Dünya Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar! Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar! Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

30.01.2023 - 06:59 | Son Güncellenme:

Dünya kamuoyu tarafından 'kara kutu' olarak tanımlanan Kuzey Kore, füze denemeleri ve tehdit içeren açıklamalarla gündemin üst sıralarında kendine sürekli yer bulan bir ülke. Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un ise ilginç imajıyla ve hakkındaki enteresan iddialarla önemli bir popüler kültür figürüne dönüştü. İşte Kuzey Kore lideri hakkındaki en tuhaf iddialardan bazıları.

Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Sık sık yaptığı füze denemeleriyle gündeme gelen Kuzey Kore hakkında her geçen gün farklı ve ilginç iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar kimi zaman 'Yok artık' dedirtecek seviyede olsa da bazı iddialar kimi zaman uydu görüntüleriyle kimi zaman da Kuzey Kore'deki devlet televizyonu tarafından doğrulanıyor. Geçtiğimiz günlerde ülkenin en büyük uranyum madenlerinden birinin çöktüğüne dair çıkan haberler ise tüm dünyada şaşkınlık yarattı. Peki Kuzey Kore'de neler oluyor? Gözler Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa kilitlenmişken asıl büyük tehlike Kim Jong-un'un ülkesinde mi? Kim Jong-un hakkında duyanlar şaşkına çeviren iddialar neler?

Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

Haberin Devamı

UYDU GÖRÜNTÜLERİ İDDİAYI DOĞRULADI

Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Kore’nin nükleer enerji ve nükleer silah geliştirmek için işlettiği önemli uranyum madenlerinden birinde yer yer çöküntüler yaşandığı iddia edilmişti. Daha sonra ortaya çıkan uydu görüntülerinde, Güney Kore sınırına yakın noktada bulunan madenin çevresinde çökme yaşandığını doğrulayan bazı emareler bulunmuş, maden çevresinde tesisin çalışır durumda olduğuna işaret eden hiçbir detay tespit edilememişti. Yeni ortaya atılan ve Kuzey Kore kaynakları tarafından doğrulandığı belirtilen bir iddia ise duyanları şaşkına çevirecek cinsten.

FÜZE TAŞIMA ARACINI 'ULUSAL KAHRAMAN' İLAN ETTİLER

'Kapalı kutu' olarak adlandırılan Kuzey Kore dünya basınında sık sık füze denemeleriyle gündeme geliyor. Kim ailesinin iktidarında sosyalist bir devlet yapısıyla yönetilen Kuzey Kore'nin başındaki lider ise ilginç imajıyla bir popüler kültür figürüne dönüşen Kim Jong-un. Daha önce Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il ve büyükbabası Kim Il-Sung tarafından yönetilen ülkeyi dünya basınında üst sıralara taşıyan olay ise bir füze taşıma aracıyla ilgili.

Haberin Devamı

Ülkede nükleer füze denemelerinde kullanılan füze taşıma ve fırlatma aracına 'ulusal kahraman' statüsü verilmesi herkesi şoke etti. Başarılı geçtiği iddia edilen nükleer füze denemeleri sırasında kullanılan 321 numaralı HWASONG-17 fırlatma aracının 'Cumhuriyet kahramanı madalyası', 'Altın Yıldız madalyası' ve 'Birinci Sınıf Ulusal Bayrak Nişanı' ile süslendiği iddia edildi. Yaşanan bu gelişme akıllara Kuzey Kore lideri Kim-Jong-un hakkında daha önce ortaya atılan tuhaf iddiaları getirdi.

OKULA FARKLI BİR İSİMLE GİTTİ

Hakkında çıkan bazı iddialara göre Kim-Jong-un, İsviçre'nin Bern şehri yakınlarındaki IsBerne adlı özel okulda eğitim gördü. Kuzey Kore liderinin 1993 yılına kadar 'Chol Pak', 1998 yılına kadar 'Pak Kol' ismiyle eğitim gördüğü ve kimliğinin saklı tutulduğu belirtildi.

Kim-Jong-un'un eğitim hayatı boyunca utangaç ama sınıf arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kurduğu, kendine özgü bir espri anlayışına sahip olduğu, basketbol ve bilgisayar oyunlarına meraklı olduğu ve İngilizce haricinde İsviçre Almancası da öğrendiği diğer iddialar arasında.

Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

Haberin Devamı

Daha önce hakkında yayınlanan haberlerde, Kim Jung-Un parlak bir öğrenci olmadığı hakkında bazı iddialar ortaya atılmış olsa da Kuzey Kore liderinin eğitim hayatına ilişkin bilgiler henüz tamamen aydınlatılabilmiş değil.

DOĞUM TARİHİ TAM OLARAK BELLİ DEĞİL

Kim Jong-un'un 8 Ocak 1982'de doğduğu belirtiliyor olsa da Kuzey Kore liderinin doğum tarihi aslında tam olarak bilinmiyor. Güney Kore istihbarat kaynaklarına göre aslında Jong-un 1984 doğumlu.

