Dünya Kennedy ailesinde ödül tartışması

Kennedy ailesinde ödül tartışması

16.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suikast kurbanı eski ABD’li Bakan Robert Kennedy’nin kızı Kerry, Prens Harry ile eşi Meghan’a insan hakları ödülü vermeye hazırlanırken, ağabeyi ödülün ünlü çifte verilmesine karşı çıkıyor.

Kennedy ailesinde ödül tartışması

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy 1963’te, adalet bakanlığı yapan kardeşi Robert (Bobby) Kennedy ise 1968’de öldürüldü. Robert Kennedy adına kurulan RFK İnsan Hakları Derneği, her yıl hayır işleri yapan ve birey haklarını savunan önemli isimlere ödül veriyor. Suikast kurbanı bakanın kızı Kerry Kennedy’nin (63) yönettiği dernek bu yıl da İngiliz Prens Harry ile eşi Meghan’a insan hakları ödülü verecek.
Kerry’nin ağabeyi Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) ise bu karara karşı çıkarak aile içinde tartışma yarattı. RFK Jr. 2020’de İngiltere Kraliyeti’nden ayrılıp ABD’ye yerleşen ve medya işlerinden milyonlar kazanan Harry ile Meghan’ın bu ödülü hak etmediğini savunuyor. Birçok eleştirmen de kararı gülünç buluyor. Ünlü çift ödülü Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile paylaşacak. 6 Aralık’taki gecenin bilet fiyatları 2.500 ile 1 milyon dolar arasında. Bu ödül daha önce ABD Başkanı Biden ve Obama’ya da verilmişti.