Dünya İsrail görüntüleri paylaştı! Hamas'ın denizden sızma girişimi böyle kaydedildi

İsrail görüntüleri paylaştı! Hamas'ın denizden sızma girişimi böyle kaydedildi

07.10.2023 - 18:21 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, Hamas'ın sabah saatlerinde İsrail topraklarına denizden sızma girişiminin engellendiğini, onlarca Hamas mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ise yaptığı açıklamada, çok sayıda İsrail askerlerinin esir alındığını ifade etti.

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, deniz kuvvetlerinin sabah saatlerinde İsrail topraklarına denizden ulaşmaya çalışan onlarca Hamas mensubunu etkisiz hale getirdiği bildirildi. Sızma girişiminin engellendiği, 2 lastik botun ve 2 teknenin imha edildiği aktarıldı. Denizde gerçekleştirilen operasyonun görüntüleri de paylaşıldı.

Haberin Devamı

HAMAS: "ÇOK SAYIDA İSRAİLLİ ASKER ESİR ALINDI"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ise yaptığı açıklamada, çok sayıda İsrail askerlerinin esir alındığını ifade etti. Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Aruri, "Çok sayıda İsrail askerini esir almayı başardık. Çatışma hala devam ediyor" dedi.

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilere seslenen Aruri, "Mahkumlarımıza gelince, özgürlüğünüz giderek yaklaşıyor. Elimizde olan şey, sizin özgürleşmenizi sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Aruri, Hamas'ın özgürlük mücadelesine giriştiğini söyleyerek, “Bu bir vur-kaç operasyonu değil, topyekun bir savaş başlattık. Çatışmaların devam etmesini ve cephenin genişlemesini bekliyoruz. Tek ana hedefimiz var, özgürlüğümüz ve kutsal mekanlarımızın özgürlüğü” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"İSRAİL'İN KARA HAREKATINA HAZIRIZ"

Aruri, Filistinlilerin özgürlük, İsrail işgaline karşı savaşma ve kutsal mekanlarını koruma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, "Zaferle, özgürlükle, bağımsızlıkla ödüllendirilene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Hamas'ın en kötü senaryoya hazır olduğunu aktaran Aruri, "Artık tüm senaryolar mümkün ve İsrail'in kara harekatına hazırız" dedi.