Dünya Ukraynalı askerin infazı infial yarattı! Son sözünü söylerken kamera kayıttaydı

Ukraynalı askerin infazı infial yarattı! Son sözünü söylerken kamera kayıttaydı

07.03.2023 - 09:36 | Son Güncellenme:

Aylardır devam eden Rus işgalinde cephe hattından korkunç bir görüntü geldi. Söz konusu o anlarda bir Ukraynalı askerin idam edilmesi yer aldı.

Ukraynalı askerin infazı infial yarattı Son sözünü söylerken kamera kayıttaydı

1 yılın geride kaldığı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm kaosuyla sürüyor. Bir yıllık süreçte Rus ordusu cephe hattında istediği kazanımları elde edemedi. Hatta kazandığı yerleri bile kaybetti.

Haberin Devamı

Rus ordusu son olarak aylardır ele geçirmeye çalıştığı ve Donetsk'in anahtarı olarak baktığı Bakhmut'u kuşattı. Şehirde sokak çatışmaları sürerken bölgenin kısa sürede el değiştirmesi bekleniyor.

Bakhmut Belediye Başkanı Yardımcısı Oleksandr Marçenko, Rus ve Ukrayna güçlerinin kentin sokaklarında çatıştığını ancak Rusya’nın ülkenin doğusundaki kentin kontrolüne sahip olmadığını söyledi. BBC’ye konuşan Marçenko, kentte kalan 4 bin sivilin doğalgaz, elektrik ve suya erişimleri olmadan, sığınaklarda yaşadığını belirtti.

ŞOYGU MARİUPOL'Ü ZİYARET ETTİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise dün sabah saatlerinde Mariupol'e hareket etti. Burada askerleri denetleyen ve bölgedeki son durum hakkında bilgi alan Sergey Şoygu, şehirde kendisi için ayrılmış olan 'Gizli' bir alanda kurmaylarıyla savaşın gidişatını konuştu.

Haberin Devamı

Ukraynalı askerin infazı infial yarattı Son sözünü söylerken kamera kayıttaydı

HİMARS DESTEĞİ SAVAŞIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

İDAM GÖRÜNTÜSÜ İNFİAL YARATTI

Son olarak dünya basınına bomba gibi düşen bir görüntü ise cephe hattından geldi. Rus askerler tarafından esir alınan Ukraynalının son anları kameraya anbean yansıdı. Kiev yönetimi hayatını kaybeden askerleri hakkında 'İğrenç bir savaş suçu' yorumunu yaptı Kayıtlara geçen o anlarda ise askerin son sigarasını içtikten sonra kurşuna dizilerek öldürüldüğü görüldü.

Ukraynalı askerin infazı infial yarattı Son sözünü söylerken kamera kayıttaydı

SON SÖZÜ 'YAŞASIN UKRAYNA' OLDU

Ukraynalı politikacıların 'soykırım' olarak gördüğü ölüm dünya basınında da gündem oldu. İngiliz medyası askerin son sözü olan 'Yaşasın Ukrayna' başlığını manşetten gördü. Ukrayna dışişleri bakanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni görüntüleri incelemeye çağırdı.

'ULUSAL ZAYIFLIKLARIN BİR ÖRNEĞİ'

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görüntülere tepki göstererek, “Bir savaş esirini öldürmek, başka bir Rusya Federasyonu savaş suçudur. Bunlar, Kremlin propagandasının 'Naziler' hakkındaki mitleriyle akladığı metodik bir terör politikasının unsurlarıdır. Bu aynı zamanda ulusal zayıflıklarının bir örneğidir. Bu tür her savaş suçunun cezası olacaktır. Kimse adaletten kaçamaz. Hepsini bulacağız” dedi.

Haberin Devamı

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan Ukrayna Kara Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada öldürülen askerin adının Tymofiy Mykolayovych Shadura olduğu açıklandı.