Otoriter liderin daha yaşlı ve olgun görünmek için doğum tarihini bilinçli olarak hatalı verdiği iddia ediliyor. Ancak tüm bunlara rağmen Kim Jong-un yine de dünyanın en genç liderlerinden birisi olarak görevine devam ediyor.

KAŞLARINI KISALTTIĞI İDDİA EDİLİYOR

İmajına verdiği önemle de çok konuşulan Kuzey Kore liderinin kaşlarını kısalttığı iddia ediliyor. Bunun fotoğraflarla kanıtlanabileceğini savunan bazı araştırmacılar, Jong-un'un babasına ve büyükbabasına benzemek için kaşlarını kısalttığını düşünüyor.

Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

Haberin Devamı

Gizemli liderin büyükbabası Kim Il-Sung'a benzemek için bir dizi estetik ameliyat olduğu iddiaları henüz kanıtlanabilmiş değil. Jong-un'un hemen her fotoğrafta gülümseyerek poz verdiği, bunun bir tesadüf olmadığı ve insanlara her şeyin yolunda olduğunu göstermek için böyle bir yolu izlediği düşünülüyor.

İSVİÇRE PEYNİRİ BAĞIMLISI

Liderler kimi zaman kişisel yaşantılarındaki bağımlılıklarıyla gündeme geliyor. Bu liderlerden birisi de elbette Kim Jong-un. Kuzey Kore liderinin okulda eğitim gördüğü yıllarda İsviçre peynirini çok sevdiği, ülkesine döndüğünde de bu alışkanlığına devam ettiği ve İsviçre peynirine her yıl binlerce dolar harcadığı iddia ediliyor.

Daha önce de Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il'in bir konyak tutkunu olduğu, çok popüler bir Fransız konyak markasının en büyük müşterilerinden birisi olduğu belirtilmişti.

ÇOCUKLUK YILLARI BİLİNMİYOR

Kim Jong-un bugüne kadar hiçbir zaman çocukluk anılarına ait fotoğrafları yayınlamadı. Ancak 2014 yılında Kuzey Kore'de gerçekleştirilen bir tören sırasında ekranda Jong-un'un çocukluğuna ait olduğu belirtilen bazı kareler gösterildi. Fotoğrafların gerçekten Kuzey Kore liderinin çocukluk yıllarına ait olup olmadığı ise hiçbir zaman doğrulanmadı.

Haberin Devamı

Eğitim yıllarından bu yana basketbola ilgisi olduğu bilinen Jong-un'un, gençlik yıllarından itibaren ünlü basketbolcuların maçlarını takip ettiği ve 2013 yılında 'NBA liginde gelmiş geçmiş en çılgın basketçi' unvanına sahip Dennis Rodman ile tanıştığı ise tüm dünya tarafından gayet iyi biliniyor.

AİLESİ HAKKINDA ÇOK AZ BİLGİ VAR

Kim Jong-un'un ailesi hakkında bilinenler de yine oldukça kısıtlı. 2009 yılında evlendiği belirtilen Jong-un'un eşinin adının Ri Sol-ju olduğu ve çiftin çocukluk arkadaşı olduğu iddia ediliyor.

Çiftin kaç çocuğu olduğu hakkında doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor olsa da NBA basketbol oyuncusu Dennis Rodman’ın Kuzey Kore’yi ziyaret edip Kim Jong-un ile görüşmesinin ardından verdiği röportajda, çiftin bir kız çocuğu olduğunu ve Kuzey Kore liderinin çok iyi bir baba olduğunu söylediği biliniyor.

2022 yılının Kasım ayında servis edilen görüntülerde, Kim Jong-un'un küçük kızıyla başkent Pyongyang'daki bir füze fırlatma sahasında el ele tutuşurken çekilmiş fotoğrafları Rodman’ın söylediklerini doğrulayan kanıtlar olarak kabul edildi.

Kim Jong-un hakkındaki en tuhaf iddialar Tek tek kendisi seçiyor, tam bir bağımlı çıktı

GRUP ÜYELERİNİ BİLE TEK TEK KENDİ SEÇİYOR

Kuzey Kore liderinin eğitim gördüğü yıllardan bu yana Hong Kong doğumlu dövüş ustası ve aktör Jackie Chan’e hayranlık beslediği iddia ediliyor. Ülkedeki pop müzik kültürünün de dünyanın diğer ülkelerine göre biraz daha farklı olduğu belirtiliyor.

Ülkenin en ünlü müzik gruplarından biri olan ve daha önce Güney Kore ile yapılan müzakereler sırasdında bir dizi konser veren Moranbong grubu çoğunlukla askeri üniforma benzeri kostümlerle veya geleneksel Kore kıyafetleriyle sahne alıyor.

Grup üyelerinin ülkenin lideri Kim Jong-un tarafından bizzat seçildiği, çaldıkları ve söyledikleri şarkıların tümünün Pyongyang yönetimi tarafından tescillenmiş, propaganda içeren sözlere sahip olduğu ifade ediliyor.