Dünya Ölümler başladı! Hayvanların hepsine tek tek sıçrıyor

Ölümler başladı! Hayvanların hepsine tek tek sıçrıyor

15.11.2021 - 10:02 | Son Güncellenme:

ABD'de hayvanat bahçelerinden teker teker ürkütücü haberler gelmeye başladı. Aslan ve kaplanlar dahil dayanıklılığı ile bilinen nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında da yayılan salgın, can almaya başladı.

Ölümler başladı Hayvanların hepsine tek tek sıçrıyor

 ABD'nin Nebraska eyaletinde bulunan bir hayvanat bahçesindeki üç kar leoparı, bir ay süren tedaviye rağmen Kovid-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldü.

Haberin Devamı

Lincoln Çocuk Hayvanat Bahçesi, Cuma günü bir Facebook gönderisinde Ranney, Everest ve Makalu adlı üç leoparın ölümünü duyurdu ve bu kaybı 'gerçekten yürek parçalayıcı' olarak nitelendirdi.

Eyalet başkentindeki popüler hayvanat bahçesi Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Leoparlarımız ... hayvanat bahçesinin içindeki ve dışındaki tüm topluluğumuz tarafından seviliyordu" dedi.

Üç leopar ve iki Sumatra kaplanı geçen ay virüse yakalandı. 40'tan fazla nesli tükenmekte olan tür de dahil olmak üzere 400'den fazla hayvanı barındıran hayvanat bahçesi, Axl ve Kumar adlı kaplanların iyileştiğini söyledi.

Hayvanat bahçesi ölümlerin ardından "[Hayvanat bahçesi] Kovid-19'un insanlara ve hayvanlara bulaşmasını önlemek için her türlü önlemi almaya devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Ölümler başladı Hayvanların hepsine tek tek sıçrıyor

Hayvanat bahçesinin bir sözcüsü, "herhangi bir hayvanı, özellikle de kar leoparı kadar nadir ve sevilen bir hayvanı beklenmedik bir şekilde kaybetmek çok zordur" diye ekledi.

NEFES DARLIĞI ÇEKMEYE BAŞLADILAR

Kar leoparı üçlüsü, hayvan bakıcılarının nefes almada zorluk veya nefes darlığı da dahil olmak üzere 'kedigillerde virüsle uyumlu semptomlar gözlemledikten' sonra burun sürüntüleri ve dışkı örnekleri aldı.

Hayvanat bahçesi, kar leoparı ve kaplanların 'ikincil enfeksiyonu önlemek için steroidler ve antibiyotiklerle' tedavi edildiğini söyledi.

St. Louis Hayvanat Bahçesi ve Denver Hayvanat Bahçesi de dahil olmak üzere ülke genelindeki hayvanat bahçeleri, hayvanlar arasında yayılan Kovid-19 salgınlarıyla mücadele ediyor.

İki gün önce, St. Louis Post-Dispatch şehrin hayvanat bahçesinde iki Afrika aslanı ve diğer altı büyük kedinin virüs için pozitif test ettiğini bildirdi. Hayvanların tamamen iyileşmesi bekleniyor.

Ölümler başladı Hayvanların hepsine tek tek sıçrıyor

Aslanların yanı sıra hayvanat bahçesinde iki kar leoparı, iki jaguar, bir Amur kaplanı ve bir puma da enfekte oldu.

Ulusal bir veteriner laboratuvarı, 5 Kasım'da Denver Hayvanat Bahçesi'ndeki iki aşısız sırtlanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını, bunların dünya çapında türler arasında ilk doğrulanan vakalar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SIRTLAN, ASLAN VE KAPLANLAR 'POZİTİF' ÇIKTI

Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarlarına göre, benekli sırtlanlar da dahil olmak üzere hayvanat bahçesindeki çeşitli hayvanlardan alınan örnekler, tesisteki birkaç aslanın hastalanmasının ardından test edildi.

Hayvanat bahçesindeki iki sırtlanın yanı sıra 11 aslan ve iki kaplanın da virüs testi pozitif çıktı.

Ölümler başladı Hayvanların hepsine tek tek sıçrıyor

Sırtlanlar şarbona, kuduza ve distemper hastalığına karşı oldukça dirençli oldukları bilinen, dayanıklı, dayanıklı hayvanlardır. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, "Tamamen iyileşmeleri bekleniyor" denildi.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, 22 yaşındaki Ngozi ve 23 yaşındaki Kibo sırtlanlarının hafif uyuşukluk, biraz burun akıntısı ve ara sıra öksürük gibi hafif semptomlar yaşadığını söyledi.

Son haftalarda pozitif çıkan diğer hayvanlar da ya tamamen iyileştiler ya da tamamen iyileşme yolundalar.