Dünya Kurtlara karşı Kangal formülü

Kurtlara karşı Kangal formülü

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kurtlara karşı Kangal formülü

Toskana Bölge Meclisi üyesi Roberto Salvini, koyun sürülerine yönelik kurt saldırılarına karşı en iyi çözümün Sivas Kangalı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MECLİS ÜYESİ ÖNERDİ

İtalya’nın Toskana bölgesinde uzun süredir koyun sürülerinde yaşanan kurt saldırılarının ardından, yetkililerden sürüler için “Sivas Kangalı” alma önerisi geldi. BBC Türkçe’nin haberine göre, son aylarda sıklıkla yaşanan saldırılara uygulanan önlemlerin yetersiz kalması üzerine Toskana Bölge Meclisi üyesi Roberto Salvini, daha önce de dile getirdiği Kangal köpekli çözüm önerisini yineledi.

KURTLARA KAFA TUTUYOR

Salvini, sürekli tekrarlanan olaylarla baş etmek için en iyi çözümün Sivas Kangalları olduğunu ifade etti. Konu hakkındaki araştırmaları sonucu bu öneriyi yaptığını belirten Salvini, “Kangal köpekleri, sürüleri yırtıcılardan koruma kapasitesine sahiptir. Türkiye kökenli bu köpek ırkı, büyük bir fiziksel güce sahiptir ve 80 kg’nin üzerindeki ağırlığıyla kurt ve kurt melezlerine kafa tutarak onları alt edebilir” dedi.

Haberin Devamı

‘Kayıt altına alınmalı’

Sivas’ın dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin, ırklarının bozulmaması için kayıt altına alınması isteniyor. Kangal köpeği uzmanı Hüseyin Yıldız, Kangal köpeklerinin, art niyetli kişilerin elinde bozulduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

“Doğal safkanları koruyabilmek çok zor. Bu köpekler; Avrupa’ya, Amerika’ya, Asya kıtasına, diğer bölgelere yoğun bir şekilde yasak olmasına rağmen taşınıyor. Devletimizin bu köpeklerimizin genetik çalışmalarını tamamlayıp, ırkı kayıt altına alması gerekiyor. Kangallar gerektiği gibi korunmalı ve gelecek nesillere tertemiz aktarılmalıdır.” -SİVAS DHA