Dünya Kara para yasasına Kosova meclisinden onay

Kara para yasasına Kosova meclisinden onay

26.05.2016 - 10:28 | Son Güncellenme:

Kosova Meclisi'nde 63 evet ve 1 çekimser oyla "Kara Para Aklamanın Önlenmesi ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele" yasası kabul edildi.

Kara para yasasına Kosova meclisinden onay

Cumhurbaşkanı Haşim Taçi'nin de hazır bulunduğu toplatında, yasa tasarını sunan Maliye Bakanı Avdullah Hoti, terörle mücadelenin Hükümetin programıyla sıkı bağlı olduğunu ve bu program ile para aklamanın önlenmesinde uluslararası işbirliğine ait etkin erişimin öngörüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Hoti, polis ve savcılık ile en iyi işbirliği ve etkileşimin hayati önemden olduğunu söyledi. Bakan Hoti, yasanın onaylanması ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşmasında çıkan taleplerden birinin yerine getirildiğini söyledi.

Bütçe ve Finans Komisyonu Başkanı Melihate Tırmkolli ise yasa yürürlüğe girdikten sonra AB mevzuatına uyarlanması gerektiğini belirtti ve Maliye Bakanlığı'na yasanın revize edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kosova Meclisi aynı zamanda Adalet Akademisi ve ehliyet yasa tasarılarını da esasta onayladı. Kosova Meclisi toplantısını bu kez de muhalefet partileri boykot etti. Muhalefetin protesto ve engellemesi tehditi nedeniyle, vize serbestisi için tek şartı oluşturan Karadağ ile sınır anlaşması yasa önerisini, henüz gündeme alınmadı.