enerjiyi ciddi şekilde etkiliyor. Bu sebeple beslenme uzmanları metabolizma hızı için hareketli bir yaşam benimsenmesini tavsiye ediyor.

Haberin Devamı

Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu

Uzmanlara göre metabolizma ne kadar hızlı çalışırsa vücudun ihtiyacı olan bu enerji daha çok açığa çıkıyor. Yani metabolizmanın hızlı çalışmasının faydaları arasında yaygın olarak bilinen kilo vermenin yanı sıra, solunum ve zihinsel fonksiyonlar gibi hayati işlevler de yer alıyor. Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan doğru beslenme sağlanamadığında ise sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Başta obezite ve kalp damar hastalıkları olmak üzere diyabet, görme sorunları da yaşanabiliyor.

Yazarlar