Dünya Müzik festivalinde kabusu yaşadılar

Müzik festivalinde kabusu yaşadılar

10.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hamas’ın İsrail’in Kibbutz Re’im kasabasındaki çölde düzenlenen Supernova Festivali’ne gerçekleştirilen saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Müzik festivalinde kabusu yaşadılar

Yahudilerin Sukot Bayramı’na denk gelecek şekilde organize edilen müzik festivaline yüzlerce gencin katıldığı belirtilirken, Hamas’ın baskın yaparak ateş açması sonucu festivalde 260 kişinin öldüğü açıklandı. Katılımcılar, dans ettikleri sırada gökyüzünden motorlu paraşütle inen militanların hedefi olmasıyla eğlence kabusa döndü. Paraşütçülerin indiği anlar katılımcıların kamerasına yansırken, İsrail’de ‘Kanal 12’ye konuşan katılımcı Ortel, roketlerden hemen önce çalınan sirenlerin bir şeylerin test gittiğine dair ilk işaret olduğunu söyledi. Roket gürültüsünü çoğu kişinin müzik sesi olduğunu sandığı belirtilirken, roketlerin ardından da silah sesleri duyuldu. Ortel, “Önce elektriği kestiler, ardından da nereden geldiği belli olmayan militanlar her yöne doğru ateş açarak alana ulaştı. Kamyonetlere doluşmuş 50 terörist askeri üniformalarıyla alana geldi” dedi.

Haberin Devamı

Çok sayıda kişinin çalılıkların ve meyve bahçelerinin içinde saatlerce bekleyerek ya da ölü taklidi yaparak kurtulduğu öğrenildi. Hamas militanları belirsiz sayıda festival katılımcısını kaçırdı. Festivale katılan ve şu anda rehin alındığını düşünülen pek çok aile üyesi, Ben Gurion havaalanı yakınındaki bir polis karakolunda bulunan kayıp kişiler merkezine gitti. Akrabalara, diş fırçası gibi DNA içerebilecek eşyalar getirmeleri söylendi. 260 cesedin bulunduğu müzik festivali alanında çalışma yürüten İsrailli yardım kuruluşu Zaka üyelerine ateş açıldı. Gönüllüler, naaşların toplanmasına ara vermek zorunda kaldıklarını çünkü üzerlerine militanların ateş açtığını belirtti.