Dünya Halep'te beş katlı bina çöktü

Halep'te beş katlı bina çöktü

22.01.2023 - 15:57 | Son Güncellenme:

Su sızıntısı nedeniyle temeli çürüyen binanın yıkılmasıyla en az 13 kişi hayatını kaybetti, yaşamını yitirenler arasında çocuklar da var.

Halepte beş katlı bina çöktü

Suriye'nin kuzeyindeki Halep şehrinde bir binanın çökmesi faciaya yol açtı. Şeyh Maksud Mahallesi'ndeki beş katlı bir bina yerle bir oldu, kurtarma ekipleri aralarında çocukların da bulunduğu 13 cansız beden çıkardı. AFP haber ajansı, bazı kaynakların yaşamını yitirenlerden beşinin çocuk olduğunu bildirdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Resmi medya, Suriye'nin en büyük ikinci şehrinde gerçekleşen olayın ardından ekiplerin hala enkaz altında insan aradığını bildirdi.

Yerel sakinlerin verdiği bilgiye göre, binada yedi aileden 35 insan yaşıyordu ve enkazdan yalnızca bir kişi sağ olarak kurtarılabildi.

Resmi medyadaki haberlerde ayrıca, binanın su sızıntıları nedeniyle temelinin zayıfladığı ve bu yüzden çöktüğü bilgisi yer aldı.

İç savaşın 12'inci yılına girmek üzere olduğu Suriye'de, Halep şehri senelerce şiddetli bombardımanların hedefi oldu ve yok edildi. Yerinden olan binlerce Suriyeli, Halep'teki hasarlı binalara yerleşmiş durumda.

AFP, geçtiğimiz Eylül ayında Halep'teki Firdevs semtindeki bir binanın çöktüğünü ve 10 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Şubat 2019'da ise yine Halep'te bir bina yıkılmış, dördü çocuk 11 insan hayatını kaybetmişti.