Dünya Irma yıkıp geçti!

Irma yıkıp geçti!

08.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saatte 300 kilometre hızla Karayipler’i vuran Irma Kasırgası, en az 10 kişinin ölümüne yol açtı, limanları ve havaalanlarını haritadan sildi. St. Martin Adası’nı enkaza çeviren Irma’dan 37 milyon kişinin etkilenmesi bekleniyor...

Irma yıkıp geçti

37 milyon etkilenebilir
Karayipler’i yıkan Irma Kasırgası, saatte 300 km hızla Porto Riko’ya ulaştı. Kasırganın en çok zarar verdiği yerler, Barbuda ile St. Martin adaları oldu. St. Martin’de en az sekiz can kaybının olduğu bildirilirken afette ölü sayısı 10’a yükseldi. Buralardaki binaların yüzde 95’inin enkaza döndüğünü belirten yetkililer, can kaybının artmasından endişe ediyor. Barbados ve Haiti’ye yardım ekipleri gönderen Birleşmiş Milletler ise Irma Kasırgası’nın 37 milyon insanı etkileyebileceğini duyurdu.

Dominik’i vuracak
Irma, Porto Riko’daki enerji altyapısını harabeye çevirdi, adanın bazı noktalarındaki elektrik kesintisinin altı ay kadar sürebileceği açıklanırken, bölge halkına evlerinden çıkmamaları yönünde uyarılar yapıldı. Öte yandan pazar günü Irma’nın vurması beklenen ABD’nin Florida eyaletinde yer alan marketlerdeki raflar boşaldı. Evlerine yiyecek ve içecek yığan eyalet sakinleri, ayrıca akaryakıt ve kum torbaları satın alıyor. Irma’nın bir sonraki durağının Dominik Cumhuriyeti olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Tehlikeli dakikalar
ABD New York’tan Porto Riko’daki San Juan’a giden bir yolcu uçağının inerken Irma Kasırgası’nın içinden geçtiği o anlar flightradar kayıtlarına takıldı. Görüntülerde, uçağın 52 dakika içinde yolcuları bırakıp havalandığı görüldü.

Irma yıkıp geçti

Okyanusta üç kasırga birden!

Irma’dan sonra ortaya çıkan Jose rüzgârları da kasırgaya dönüştü ve aynı güzergâhta ilerlerliyor. Öte yandan Meksika Körfezi’ndeki Katia Kasırgası da Güney Amerika’yı tehdit ediyor. Yıllar sonra ilk kez aynı anda üç kasırga görülüyor.

Irma yıkıp geçti