Dünya Havada dehşet! Kabin memurlarına saldırdıktan sonra uçağı düşürmeye çalıştı

Havada dehşet! Kabin memurlarına saldırdıktan sonra uçağı düşürmeye çalıştı

07.03.2023 - 12:44 | Son Güncellenme:

ABD'de Boston'a gitmek için havalanan uçağı düşürmeye çalışan kişi başarısız oldu. Kabin memurlarına saldırdıktan sonra havada terör estiren şahsın yaptıkları dünyada gündem oldu.

Havada dehşet Kabin memurlarına saldırdıktan sonra uçağı düşürmeye çalıştı

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir uçakta yaşananlar dünyada ses getirdi. Söz konusu gelişme film sahnelerini aratmadı.

Haberin Devamı

ABD'nin Los Angles eyaletinden Boston'a gitmek için havalanan United Havayolları'na ait bir uçakta skandal bir olay yaşandı. 33 yaşındaki Francisco Severo Torres, yolcuları tehdit ettikten sonra uçağı düşürmeye çalıştı ve kabin memurlarına saldırdı.

KABİN MEMURUNU BOYNUNDAN BIÇAKLAMAYA ÇALIŞTI

Kaşıkla kabin memurunu boğazından bıçaklamaya çalışan adam başarısız oldu. Daha sonra uçağın kapısına yönelen adam dev kapıyı zorladı ve açmaya çalıştı. Uçakta bir anda sirenler çaldı ve panik havası oluştu.

'BU UÇAKTAKİ HERKESİ ÖLDÜRECEĞİM'

Dehşete kapılan yolcular ise bir anda adama saldırdı ve onu etkisiz hale getirdi. Pilotlar ise rotayı bozmayarak kısa bir süre sonra Boston havalimanına iniş yaptı. İniş sonrası saldırgan, polisler tarafından jet hızında gözaltına alındı. Etkisiz hale getirilen Torres'in 'Bu uçaktaki herkesi öldüreceğim' dediği kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Yaşananlardan kulenin de haberi oldu. Pilot ile yetkilinin yaptığı konuşmada şahsın etkisiz hale getirildiği belirtildi ve uçuşa devam edildi. Pilot ile kule arasında geçen konuşmanın detayları şöyle:

'Bir kişi kabin görevlisine saldırdı ve uçağın kapısını açmaya çalıştı. 6 kişi tarafından etkisiz hale getirildi ve şu anda güvendeyiz'

Olaya tanıklık eden bir yolcu ise konuyla ilgili konuştu. Uçaktaki herkesin korktuğunu belirten şahıs, saldırganın kaşığı kırıp keskinleştirdiğini ve kabin memuruna saldırdığını aktardı.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Amerikan Havayolları ise olayın gündem olması üzerine bir açıklamada bulundu. Havayolu şirketinden konuyla ilgili şöyle dendi:
'Mürettebatımızın ve yolcularımızın zamanında müdahalesi sayesinde, bir kişi Los Angeles'tan Boston'a giden uçağımızda güvenlik nedeniyle etkisiz hale getirildi. Uçuşlarımızda bu tür davranışlar için sıfır toleransımız var'

Öte yandan Torres'in yaptıklarından dolayı 9 Mart tarihinde mahkemeye çıkacağı öğrenildi.