Dünya İngiliz hükümeti küçük düştü!

İngiliz hükümeti küçük düştü!

16.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere hükümetinin, ülkedeki sığınmacıları, başvuruları sonuçlanıncaya kadar Ruanda’ya gönderme planı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) engeline takıldı.

İngiliz hükümeti küçük düştü

Konuyla ilgili bir “acil ara karar” açıklayan AİHM, planlanan uçuşa birkaç saat kala K.N. adlı Iraklı sığınmacının Ruanda’ya gönderilemeyeceğini belirtti. AİHM’in kararı öncesinde İngiltere yargısı, sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesine bir engel bulunmadığına hükmetmişti.

Haberin Devamı

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, İçişleri Bakanı Priti Patel, “planın yerel mahkemelerde defalarca kabul edilmesine karşın Avrupa mahkemesinin müdahalesinin çok şaşırtıcı olduğunu” söyledi. Patel, İçişleri Bakanlığı’nın hukuk ekibinin verilen her kararı yeniden incelediğini ve bir sonraki uçuş için hazırlıkların başladığını da ekledi.

Öte yandan Başbakan Boris Johnson, Ruanda planını savundu ve avukatların itirazları için “suç çetelerini azmettirme girişimi” ifadesini kullandı. Johnson, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekilme ihtimalini de dışlamadı. İngiliz gazeteleriyse olay hakkında “saçmalık”, “komedi”, “hükümet küçük düştü” başlıklarını attı.