Dünya Savaş uçaklarını kaçırıyorlar! İsrail'e saldırı sonrası Özay Şendir'den dikkat çeken yorum

Savaş uçaklarını kaçırıyorlar! İsrail'e saldırı sonrası Özay Şendir'den dikkat çeken yorum

07.10.2023 - 09:47 | Son Güncellenme:

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı Aksa Tufanı'nı başlattıklarını duyurdu. İlk aşamada 5 bin roket ve havan fırlatılan operasyona ilişkin Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyonun başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Saldırılar sonrasında İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 'Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Savaş uçaklarını kaçırıyorlar İsraile saldırı sonrası Özay Şendirden dikkat çeken yorum

İSRAİL NASIL KARŞILIK VERECEK?

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Hamas militanlarını İsrail'e sızmasıyla ilgili CNN TÜRK'te değerlendirdi.

Şendir'in açıklamaları şöyle; Beklenti tahminen önce çok sert bir hava harekatı, arkasından tekrar kara harekatı olacaktır. Ben 2008'deki kara harekatı sırasında Gazze'deydim. Bunun nasıl bir şey olduğuna dair yeterince fikrim var.

Haberin Devamı

Şunu da söyleyeyim; Bir İsrail askerinin tutsak alındığı görüntüler vardı. İsrail Ordusu, bir İsrail askerinin öldürüldüğünü de doğruladı. Bu Netanyahu açısından iki tane sonuç doğuruyor. Bu akşam yine Tel Aviv'de çok büyük protesto gösterileri var. Bütün gösteriler yasaklandı. Netanyahu ülkede durumunun tartışılır olmasından bir anlamda çıkacak. Topyekun bir karşılık vermek durumunda çünkü. Dolayısıyla da siyase anlamda Netanyahu'nun kırılgan halini giderecek. Ama şöyle söyleyeyim; Tahminen bir kara harekatının da eli kulağındadır. Bu uzun zamandır görmediğimiz bir şey olacaktır.

Savaş uçaklarını kaçırıyorlar İsraile saldırı sonrası Özay Şendirden dikkat çeken yorum

İSRAİL İSTİHBARATI BU OPERASYONU, SIZINTIYI NASIL FARK EDEMEDi?

Bölgede tüneller çok kullanılır. Geçmişte tünellerden girip askerleri de kaçırmışlardı. Güvenlik zaafiyeti şurada ortaya çıkıyor. Beyaz pikaplar filan nasıl bulundu, hiç belli değil. Kişi sızmasını bile engellemekle övünen İsrail şimdi o beyaz pikaplarla şehirlerinde, kasabalarında saldırı izliyor. Hangi güvenlikli yerlerde izliyor? Bunu İsrail içinde de artçı sarsıntılar olacaktır.

İSRAİL TARİHİNDE İLK!

İsrail Cumhurbaşkanı da konuştu. 'Birliğimiz tehdit altında' gibi bir açıklamayla geldi. Şunu söyleyeyim; Bu hakikaten eşi benzeri bugüne kadar görmediğimiz bir tablo. Şehrin ortasında bir polis aracına açılan ateşi izledik hep beraber.

Haberin Devamı

İsrail tarihinde ilk kez olan bir durumla karşı karşıya ve buna nasıl bir cevap verecek onu hep beraber göreceğiz.

Hamas'ın askeri kanadından çeşitli isimler, ülkeleri de 'İsrail'e karşı bir saldırıya çağırıyoruz' şeklinde bir açıklama yaptı. İsrail'in meşhur televizyonu vardır, Kanal 12. Geçtiği bir haberi söyleyeyim. Birisi evinden sokakta çatışmalarınd evam ettiğini, evinde bıçakla evine girilirse diye beklediğini, silah seslerini duyduğu söyledi.

Savaş uçaklarını kaçırıyorlar İsraile saldırı sonrası Özay Şendirden dikkat çeken yorum

"ŞİMDİ İŞ BAŞKA YERE EVRİLDİ"

Bilmediğimiz, hiç tanımadığımız bir yere evrilecek. Suudi Arabistan'da yapılan anlaşmadan sonra Suudi Arabistan'ın Gazze ve Filistin ile ilgili hassasiyetinden vazgeçebileceği yorumları yapılıyordu. Şimdi iş başka yere evrildi.

SAVAŞ UÇAKLARINI KAÇIRILIYOR

Onlarca ağır silahlı motosikletlinin geçtiği konvoy vardı. ORada çatışmaların devam ettiği ve insanların evlerinde beklediği şeklinde.

Savaş uçaklarını kaçırıyorlar İsraile saldırı sonrası Özay Şendirden dikkat çeken yorum

Treylerle kaçırılan bir savaş uçağı görüntüsü geldi İsrail'den. Bir havalimanına bir şey mi yapıldı diye şimdi bunu düşünmeye başladım. Bütün tren yolu seferleri durduruldu. İsrail'in Gazze ile bütün bağlantılı yolları şu anda durdurulmuş durumda. Plajlara kadar yapıldı. İsrail tarihinde, sığınaklara gitme, bir kaç saatlik roket saldırılarına alışkındır. Ama ilk kez bununla karşılaşıyor. Bu görüntüler artıkça İsrail'in vereceği tepki otomatik olarak daha sert hale gelecek.

Haberin Devamı

"BU İNANILMAZ BİR ŞEY"

CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan da konuyla ilgili, 'Filistinli, Hamaslı militanların şehirlerin içeriye doğru girmesinden dolayı olası bir kayıptan korkulduğundan dolayı İsrail bazı savaş uçaklarını güvenli havalimanlarına kaçırmaya çalışıyor. Bu inanılmaz bir şey.' ifadelerini kullandı.