Dünya Kahramanlar yetim kaldı

Kahramanlar yetim kaldı

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi karakterlerin yaratıcısı Stan Lee, yaşamını yitirdi.

Kahramanlar yetim kaldı

Spider Man, Fantastik Dörtlü, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man gibi Marvel karakterlerinin yaratıcısı, Marvel Comucs’in kurucusu Stan Lee, 95 yaşında hayatını kaybetti. Lee ailesinin avukatı Kirk Schenck, Lee’nin dün sabah Los Angeles’da hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Lee’nin ölüm nedenine dair detay paylaşılmadı.

Haberin Devamı

İlk kahramanı Destroyer

Gerçek adı Stanley Martin Lieber olan Stan Lee, 28 Aralık 1922’de ABD’de dünyaya geldi. 1941 yılında ilk çizgiromanı Kaptan Amerika’yı okuyucuların karşısına çıkaran Lee, aynı yılın sonlarında ilk süper kahraman karakteri Destroyer’ı, 1961 yılında ise Fantastik Dörtlü’yü yarattı. Fantastik Dörtlü’yü; Hulk, Thor, Iron Man, X-Man, Daredevil ve Spider Man takip etti.

Marvel’ın yüzüydü

Lee, 1980’lerden sonra artık popüler kültürün kahramanlarından birisiydi ve Marvel’ın halka dönük yüzü haline gelmişti. Kaliforniya’ya taşınan Lee, Marvel’ın televizyon şovları ve sinema uyarlamalarının sorumlusu olarak görev alıyordu. Stan Lee, bir yandan da çizgi roman senaryoları yazma ve editörlük görevlerine devam ediyordu.